Teacrina, cresterea starii de spirit, cresterea motivatiei si a claritatii mentale

Teacrina este un compus natural cu abilitatea de a spori claritatea mentală, de a energiza antrenamentele și de a spori starea de spirit și motivația. De asemenea, poate spori și extinde efectele pozitive ale cafeinei, reducând în același timp efectele secundare negative ale acesteia. Vă invităm să citiți mai departe pentru a afla mai multe despre această nouă alternativă în ceea ce priveștete teacrina.

Ce este Teacrina?
Teacrina (acidul 1,3,7,9-tetrametiluric) este un alcaloid purinic găsit în fructul cupuacu (Theobroma grandiflorum) și planta kucha (Camellia assamica var. Kucha). Planta cupuacu este derivată a plantei de cacao și crește în Amazon.

Planta de kucha este plantă de ceai și crește doar în pădurile sălbatice din Yunnan (China), la peste 1.000 de metri altitudine. A fost folosită pentru a face ceaiul chinezesc kucha . Kucha conține, de asemenea, cofeină și teobromină, și se pare că planta produce tecrine din cafeină.

Structura chimică a teacrinei este similară cu cea a cafeinei, iar dovezile științifice sugerează că aceasta activează căi de semnalizare, similare cafeinei.

Mecanism de acțiune
După un experiment pe rozătoare, s-a dovedit că teacrina se leagă de receptorii de adenozină și are un efect diferit în funcție de doză:

O doză mare (48 mg / kg la șoareci) blochează receptorii de adenozină. Acest mecanism contracareaza somnolență produsa de adenozină, similar cafeinei.

Cu toate acestea, dozele mai mici (3 mg / kg la șoareci) demonstrează efectul opus prin creșterea nivelului de adenozină în creier (hipocampus) și contracarează proprietatea stimulativă a cafeinei .

Dozele de teacrină concentrate, de asemenea, activează receptorii D1 și D2 ai dopaminei, la rozătoare.

Activarea acestor receptori este responsabilă cu motivația și starea de veghe.

Teacrina are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și antioxidante la rozatoare:

  • Potrivită împotriva leziunilor hepatice prin reducerea nivelurilor hepatice
  • Potrivită pentru creșterea capacitații antioxidante a sângelui și a ficatului, la șoarecii stresați (activitatea antioxidantă a teacrinei crescând producția de enzime superoxid dismutază, catalază și peroxidază de glutation și a reducând activitatea xantin oxidazei (o enzimă care creează specii reactive de oxigen) .

Efectele pe care le are în plus față de cafeină, îi conferă acidului unicitatea.

teacrina cumpara nootropice romania

Teacrina:

  • Are un timp de înjumătățire mai lung .
  • Nu are nici un efect asupra tensiunii arteriale .
  • Este mai puțin probabil să perturbe somnul în comparație cu cofeina.
  • Are toleranță redusă .
  • Totuși, acrinele și cafeina sunt mai eficiente atunci când sunt administrate împreună, deoarece cafeina mărește biodisponibilitatea și efectele pozitive ale acrinei la om.

1) Teacrina mărește nivelurile de energie, atentie și motivație
Teacrina este un stimulent al creierului(al sistemului nervos), care a devenit popular în dietele alimentare ale sportivilor, ca un pre-antrenament și un supliment arzător de grăsime.

Rapoartele sugerează că acestea oferă un impuls durabil de energie fără efectele secundare negative (anxietate, insomnie, toleranță) asociate cu cafeina.

Un studiu realizat la 15 persoane sănătoase a arătat că o singură doză de 200 mg de teacrină a dus la o creștere considerabilă a energiei, concentrării, libidoului, dorinței de exercitare și a motivației pentru antrenament.

Teacrina sporește în mod semnificativ activitatea fizică la șobolani și se sugerează că acest efect este mediat atât de sistemele de adenozină, cât și de dopamină .

Un alt studiu care a implicat 20 de subiecți sănătoși, a raportat o creștere a sentimentelor subiective de atenție, vigilență și concentrare atunci când se utilizează un supliment care conține și cafeina.

2) Teacrina îmbunătățește dispoziția și ameliorează depresia
Nivelurile ridicate de dopamină determină sentimente percepute de energie, stare de spirit îmbunătățită și senzații de plăcere.

Teacrina, consumată în doze mari, activează receptorii dopaminergici.
Datele despre 20 de oameni sănătoși arată că un supliment care conține atât acidul, cât și cafeina pot influența în mod favorabil mai multe sentimente subiective legate de energia și starea de spirit, în comparație cu efectele cafeinei consumate singular .

S-au diminuat, de asemenea, sentimentele de letargie și confuzie.
Un studiu experimental privind efectele antidepresive ale acrinei, a concluzionat că reduce depresia în diferite teste pe șoareci, posibil prin acțiunea asupra neurotransmițătorilor serotonina și norepinefrina.

3) Teacrina poate îmbunătăți somnul
O doza mica de teacrine reduce timpul de trezire si crește timpul de somn la șoareci. De asemenea, reduce insomnia indusă de cofeină .

În plus, acrinele au crescut semnificativ nivelurile de adenozină din creier (hipocampus) la șobolani, care au efecte de stimulare a somnului.

Aceste rezultate, sugerează că teacrinele ar putea regla sistemul de adenozină la doze mai mici pentru a stimula somnul.

4) Teacrina poate reduce inflamația și durerea
Consumul oral de teacrina , reduce inflamația și durerea la șoareci , cu o potență comparabilă sau mai mică decât Indometacinul antiinflamator.

Teacrina are proprietăți antiinflamatorii și de ameliorare a durerii, lucru ce nu se poate spune si despre cafeina, care nu a avut nici pe departe efecte similare .

5) Teacrina poate scădea nivelul colesterolului
Polifenolii din ceai pot inhiba absorbția colesterolului alimentar și pot scădea nivelul colesterolului din sânge.

Suplimentarea cu doze mari de teacrină, la 60 de oameni sănătoși, a redus colesterolul în totalitate.

Similar altor studii privind extractele de ceai, suplimentele de teacrină pot reprezenta o alternativă viabilă pentru medicamente care scad colesterolul, dar este nevoie de mai multă cercetare în acest domeniu.

teacrina cumpara nootropice romania
6) Teacrina poate lupta împotriva stresului
Un studiu experimental a demonstrat că teacrina are efecte protectoare asupra afectării hepatice induse de stresul de reținere la șoareci.

Rezultatele sugerează că aceste efecte protectoare ale teacrinei, în cazul unei persoane stresate, pot fi corelate cu activitatea antioxidantă.

Teacrina și cafeina
Cafeina provoaca un efect de scădere al nivelului randamentului, dupa cateva ore de la consumare, ceea ce duce la oboseala si mai mare. Acest lucru duce în cele din urmă la consumul unor doze mai mari, ceea ce provoacă dependență pe termen lung.

Cercetările efectuate atât la animale, cât și la om au demonstrat că teacrina nu determina creșterea nivelului de oboseală și nici nu creează dependență. Într-un studiu, diabetul a demonstrat efecte non-habituante la 60 de oameni sănătoși, timp de 8 săptămâni de utilizare zilnică, cu până la 300 mg / zi.

De asemenea, spre deosebire de cofeina, nu pare să afecteze tensiunea arterială, cauza anxietății sau să conducă la insomnie.
În plus, poate avea beneficii pe care cafeaua nu le are, cum ar fi scăderea inflamațiilor și ameliorarea durerilor .

Cu toate acestea, acești doi compuși sunt mai eficienți atunci când sunt luați împreună deoarece cafeina mărește biodisponibilitatea și efectele pozitive ale teacrinei .

Dozare
Teacrina pare să aibă un efect bifazic la doză, ceea ce înseamnă că acționează ca un sedativ la doze mai mici și are proprietăți stimulatoare la doze mai mari .
Dozele zilnice recomandate la om variază de la 50 la 300 mg pe zi.

Ceaiul Kucha, de exemplu, conține doze mici și a fost folosit pentru a induce relaxarea.
Dozele mai mici de 50 g pot fi considerate mai mici și induc relaxarea, în timp ce dozele aproape de 300 mg sunt stimulatoare.

Siguranță
Teacrina a demonstrat efecte clinice de siguranță și non-habituante la 60 de oameni sănătoși, timp de 8 săptămâni de utilizare zilnică, până la 300 mg / zi.

Deși este similară cu structura cofeinei, în acest moment este nevoie de mai multă cercetare pentru a evalua siguranța la femeile însărcinate și care alăptează.

Opinii / Experiențe ale utilizatorilor
,,În general, acrinul are în esență aceleași efecte ca cele ale cofeinei, dar o stimulare ușor mai slabă și mult mai puțin vizibile fiind efectele secundare negative. “

,,În calitate de student la colegiu, privat de somn mai ales în timpul sesiunilor si examenelor, 100 mg din acest supliment sunt suficiente pentru a-mi ,, trezi”, interesul și a-mi crește nivelul de concentrare, iar efectele sale stimulative par mai clare și mai ușoare în comparație cu cele ale cafeinei. Însă, atunci când sunt combinate cu cofeina și L-teanina în special, aceste lucruri oferă un surplus de energie și motivație.

,,Teacrina funcționează mult mai bine pentru mine decât cofeina. Este mai fin, mai durabil și efectele sunt coerente. Uneori mă amestec într-un pic de cofeină pentru un efect mai eficient . Lucrează foarte bine împreună. ”

teacrina cumpara nootropice romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.