Timalin ( thymalin ) in tratamentul Covid 19

Timalin (thymalin) este o polipeptidă obținută din timus. Funcția sa principală este de a regla funcțiile sistemului imunitar. Are nevoie de zinc pentru funcționare.

Timalin este, de asemenea, un medicament geroprotector. Un medicament geroprotectiv este unul care perturbă cauzele îmbătrânirii și bolilor legate de vârstă, ceea ce duce la o durată de viață crescută.

Efecte timalina

Timalin (thymalin) are efecte pozitive asupra diferențierii și maturării celulelor T, precum și o creștere a activității celulelor T și a celulelor NK.

Are interacțiuni și cu axa hipofizo-hipotalamică. De exemplu, urmează ritmurile circadiene, iar nivelurile crescute de ACTH au ca rezultat niveluri crescute de timulină.

Timalin crește eliberarea de citokine reglatoare din celulele T.

Surse de timalin (thymalin)

Glanda timus umană este un organ în care celulele T se maturizează și se diferențiază. Timalina este un extract peptidic obtinut din glanda timus a vacilor.

Timalin utilizari

Se poate dovedi benefic în tratamentul gripei, răcelii, febrei fânului, reacțiilor alergice, astmului și a multor alte afecțiuni, dar nu există dovezi științifice disponibile pentru utilizarea sa în aceste boli.

Timalin (thymalin) în tratamentul COVID-19

Timalina (thymalin), obținută din timus de vițel, s-a dovedit a fi benefică pentru imunitatea mediată celular. Așadar, medicii din unele tari îl folosesc acum pentru a trata pacienții care suferă de pneumonie severă afectată de COVID-19.

SARS-CoV-2 provoacă sindrom respirator acut sever. Afectează în mod semnificativ celulele T din organism, ducând la epuizarea celulelor T. Pentru a o reformula, tulpina virusului corona, SARS-CoV-2 provoacă limfocitopenie severă, adică niveluri foarte scăzute de limfocite T în organism. Acest fenomen este pronunțat la pacienții vârstnici datorită scăderii producției de celule T timice.

Medicii folosesc timalina (thymalin) la pacienții în vârstă care suferă de COVID-19, deoarece a crescut maturizarea și diferențierea celulelor T prin cauzarea unei expresii crescute a markerilor CD28. De asemenea, crește eliberarea de citokine din celulele T. Din acest motiv, timalina s-a dovedit a fi benefică și în alte boli, inclusiv gripa, Herpes simplex, Hepatita B și C și Virusul Imunodeficienței Umane (HIV).

Timalin ( thymalin ) in tratamentul Covid 19

Tratamentul limfo-leucemiei cronice

Medicii folosesc timalina (thymalin) în tratamentul complex al limfoleucemiei cronice. Acesta determină o creștere a capacității funcționale a limfocitelor avand rezultate mai bune în timpul tratamentului pacienților care suferă de limfoleucemie cronică.

Timalin diferențierea celulelor stem hematopoietice umane

Acesta servește ca agent pentru diferențierea celulelor stem hematopoietice în celule mature. Timalina (thymalin) scade expresia markerilor CD44 și CD117 și crește în mod specific expresia CD28. Ca să nu mai vorbim, CD28 provoacă diferențierea și maturarea limfocitelor T CD28.

Suprimarea creșterii tumoriilor

Studiile arată că timalina suprimă creșterea celulelor tumorale. Timulina își manifestă efectele antitumorale în doze mai mici decât dozele terapeutice.

Tratamentul degerăturilor

Timalina se poate dovedi, de asemenea, benefică pentru tratarea degerăturilor datorită următoarelor atribute:

 • Stimulează imunitatea mediată de celule.
 • Scade riscul de coagulare intravasculară a sângelui, în special prin utilizarea injectării cu timalină.
 • Crește fibrinoliza, adică descompunerea cheagurilor de sânge.
 • Stimulează vindecarea rănilor.
 • Scade șansele de infecții.

Timalin (thymalin) utilizarea în sistemul central nervos

Peptidele timalinei exercită efecte analgezice în sistemul nervos central, în concentrații mai mari decât dozele terapeutice. De asemenea, prezintă efecte neuroprotectoare și antiinflamatorii la nivelul sistemului nervos central.

Funcțiile menționate mai sus se datorează efectelor timulinei asupra astrocitelor.

Recreșterea timusului indusă de timalina la bătrânețe

Studiile arată că recreșterea timusului poate apărea la bătrânețe prin stimulare hormonală. Practic, stimularea hormonală a hormonilor T3 și T4 poate duce la creșterea nivelului de zinc în organism. Nivelurile crescute de zinc induc recreșterea timusului și recuperarea nivelurilor de timalină.

Având în vedere acest lucru, putem spune că zincul joacă un rol vital în regenerarea timului.

Albirea părului

Ajută la pigmentarea endogenă a părului și la înnegrirea părului. De exemplu, stimulează melanocitele să elibereze melanină pentru pigmentarea părului gri.

Relația dintre zinc și timalina (thymalin)

Zincul este un mineral esențial pentru activitatea imunitară normală. Deficitul de zinc duce la deficiență imunitară. Fără îndoială, timalina necesită zinc pentru ca funcționarea normală a sistemului imunitar să devină activă biologic. Determină maturarea și diferențierea celulelor T prin utilizarea zincului. Zincul previne, de asemenea, moartea celulară (apoptoza) a limfocitelor T.

Deficitul de zinc poate duce la regresie timică. O boală numită, acrodermatita enteropatică, provoacă atrofie timică împreună cu deficit de zinc la pacienții afectați.

Efectul zincului asupra maturării și diferențierii celulelor B

Pe de altă parte, maturarea și diferențierea celulelor B depind mai puțin de nivelurile de zinc. Cu toate acestea, deficiența de zinc poate afecta imunitatea mediată de anticorpi și, de asemenea, poate provoca maturarea și diferențierea defectuoasă a celulelor B.

Timalin ( thymalin ) in tratamentul Covid 19

Suplimentare cu zinc

Mai mult, suplimentarea cu zinc la copii poate duce la o scădere a incidenței reacțiilor de hipersensibilitate întârziate.

Efectele secundare ale utilizării timalinei

Este relativ sigur de utilizat, dar poate exista un risc de contaminare cu părți bolnave ale animalelor dacă timulina provine din surse de animale bolnave.

Mai mult, există dovezi care dezvăluie posibilitatea dezvoltării „boala vacii nebune” la oameni. Dar este adevărat doar în acele zone și țări în care se găsește „boala vacii nebune”.

Contraindicații ale utilizării timalinei

 • Femeile însărcinate și care alăptează
  Nicio dovadă nu arată dacă utilizarea timalinei este sigură sau nu în timpul sarcinii. Cu toate acestea, evitați utilizarea timulinei în timpul sarcinii și alăptării pentru a rămâne în siguranță.
 • Sistem imunitar slăbit
  Persoanele care au un sistem imunitar slăbit (cum ar fi pacienții cu SIDA) sau cei care iau medicamente de suprimare a sistemului imunitar (cum ar fi pacienții cu transplant de organe) ar trebui să evite utilizarea acestuia.

Dipeptidă de timalină

Dipeptida timalina a fost mai întâi izolată din glanda timică a vițelului. De asemenea, ajută la activarea, maturarea și diferențierea celulelor T. În plus față de aceasta, dipeptida timulină joacă un rol în chemotaxia neutrofilelor, recunoașterea MHC mediată de celulele T și fagocitoză.

Concluzie

În concluzie, timalina este un extract din glanda timus, mai ales glanda timus a animalelor. Medicii folosesc timalina pentru a trata o varietate de boli, cum ar fi Covid 19, limfoleucemia cronică, încărunțirea părului, suprimarea creșterii tumorii, febra fânului, astmul, răceala obișnuită, gripa și în tratamentul degerăturilor.

Dar utilizarea timulinei în bolile menționate mai sus nu are dovezi foarte puternice de a fi pe deplin eficace. are un profil moderat de efecte secundare și este încă testat pentru eficacitatea sa în tratamentul diferitelor boli.

De unde cumparam

La Nootropice Romania dorim sa informam publicul de multitudiea suplimentelor nootropice, de data aceasta o sa facem cateva exceptii cu acest medicament devenit celebru si alte cateva despre care urmeaza sa scriem !

Timalin poate fi achizitionat online de aici !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.