9-Me-BC: beneficii asupra cognitiei lente

9-Me-BC te salvează atunci când simți că creierul tău acționează lent in activitatile scolare sau la serviciu.

Ai experimentat vreodată un blocaj mental în timpul examenelor?

Sau chiar momente în care părea că nu poți procesa nicio informație?

Atunci nu-ți mai face griji.

9-Me-BC este un medicament nootrop susținut de studii de cercetare ca amplificator cognitiv.

Să aflăm mai multe în această articol despre 9-Me-BC.

 

Ce este 9-Me-BC ?

9 Me BC este un derivat metilat al β carbolina cu formula moleculară C12H10N2. MBC înseamnă metilβ carbolina

Beta-Carbolina (BC) sunt derivate din triptofan și derivații săi formându-se endogen la mamifere și oameni. Aceste proprietăți sunt prezente în creierul uman, lichidul cefalorahidian și plasmă.

Într-un studiu din 2008 al 9-metil-β-Carbolina, a fost identificat pentru prima dată că acest compus exercită un efect neuroprotector . Activitatea caspazei-3 (care joacă un rol crucial în moartea celulară programată) a fost scăzută, în timp ce conținutul de ATP a fost crescut.

În plus, a existat o creștere semnificativă a neuronilor dopaminergici diferențiați, care a crescut ulterior conținutul și absorbția de dopamină. Genele legate de inflamație au fost, de asemenea, reduse.

 

Ce rol are 9-Me-BC ?

9-metil-beta-Carbolina sau pulberea de 9-Me-BC este unul dintre stimulentele nootropice pentru funcționarea cognitivă.

Structura chimică a lui 9-Me-BC constă dintr-un inel benzenic substituit cu o grupare piperidină și o grupare metil suplimentară atașată la carbonul #8.

În cazul 9-Me-BC, atomul de azot central al grupării piperidină este înlocuit cu un atom de carbon. Această modificare a structurii moleculare permite medicamentului să aibă capacitatea de a îmbunătăți memoria și cognitia.

În creier, receptorii 5-HT1A sunt localizați pe neuronii responsabili cu transmiterea informațiilor către alți neuroni.

Când acești receptori primesc semnale de la alte celule, ei provoacă regenerarea și protecția neuronilor. Când neuronii se declanșează, trimit semnale altor neuroni din creier, determinându-i și pe aceștia să se declanșeze.

Unele studii și experimente pe animale de laborator au arătat că carbolina 9 poate îmbunătăți absorbția dopaminei, un neurotransmițător asociat cu plăcerea, motivația, starea de spirit, memoria și atenția. Aceasta se întâmplă prin inducerea creșterii neuronilor dopaminergici hipocampali pentru persistența memoriei.

Oferă efecte protectoare asupra dendritelor și sinapselor prin modulare în sus și diferențiere.

Pe lângă îmbunătățirea sa cognitivă ca amplificator de dopamină, 9-Me-BC are și efecte antiinflamatorii prin scăderea citokinelor inflamatorii. De asemenea, inhibă proliferarea microgliei indusă de tratamentele toxice care perturbă funcția cognitivă.

Efecte si beneficii 9-Me-BC

Pulberea de 9-metil-β-carbolină are o gamă largă de efecte asupra funcționării corpului uman. Este un medicament nootrop bine rotunjit, care durează mai mult decât lista lungă de amplificatori cognitivi.

Unele dintre beneficiile utilizării 9-Me-BC sunt:

  • Îmbunătățește funcționarea executivă și vigilența. Îmbunătățește sinteza dopaminei și stimulează receptorii de dopamină, ceea ce duce la o creștere a motivației și a reținerii memoriei. Spre deosebire de cofeină și alți stimulenți cunoscuți, care epuizează dopamina prin arderea excesivă.
  • Acționează ca un amplificator cognitiv. Pe lângă sinteza dopaminei, 9-Me-BC îmbunătățește și cunoașterea sarcinilor dependente de hipocamp (memoria pe termen scurt).
  • Îmbunătățește lanțul respirator mitocondrial. Aceasta furnizează energia pentru producția de ATP, ceea ce duce la îmbunătățirea funcțiilor corpului, inclusiv a proceselor mentale.
  • Crește euforia. Dopamina este neurotransmițătorul principal care permite sentimente de plăcere și satisfacție ca parte a sistemului de recompense.

 

Cum functioneaza 9-metil-β-carbolină

Pulberea 9-Me-BC face minuni pentru funcționarea cognitivă indusă. După cum se arată în studiile la rozătoare, oferă o gândire mai clară și mai rapidă cu o stimulare curată.

Cu 9-MBC, rata sintezei neurotrofinelor crește datorită creșterii nivelurilor de dopamină din hipocamp.

Această acțiune este asociată cu proliferarea dendritică, sinaptică și creșterea sintezei de ATP.

Pulberea nootropică 9 Me BC reglează, diferențiază și protejează neuronii dopaminergici, dendritele și sinapsele din substanța neagră și din hipocamp.

În plus,scade inflamația toxică a creierului prin diminuarea citokinelor inflamatorii, prevenind proliferarea microgliei și eliberarea de chemokine care perturbă funcția creierului.

De asemenea, protejează împotriva toxicității lipopolizaharidelor (provoacă febră și posibil șoc septic), reduce α-Sinucleina, o proteină neuronală presinaptică legată de tulburări neurodegenerative precum boala Parkinson și boala Alzheimer.

Dozare și cum să luați pulbere și capsule 9-Me-BC

Nu există o doză recomandată pentru administrarea capsulei și a pulberii, deoarece studiile sunt încă limitate. Cu toate acestea, unele companii au prezentat instrucțiuni privind administrarea medicamentelor.

Ar trebui să luați 1 capsulă de 9-metil-β sau 9MeBC pulbere zilnic, de preferat în timpul dimineții.

Acesta este ideal pentru studenți, oameni de afaceri și chiar sportivi cu vârsta de 18 ani și peste.

Efecte secundare

Iată care sunt efectele secundare cunoscute ale produsului pe baza studiilor clinice:

Posibila deteriorarea a ADN-ului după expunerea la razele UVA este posibilă din cauza fotosensibilității. Pentru a evita acest lucru, se recomandă să va feriți de soare direct atunci când sunteți sub influența de carbolina 9.

Dacă se depasesc dozele maxime recomandate de 9-Me-BC, poate apărea neurotoxicitate cu dopamină.

Concluzie 9-Me-BC

După mai multe studii privind eficacitatea pulberii de 9 metil beta-carbolina sau 9-Me-BC, nu există nicio îndoială că nu poate fi un potențial candidat pentru amelioratori cognitive și tratament pentru tulburări progresive ale sistemului nervos, cum ar fi boala Parkinson.

Alții îl consideră chiar nootrop pentru ADHD.

Cu toate acestea, deoarece cercetarea este în prezent limitată la studiile pe animale, nu există încă nicio garanție că același efect dat asupra studiilor va fi același pentru oameni.

FDA nu a evaluat declarațiile referitoare la 9-Me-BC ca suplimente alimentare și, prin urmare, produsul nu este destinat să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină orice afecțiune de sănătate.

Vă rugăm să consultați un profesionist calificat pentru a determina tratamentul adecvat pentru a fi în siguranță.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.