NADH, pastila anti-imbatranire mentala si fizica

Nicotinamida adenin dinucleotidă sau NAD este o coenzima (un compus pe care anumite enzime trebuie sa o activeze) prezentă în fiecare celulă importantă pentru reacțiile de bază din celulele care te mențin în viață.

Se găsește sub două forme:

NAD + și NADH , despre care este posibil să fi auzit când a trebuit să memorați ciclul Krebs pentru examenul de biologie. (Ciclul Krebs este procesul prin care celulele generează energie pe care corpul o utilizează pentru a funcționa).

Pentru a înțelege ceea ce face NAD fără a fi nevoie să recitești biologia elevilor de liceu, gândește-te la NAD ca chelner care preia un electron de pe o masă și îl lasă pe alta, devenind forma oxidată, NAD +, care captează un electron dintr-o moleculă. În timp ce reține acel electron, devine NADH. NADH dă acest electron unei alte molecule și devine din nou NAD +. Simplul act de mișcare a electronilor ajută enzimele să funcționeze, iar acele enzime activează reacțiile chimice microscopice din celulele dumneavoastră, menținându-le sănătoase și puternice,astfel păstrând vitalitatea întregului corp. Fără NAD +, totul se oprește.

NAD + este esențială pentru a obține energie din produsele alimentare.

Profesorul de biochimie și doctorul ,Charles Brenner, explică:
,,Conversia combustibililor, a proteinelor, a grăsimilor și a carbohidraților în energie, necesită NAD.

În mod similar, menținerea glicemiei noastre, la valori normale, pe timp de noapte și generarea de cetone, necesită NADH. NADH este, re-oxidat la NAD +, când facem ATP din ,,combustibilul” pe care l-am mâncat. Acest lucru este necesar pentru ca toți muschii noștri să funcționeze și pentru ca impulsurile să fie transmise de-a lungul nervilor noștri. Pe scurt, nu putem funcționa fără aceștia. ”

Toate alimentele sănătoase pe care le consumi, nu vor face nimic pentru tine dacă celulele tale nu pot extrage energie din ele. NAD + captează electroni, devine NADH și le elimină ca parte a ciclului care transformă alimentele în energia pe care o utilizați pentru a vă deplasa și a gândi.

La nivel microscopic, mitocondria, bateriile celulelor tale, utilizează acea energie pentru a face ceea ce trebuie să facă pentru a rămâne în viață și pentru a se repara atunci când există ,,daune“ sau stres.

În momentul în care oamenii de știință au creat condiții în laboratorul care inhiba NAD +, celulele au murit deoarece nu puteau produce energie.

NAD + asigură, de asemenea, forma pliată pe care trebuie să o aibă proteinele pentru a-și face treaba. De exemplu, dacă proteina receptorului de insulină este în formă greșită, celulele dumneavoastră nu primesc semnalul pentru a accepta livrarea de combustibil care vine din fluxul sanguin.

nadh nootropice nad+

   Nivelurile de NAD + și îmbătrânirea

Celulele tale folosesc NAD + pentru a face ca proteinele ​​sirtuine să funcționeze. Acestea sunt proteine ​​care reglementează căile biologice numite sirtuine, vă protejează celulele de declinul legat de vârstă.

Sirtuinele joacă un rol esențial în menținerea lungimii telomerilor(reprezintă o regiune de ADN repetitiv situat la capătul fiecărui cromozom liniar a majorității organismelor eucariote și a unor procariote, având rolul de a împiedica unirea a doi cromozomi prin unirea neomoloagă a capetelor și de a minimiza pierderea informației genetice în timpul procesului de replicare).

Oamenii de știință au asemuit lungimea telomerilor cu longevitate.

  În ,, Efectul Telomere”, Dr. Bill Andrews explică:

,,Când măsurăm telomerele în mijlocul vieții, ele sunt un predictor destul de fiabil pentru cine primește boală devreme și, în unele studii, cine moare devreme. Deci, ei contează mai ales când suntem mai în vârstă.

Pentru telomere lungi și longevitate , ele fiind interdependente, aveți nevoie de o mulțime de NAD + pentru o mai mare eficiență.

Nivelurile tale NAD + scad când înveți. Una dintre cauze reprezentând-o compusul numit CD-38 care distruge NAD +, ceea ce este un lucru bun ,dar doar în cantitățile potrivite. El captează NAD + ,astfel perturbându-vă ciclurile de somn și de foame.

Când îmbătrânești, ai tot mai multe CD-38, ceea ce distruge tot mai mult NAD +. În cele din urmă, aveți prea mult CD-38, și nu suficient NAD +.

NAD + întărește rezistența celulelor la stres și protejează creierul

Există o mulțime de cercetări care arată că NAD + protejeaza celulele de stres. Când cercetătorii au măsurat nivelurile NAD +, au fost capabili să prezică supraviețuirea celulelor atunci când au fost supuși stresului .

Sirtuinele protejează în mod specific împotriva stresului oxidativ, iar NAD + ajută sirtuinele să funcționeze corect.

Într-un studiu, cercetătorii au evidențiat celulele creierului de șobolan prin privarea lor de oxigen, apoi au adăugat NAD + dreptului la cultura celulară.

Ei au descoperit că celulele tratate cu NAD + au fost mai rezistente la stres și mai puține celule au decedat decât în cazul ​​culturilor care nu au obținut extrasul de NAD +.

Glutamatul, o substanță chimică pe care celulele creierului o folosesc pentru a comunica cu alte celule, determină excitarea neuronilor , fapt care duce la eliberarea radicalilor liberi și la evidențierea lor. Fiind în cetoză, crește raportul NAD + la NADH, care protejează celulele creierului de radicalii liberi care dăunează.

nadh nootropice nad+

 

 NAD + ajută la repararea ADN-ului

NAD + este implicat în repararea ADN-ului care a fost afectat de expunerile și procesele obișnuite de zi cu zi .

Aceasta aduce o încărcare negativă în locurile în care ADN-ul este deteriorat, ceea ce facilitează reparația. Acest proces blochează alimentarea cu NAD +, care necesită timp și substanțe nutritive pentru restabilire.

Studiile arată că reaprovizionarea NAD + mărește durata de viață a modelelor animale, deoarece face ca repararea ADN-ului să devină mai eficientă.

 NAD + vă ajută să dormiți și să mâncați la momentul potrivit

Oamenii de stiinta au identificat rolul NAD + in ciclurile de somn si tiparele de foame. Ritmul circadian(sau ritmul nictemeral este un ciclu de aproximativ 24 de ore al proceselor biochimice, fiziologice sau comportamentale aparținând entităților vii, inclusiv plante, animale, ciuperci sau cianobacterii.

Este ciclul dumneavoastră de somn-trezire, care depinde în mare măsură de lumină și întuneric, determină când vă simțiți treaz, când vă simțiți obosiți, când vă simțiți înfometat – în termeni generali, determină curgerea zilei.

Într-un ritm circadian sănătos, sirtuinele și NAD + sunt toate interconectate. Sirtuinele depind de NAD +, pentru a funcționa corect.

Ritmul circadian determină momentul în care NAD + este disponibil. Dacă sirtuinele sau NAD + sunt perturbate, ritmul tău circadian este neclar. Cercetătorii au demonstrat acest lucru prin întreruperea ritmului circadian la șoareci prin suprimarea unei sirtuine specifice, care depinde de NAD + pentru a-și face treaba.

Atunci când șoarecii au avut prea mult NAD +, activitatea lor și intervalele de odihnă s-au prăbușit din cauza unei perturbări a ritmului circadian.

Din moment ce ritmul circadian reglează și eliberarea hormonilor de foame, NAD + are o contribuție și în reglarea apetitului și, prin extensie, chiar și la greutatea dumneavoastră.
Dacă urmați o dietă bogată în grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați, fiind în cetoza, starea în care corpul dumneavoastră utilizează grăsime în loc de glucoză pentru energie, crește raportul NAD + la NADH.

NAD + vă poate oferi oportunitatea de a cunoaște procesul anti-îmbătrânire, dar dacă nu aveți o dietă și un stil de viață în jos, efectele vor fi minime. Cea mai bună modalitate de a încetini îmbătrânirea este să faceți ceva pentru a vă îmbunătăți, fizic și mental, în fiecare zi.

nadh nootropice nad+

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.