Alpha GPC, cel mai important supliment in performanta cognitiva

Alpha GPC, cel mai important supliment in performanta cognitiva

Ce este Alpha GPC?

Alpha GPC sau alfa-glicerofosfolină, după cum sugerează și numele, este un fosfolipid care conține colină izolat din soia. O multitudine de cercetări privind acest compus susțin un rol pentru îmbunătățirea funcției cognitive, creșterea puterii și stimularea eliberării hormonului de creștere.

Alpha GPC conține ,,o coadă lipidică care permite absorbția și încorporarea în membranele celulare neuronale. Molecula de colină legată de membrană, furnizează compusul necesar pentru limitarea vitezei în sinteza neurotransmițătorilor de acetilcolină.

Desi se gaseste atat în sistemul nervos central cat si în cel periferic, neurotransmisia colinergica este piatra de temelie pentru formarea memoriei ce are loc intr-o regiune a creierului, specializata, cunoscută sub numele de hipocampus. Alpha GPC este o sursă de colină sigură, bine tolerată și eficientă.

Acesta a fost subiectul deceniilor de cercetare și este recunoscut în întreaga lume ca un puternic potențator de memorie, prescris de medici din întreaga Europă pentru o varietate de tulburări de memorie.

În plus față de faptul că este un potent nootropic, Alpha GPC este, de asemenea, o completare perfectă a multor alte suplimente, în special a celora care depind de o cantitate suficientă de colină pentru a obține rezultate optime.

Stimulează, de asemenea, producția de HGH(hormon de creștere), care poate îmbunătăți rezistența și poate scurta timpul de recuperare după efort și stimula construirea unei mase musculare slabe, fiind un supliment neprețuit pentru sportivi sau pentru oricine cu un stil de viață activ.

alpha gpc romania

Beneficiile administrarii de Alfa GPC

Studiile efectuate pe animale și oameni, care au avut loc în anii 1990, au arătat că administrarea de îmbunătățește performanța memoriei . Una dintre primele studii pe oameni, privind Alpha GPC , a încercat să reproducă studiile efectuate anterior la animale.

Studiul în care subiecții au consumat 10 zile Alpha GPC sau placebo(o substanță inactivă farmacologic, cu un conținut neutru),înainte de a induce amnezie temporară cu un medicament puternic numit scopolamină , a aratat ca suplimentarea cu Alpha GPC a redus insuficiența memoriei induse de scopolamină măsurată de subiecții care au efectuat sarcini ce implicau memoria și atenția.

În urma acestui studiu, Alpha GPC s-a focusat pe declinului memoriei provocat de înaintearea în vârstă, precum si pe alte cauze ale disfunctiilor memoriei. Conform altui studiu interesant s-a demonstrat că Alpha GPC este un supliment comun de medici, pentru memorie, similar în efecte cu huperzina A (un ingredient Alfa BRAIN).

Studiile recente privind Alpha GPC au arătat un potențial beneficiu pentru performanța sportivă , îmbunătățind în mod direct rezistența sportivilor.

Un studiu japonez a investigat efectele unei singure doze de aGCP asupra eliberării hormonului de crestere la bărbații tineri, sănătoși. Surprinzător, o singură doză de Alpha GPC a determinat o modificare substanțială a eliberării hormonului de creștere în decurs de o oră.

În 60 de minute, valorile hormonului de creștere au crescut cu 290% față de nivelul hormonului de bază și au revenit la valoarea inițială în următoarea oră .

De asemenea, s-a observat că acțiunea hormonului de creștere a crescut oxidarea acizilor grași. Autorii studiului au stabilit ca cresterea colinei circulante poate bloca mecanismul de feedback negativ care guverneaza eliberarea GH(hormon de creștere).

alpa gpc phenylpiracetam cumara nootropice romania

Dovezile cumulate din modelul animal și studiile la om susțin rolul Alpha GPC ca un compus cu potențial de creștere cognitivă, bine tolerat, cu proprietăți erogene .

Izolatul de lecitină din soia conține un fosfolipid care permite încorporarea în membranele celulare neuronale și utilizarea ca precursor al neurotransmițătorului colinergic.

Asociată cu creșterea nivelurilor de colină circulante, a fost o creștere tranzitorie a hormonului de creștere. Chiar și o perioadă scurtă de suplimentare cu aGPC, s-a dovedit a fi benefică forței musculare.

Utilizare recomandată și surse naturale de Alpha GPC

Alpha GPC este 40% colină, ca atare, 1000 mg alfa-GPC conferă aproximativ 400 mg de colină dietetică. O doză standard de alfa-GPC este de 300-600 mg, în funcție de cele mai frecvente doze de etichetă.

Pentru utilizarea Alpha GPC în atenuarea simptomelor declinului cognitiv, aproape toate studiile utilizează o doză de 1200 mg pe zi, împărțită în trei doze de 400 mg.

Vă recomandăm să începeți cu o doză de 300-600 mg și apoi să măriți treptat doza, dacă vă decideți să beneficiați mai mult de efectele nootropicului.

Când se administrează la dozele recomandate, Alpha GPC este bine tolerată. Pentru majoritatea adulților, intervalul de dozaj acceptabil este relativ larg; o doză zilnică cumulativă înte 300-1200 mg, administrată în una sau două doze, este sigură și eficientă.

Dacă sunteți predispuși la hipotensiune ar trebui să consultați un specialist medical înainte de a lua Alpha GPC.

Ca în cazul tuturor medicamentelor și suplimentelor, exista si efecte adverse care pot aparea la unele persoane.

În cazul Alfa-GCP, reacțiile adverse pot apărea mai frecvent la utilizatorii care iau doze mari încă de la prima administrare si se manifestă prin : dureri de cap, oboseală, nervozitate, greață, diaree și stres gastro-intestinal; de asemenea, acest supliment poate duce la amețeli și scăderea tensiunii arteriale la unele persoane.

Pentru oricine care este interesat să-și îmbunătățească memoria, puterea fizică și vitalitatea sau să obțină cele mai bune rezultate posibile cu suplimente nootropice, Alpha GPC este o alegere excelentă.

alpha gpc romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.