Avantajele si dezavantajele utilizarii de Aniracetam si de unde poate fi cumparat in Romania

Avantajele si dezavantajele utilizarii de Aniracetam si de unde poate fi cumparat in Romania

Aniracetam este un agent sintetic nootrop din familia Racetam. Este un compus mai puternic decât derivatul său, Piracetam și unul dintre nootropicele de top, datorită capacității de a îmbunătăți concentrarea, memoria și starea de spirit. Acesta se află printre alte nootropice extrem de populare, cum ar fi Adrafinil, Noopept, Sulbutiamine, Oxiracetam și Pramiracetam. În timp ce Aniracetam este cel mai popular pentru proprietățile sale generale de stimulare a funcțiilor creierului, oferă și o serie de alte beneficii pentru sănătate, precum, reducerea stresului, oboselii și anxietății, pe lângă îmbunătățirea stării de spirit și evitarea declinului cognitiv.

Persoanele care au utilizat acest nootrop, au raportat îmbunătățiri notabile ale performanței lor mentale, oferindu-le o capacitate mai mare de a gândi, de a se concentra, de a-și aminti informații și de a lua decizii rapide. De exemplu, experimentarea unei stări sufletești mai clare, mai rapide și mai concentrate.

Aniracetam este puternic, complex și multifunțional, ajutându-te să te simți mai relaxat, mai fericit și mai încrezător. Unii utilizatori de Aniracetam au raportat, de asemenea, o reală îmbunătățire a vederii și a auzului. De exemplu, după ce au luat Aniracetam pentru o perioadă de timp, utilizatorii au raportat creșteri considerabile ale calității percepției lor asupra culorilor, profunzimii, clarității vizuale și auditive.

Beneficiile utilizării Aniracetamului:

 • Asigură o mai bună concentrare și atenție ;
 • Îmbunătățește formarea și păstrarea pe termen lung a informațiilor memorate;
 • Maximizează învățarea conceptelor abstracte ;
 • Îmbunătățește gândirea holistică (adică punerea la dispoziție a unor piese dintr-un puzzle) ;
 • Eficientizează creativitatea ;
 • Îmbunătățește starea de spirit ;
 • Scade stresul și anxietatea ;
 • Combate depresia ;
 • Crește fluența verbală și încrederea socială ;
 • Face viziunea mai ascuțită și culorile mai vii ;
 • Ajută la evitarea efectelor dăunătoare ale declinului cognitiv ;

Ce este Aniracetam?

Este cel mai cunoscut nootropic, datorită eficacității extreme de îmbunătățire a stării de spirit și a capacitatii de invatare. Aparține unui grup de nootropici cunoscuți, ca Racetamurile. Toate Racetamurile sunt derivați din Piracetam, primul nootropic sintetic descoperit în anii ’60 ,dar care, astăzi, este considerat ca unul dintre cele mai ușoare nootropice. În schimb, Aniracetam este considerat a fi substanțial mai puternic decât Piracetamul. Fiind un derivat al Piracetamului, aceasta este, de asemenea, în strânsă legătură și cu alte nootropice din grupa Racetam. Această grupă include Pramiracetam, Oxiracetam , Fenilpiracetam, cel din urmă fiind considerat cel mai puternic nootropic din grupa sa. Cu toate acestea, de la apariția sa, în anii ’70, Aniracetamul a devenit unul dintre cele mai utilizate nootropice.

Scurt istoric al Aniracetamului

Renumita companie farmaceutică Hoffman-La Roche a dezvoltat pentru prima dată Aniracetam, în Belgia, în anii ’70. Compania este renumită pentru că a fabricat vitamina C sintetică în anii 1930 și are o istorie mândră care se întinde până în 1896. Dezvoltarea Aniracetamului a făcut parte din eforturile globale de a găsi o formă mai puternică de Piracetamului, primul nootropic care a fost descoperit în anii ’60. Pe măsură ce abilitățile cognitive de îmbunătățire a Piracetamului au devenit foarte căutate, Hoffman-La Roche a dezvoltat Aniracetam pentru a trata tulburările cognitive și pentru a îmbunătăți performanța generală a creierului. De atunci, Aniracetamul a fost supus la numeroase teste clinice și de laborator, care și-au dovedit abilitățile robuste de consolidare cognitivă.

În întreaga Europă, profesioniștii din domeniul sănătății l-au vândut ca medicament pe bază de rețetă pentru capacitatea sa de a îmbunătăți memoria și de a menține într-o notă pozitivă, starea de spirit. În alte părți ale lumii, inclusiv în SUA, Aniracetamul este popular ca supliment pentru îmbunătățirea cogniției. Utilizarea Aniracetamului continuă să se extindă datorită potențialului său necontestat ca nootrop, precum și a proprietăților sale de siguranță și de îmbunătățire a funcțiilor creierului.

Cum funcționează Aniracetam

Ceea ce face ca Aniracetamul să fie extrem de eficient, este rata semnificativă de biodisponibilitate și absorbție a acestuia. Biodisponibilitatea sa (procentul care intră în circulația sanguină și efectul asupra organismului), devine mult mai mare când se administrează Aniracetam în combinație cu acizi grași. Imediat după ingestie, acest supliment pentru creșterea capacității și funcționalității creierului, traversează rapid bariera sânge-creier. În timp ce este preluat rapid din intestin, este important de reținut că rata absorbției este supusă unui metabolism hepatic extins din prima treaptă. Conform unui studiu din 2005 publicat în ,,Journal of Neuroscience , nootropicul poate fi rapid absorbit în organism în doar 20-30 de minute înainte de a fi metabolizat rapid și atinge concentrații complete. Acest lucru este, în primul rând ceea ce îl face să acționeze mai repede și, prin urmare, un compus extrem de eficient.

cumpara aniracetam

Mecanism de acțiune:

Fiecare compus nootropic are un mecanism de acțiune( modul în care compusul funcționează pentru a face schimbări în corpul și creierul uman). Cercetătorii continuă să efectueze studii de control pentru a stabili clar mecanismul exact de acțiune al Aniracetamului. Cu toate acestea, ceea ce este clar, este că acest supliment funcționează prin modularea unui număr de neurotransmițători diferiți. Deși modul de acțiune pentru Aniracetam a fost bine studiat, o mare parte din mecanismul său de acțiune rămâne necunoscut. Deși sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege pe deplin compusul, studiile clinice arată că Aniracetam funcționează prin modularea următoarelor 3 neurotransmițători principali, care joacă roluri importante în creier:

Acetilcolina:

Aniracetam ajută la stimularea cogniției, contribuind la stimularea eliberării sinaptice a acetilcolinei (ACH) , pe întregul sistem al acesteia. ACH este primul neurotransmițător asupra căruia acționează Aniracetamul. El acționează asupra receptorilor acesteia, pentru a ajuta la inhibarea și prevenirea desensibilizării lor și pentru a stimula eliberarea neurotransmițătorului. Sistemul ACH reprezintă o secțiune a creierului care joacă un rol pivot în determinarea funcțiilor cognitive. Aceste funcții includ viteza de învățare, durata atenției, memoria, concentrarea și alte procese cognitive importante.

Serotonina și dopamina:

Aniracetam ajută la creșterea nivelului neurotransmițătorilor de serotonină și dopamină. Acestea ajută la menținerea unei stări de spirit bune, la reducerea anxietății și la obținerea unor doze mai mari de energie. Serotonina este un neurotransmițător derivat din triptofan, aminoacid care este utilizat în biosinteza proteinelor. Acesta joacă roluri cheie în facilitarea funcțiilor cerebrale importante, cum ar fi memoria, somnul, stresul și multe alte procese neurologice. Dopamina, pe de altă parte, este un neurotransmițător esențial care ajută la controlul plăcilor și recompenselor creierului. De asemenea, dopamina joacă un rol esențial în reglarea răspunsurilor emoționale și a mișcării. Aceasta ne permite să percepem recompense, apoi să luăm măsuri pentru a le atinge.

Aniracetam funcționează, în mod eficient, legându-se de receptorii serotoninei și dopaminei pentru a ajuta la prevenirea descompunerii celor doi neurotransmițători. Acest lucru crește în continuare nivelul lor în celulele creierului. Drept urmare, Aniracetamul ajută la îmbunătățirea stării de spirit, la stimularea energiei și la scăderea anxietății prin creșterea nivelului acestor doi neurotransmițători (serotonină și dopamină). În plus, acest nootropic se leagă deopotrivă de receptorii serotoninei și ai dopaminei pentru a ajuta la inhibarea lor de a se descompune, contribuind astfel la restabilirea nivelurilor maxime ale amândurora. Acest lucru îl face un agent de îmbunătățire a stării de spirit și un anxiolitic (anti-anxietate) deosebit de eficient și fiabil.

 

Glutamat:

Aniracetam îmbunătățește formarea memoriei și stocarea informațiilor prin îmbunătățirea transmiterii glutamatului. Obține acest lucru prin legarea la receptorii acidului a-amino-3-hidroxi-5-metil-4-izoxazolepropionic (AMPA) și kinazei, receptori importanți în formarea și stocarea memoriei.

Ce este glutamatul?

Este un neurotransmițător important care joacă un rol important în activarea neuronală. Receptorii de glutamat ajută la stocarea informațiilor și la crearea de noi amintiri. Aniracetam este extrem de eficient în îmbunătățirea stocării informațiilor și a memoriei, datorită modului unic de a ajuta la îmbunătățirea transmiterii glutamatului.

Proprietățile Aniracetamului

Aniracetam este un nootrop care are o permeabilitate ridicată prin celule. Acest lucru se întâmplă în primul rând pentru că este o moleculă solubilă în grăsimi. Deoarece membrana celulară este formată din grăsime, acest lucru înseamnă că Aniracetamul ajunge foarte rapid în celule. Astfel, îi crește biodisponibilitatea și îl ajută să treacă mai eficient bariera sânge-creier. De obicei, este luat cu alimente sau băuturi care conțin grăsimi și uleiuri pentru a ușura absorbția acestuia de către celule. Majoritatea utilizatorilor preferă să ia compusul, cu lapte sau un amestec de cafea și unt.

A lua cu ulei de pește și ulei de măsline sunt, de asemenea, opțiuni foarte bune pentru a ajuta la creșterea semnificativă a biodisponibilității Aniracetamului în celule. Ceea ce îl face diferit în structură, față de restul familiei Racetamurilor, este faptul că este un compus de pirolidină , ceea ce îmbunătățește solubilitatea grăsimilor. Efectul său anxiolitic sau calmant, efectele anti-anxietate și anti-panică semnificative, îi redau acestuia titlul de nootrop special. Combinarea proprietăților de îmbunătățire cognitivă și de antidepresie, face ca Aniracetam să fie alegerea nootropă pentru mulți indivizi stresați și suprasolicitați, în special cei care trebuie să profite la maxim de performanțele lor și să se simtă și bine în același timp.

Doze recomandate și utilizare

Deși dozările de Aniracetam sunt individualiste, fiind diferite de la o persoană la alta, o doză de 750-1500 mg pe zi, este de obicei considerată sigură și eficientă. Experimentele susțin că dozele care ajung până în 3000 mg pe zi, sunt suportabile și în limita normalului, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Dacă începeți să consumați acest nootropic, se recomandă să luați doar doza zilnică minimă eficientă , 750 mg de două ori pe zi. Doza minimă este destinată să vă obișnuiască organismul cu medicamentul. După câteva zile, puteți să creșteți treptat fiecare doză, pe care le puteți administra și de 4 ori pe zi. Măriți treptat doza numai pe măsură ce nevoile dumneavoastră se schimbă și toleranța crește.

Este important să rețineți că Aniracetamul are o perioadă de înjumătățire relativ scurtă, de aproximativ 2–3 ore. Prin urmare, doza trebuie repetată la intervale mici, pentru a menține efectele dorite. Din acest motiv, se recomandă luarea a 3-4 doze pe zi, după mese. Aniracetamul este bine tolerat, doza letală fiind cuprinsă între 3,6 g / kg și 4,5 g / kg. Aceasta este o doză foarte mare, ceea ce face ca riscul obținerii unei supradoze mortale să fie extrem de scăzut. Pentru a obține un efect maxim, monitorizați cu atenție doza administrată. De reținut, faptul că efectele acestui compus apar după aproximativ 30 de minute.

Întrucât Aniracetamul este solubil în grăsimi, este recomandat să se administreze după cel puțin 15 minute după masă. Cât timp mesele dumneavoastră conțin cantități suficiente de grăsimi și uleiuri, nu este necesar să luați Aniracetam cu ulei de pește sau ulei de măsline. Acesta se găsește sub formă de pulbere și de capsule, iar pulberile se absorb mai rapid. Înghițirea cu lapte, le permite ambelor forme, să funcționeze mai repede. Utilizatorii acestui nootropic vor folosi adesea capsule, deoarece este convenabil de transportat (de exemplu, atunci când călătoresc).

O problemă comună a nootropicelor sintetice este utilizarea excesivă a acestora. Pentru Aniracetam, riscurile sunt cam aceleași. A lua mai mult decât dozele recomandate de Aniracetam, poate duce la efecte adverse, cum ar fi greață, dureri de cap și stimulare excesivă. Pentru a evita efectele adverse, urmați indicațiile de administrare și fiți conștienți de reacțiile dumneavoastră, mentale, emoționale și fizice. Cu toate acestea, administrarea de Aniracetam cu colină reduce aceste reacții adverse.

Avantajele administrării de Aniracetam

Îmbunătățește memoria:

Acesta este de departe cel mai impresionant și popular beneficiu al utilizării acestui supliment. Numeroase studii au descoperit eficacitatea și eficiența Aniracetamului în stimularea substanțială a memoriei. În plus, aceste studii au constatat că Aniracetamul,utilizat în mod regulat, nu doar că îmbunătățește considerabil memoria,ci și viteza de reacție.

Crește cogniția:

La fel de impresionantă este capacitatea Aniracetamului de a stimula funcționarea cognitivă sănătoasă și performanțele cognitive. De fapt, a arătat un potențial mare pentru îmbunătățirea vizibilă a funcționării creierului la persoanele care suferă de orice fel de deficiență cognitivă.

Promovează concentrarea și atenția:

Știați că durata medie de atenție pentru un om este de aproximativ 10 secunde? Pentru majoritatea adolescenților și adulților sănătoși, este dificil să menții atenția asupra unui lucru pentru mai mult de 20 de minute. Din ce în ce mai mulți oameni consideră că este dificil să își concentreze atenția asupra unui lucru din cauza mai multor factori perturbatori(de exemplu:din cauza tehnologiei devenită indispensabilă, dar și o dependență, problemelor personale, lipsa de timp, presiunea psihică pricinuită de îndepliniriea unei sarcini etc.). Dacă aveți probleme de focalizare ce persistă timp îndelungat, Aniracetam ar putea reprezenta o soluție foarte bună pentru dumneavoastră. Acesta ajută la o creștere semnificativă a concentrării și atenției cât timp aveți nevoie. Acest beneficiu de stimulare a funcțiilor creierului, este deosebit de eficientă și utilă la persoanele care suferă de ADHD ușor și alte tulburări de atenție care pot dezorienta mintea. Studiile, de exemplu, arată că utilizatorii care consumă constant Aniracetam devin gradual mai conștienți de mediul înconjurător și de deciziile lor . La rândul său, acesta joacă un rol important în lărgirea intervalului de atenție.

cumpara aniracetam

Îmbunătățește starea de spirit și reduce anxietatea:

Spre deosebire de alte Racetamuri, Aniracetam are proprietăți importante de a menține buna dispoziție, de a vă face să vă simțiți energizați și motivați în același timp, de a reduce stresul și anxietatea. Anxietatea și schimbările de dispoziție reprezintă o mare problemă, mai ales în aceste timpuri în care trăim, deoarece viețile și relațiile sociale sunt bazate pe standarde foarte înalte și exigente, tehnologizate și într-o continuă criză de timp. Echilibrarea unei cariere ocupate și încercarea de a ține pasul cu viața de familie poate fi foarte stresant și obositor. Deși este posibil să nu fim întotdeauna conștienți de aceste lucruri, ele sunt provocări ce pot influența puterea și starea noastră mentală, precum și funcționarea cognitivă. În astfel de situații, utilizați Aniracetam pentru a preveni stresul cronic și oboseală constantă. Acesta va acționa ca un antidepresiv eficient și rapid cu efect de îmbunătățire a dispoziției. Dacă este luat în mod consecvent, acesta vă va ajuta să vă relaxați mintea și să reduceți șansele de a dezvolta anxietate și probleme legate de stres, cum ar fi depresia.

Focus mai clar:

Focalizarea sporită ajută la îndeplinirea mai multor obiective într-o perioadă limitată de timp. Acest lucru vă va face să gestionați extrem de ușor sarcini solicitante care necesită mult efort mental și gândire critică.

Îmbunătățește somnul:

Calitatea și cantitatea de somn au un efect mare asupra capacității unei persoane, de a îndeplini sarcinile mentale sau fizice. Indicațiile anti-depresive și anti-anxietate ale acestui supliment, pot calma mintea utilizatorilor și pot ajuta la ameliorarea stresului. Aceste proprietăți au efect pozitiv și îmbunătățesc calitatea și cantitatea somnului.

Aniracetamul are efecte mult mai puternice decât Piracetamul, nootropicul original, ceea ce înseamnă că aveți nevoie de doze mai mici pentru a obține aceleași beneficii. Iar în comparație cu alte suplimente nootrope, este relativ ieftin și ușor de obținut.

Efecte secundare:

Aniracetam are, de asemenea, și câteva efecte secundare, în special atunci când sunt luate în exces (în cantități foarte mari). Acestea includ dureri de cap și greață. În plus, deși efectele sale apar rapid după administrare , rezultatele maxime tind să apară după o utilizare mai îndelungată și constantă. Efectele secundare ale majorității nootropicelor, în special Aniracetamul, sunt puține.Totuși , este extrem de important să știți cum v-ar putea afecta. Amintiți-vă că creierul este, probabil, cel mai important organ al corpului. Definește cine sunteți și joacă un rol indispensabil în creșterea performanței.

Prin urmare, este important să fiți conștienți de ceea ce consumați și de potențialele riscuri. Deși există riscuri legate de administrarea nootropicelor, un studiu din 2014 a raportat că Aniracetamul nu produce schimbări ale comportamentului cognitiv și nici nu îl afectează în mod negativ.

Riscul de anxietate și nervozitate crescută:

Deși acest supliment este cunoscut pentru faptul că reduce anxietatea și nervozitatea, administrarea unei doze mai mari decât cea recomandată, poate provoca efectul opus. Creșterea nervozității și a anxietății se vor manifesta sub formă de slăbiciuni și pănică. Pentru a evita acest efect secundar nedorit, soluția este ușoară. Urmați regula de aur, luați întotdeauna doza recomandată, nu vă supradozați singuri, deoarece îi veți face rău atât corpului, cât și minții dumneavostră.

Oboseală și greață:

Aniracetam poate provoca stres general, ceea ce duce la disconfort, cum ar fi oboseală și greață. Din nou, acest lucru este cauzat de supradozajul utilizatorilor și poate fi des întâlnit la începătorii care încearcă să își construiască toleranța într-un mod necorespunzător. Ca pentru orice alt supliment sau medicament, solicitați întotdeauna sfatul medicului autorizat înainte de a vi le administra. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți o afecțiune medicală existentă, cum ar fi ADHD sau orice alte disfuncții legate de creier. De asemenea, solicitați sfatul medicului dacă suferiți de afecțiuni cronice, cum ar fi diabet. Dacă efectele secundare devin intolerabile, nu ezitați să solicitați asistență medicală imediată!

Dacă deja utilizați în prezent Aniracetam și doriți să vă intensificați efectele, atunci combinarea acestuia, cu alte nootropice este cea mai bună alegere. Motivul principal pentru administrarea combinată a nootropicelor, este de a vă putea maximiza beneficiile fiecăruia dintre acestea. De exemplu, nootropicele precum Racetamurile, influențează cogniția în moduri similare prin mecanisme diferite. Utilizarea lor în combinație, între ele sau cu alte tipuri de nootropice, va îmbunătăți sau mări rezultatele, ajutându-vă să obțineți un nivel mai ridicat de rezultate pozitive.

Diferitele nootropice oferă, de asemenea, diverse îmbunătățiri ale cogniției, memoriei, creșterii nivelului de energie și motivație, precum și reducerea stresului și a anxietății. Combinând Aniracetam cu alte nootropice, veți obține o varietate mai largă de beneficii. Indiferent dacă sunteți student, executiv corporativ, pilot al unei companii aeriene, furnizor de valori, sportiv profesionist sau antreprenor, Aniracetamului, asociat cu alte nootropice , reprezintă o modalitate excelentă de a-și maximiza beneficiile.

Mai jos sunt prezentate cele mai bune trei tipuri de nootropice pentru memorie, învățare și îmbunătățirea stării de spirit, care pot fi luate împreună cu Aniracetam.

Aniracetam, DMAE, Huperzine A și Vinpocetină:

DMAE funcționează cu Aniracetam, în scopul îmbunătățirii efectelor și disponibilității acetilcolinei (ACH), pentru o mai bună memorie. DMAE crește nivelul colinei, în timp ce cele două suplimente pe bază de plante, Huperzine A și Vinpocetina, nu numai că facilitează fluxul de sânge către creier, dar cresc și nivelurile de ACH. Această combinație de nootropice este concepută pentru a stimula memoria și este potrivită mai ales pentru studenți și persoane în vârstă, care suferă de pierderi de memorie legate de vârstă.

Aniracetam și Colină:

Această combinare de nootropice, este concepută pentru a stimula și îmbunătăți învățarea, pentru a ajuta la formarea de noi conexiuni neuronale și sinapse centrale, responsabile cu memorarea.

Aniracetam, L-Teanina și Bacopa Monieri

Folosirea Aniracetamului cu Bacopa Monieri și L-Teanină, pe lângă faptul că îmbunătățește memoria și cunoașterea, această asociere de nootropice, joacă un rol foarte important și în sporirea bunei dispoziții și ameliorarea anxietății. L-Teanina este un compus nootrop care se găsește în ceaiul verde. Este un intensificator al stării de spirit și produce un efect de relaxare, fără efecte secundare dăunătoare. Bacopa Monieri, pe de altă parte, este un nootropic natural care îmbunătățește cogniția în timp ce scade nivelul de anxietate și stresul.Acest mix de ingrediente puternice duce la o intensificare a acuității, clarității și la o îmbunătățire a dispoziției.

Aniracetamul poate influența acțiunea altor medicamente prin creșterea sau scăderea eficacității acestora. De asemenea, nu trebuie să luați Aniracetam dacă suferiți de o afecțiune gravă de sănătate, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă permite acest lucru. Ca orice alt nootrop, utilizarea Aniracetamului, ar trebui să înceapă cu o doză mică. Acest lucru va permite corpului dumneavoastră să se obișnuiască cu efectele sale.

Pentru a accelera apariția rezultatelor și pentru a intensifica efectele dorite, este recomandat să asociați Aniracetamul cu alte nootropice, mărind dozele treptat,în limita recomandărilor. De asemenea, din moment ce Aniracetam este o moleculă solubilă în grăsimi, este bine să o consumați cu alimente bogate în grăsimi și uleiuri. Acest lucru îi va îmbunătăți absorbția și biodisponibilitatea în sânge. Însă, la fel de eficient poate fi și administrarea pulberii pe stomacul gol.

Atât Aniracetam, cât și alte nootropice de top, și-au câștigat clienții de-a lungul timpului, datorită efectelor nemaipomenite și rapide de care au dat dovadă. Andreessen Horowitz, cea mai mare firmă de capital de risc, a investit milioane de dolari în Nootrobox, o companie care se ocupă de cercetarea nootropicelor.

Povestea, tratată de ,,The New York Times, subliniază că Andreessen Horowitz a fost un investitor important și pentru Facebook, Skype, Twitter, Pinterest și alte startup-uri de mare succes. Acest lucru, nu poate decât să dovedească cât de importante sunt și vor deveni în timp, nootropicele,de care probabil, vor beneficia cât mai mulți oameni, având în vedere că viața de zi cu zi vine cu provocări noi, cu cerințe tot mai greu de îndeplinit, iar timpul comprimându-se din ce în ce mai mult . Revista ,,Forbes pariază pe faptul că nootropicele vor fi o afacere mare în anii următori, datorită creșterii cererii de medicamente care îmbunătățesc o multitudine de funcții ale întregului organism uman și care ajung să fie o salvare pentru creierele supra-solicitate.

În mod cert, Aniracetamul este un nootropic foarte eficient și sigur, care poate îmbunătăți funcția creierului, ridica performanța și puterea mentală, dar mai presus de toate, acesta le oferă oamenilor posibilitatea de a-și consolida abilitățile cognitive la noi înălțimi la care probabil că nu au visat niciodată.

De unde cumparam Aniracetam in Romania ?

In principiu marea majoritate a nootropicelor nu se gasesc la noi in tara.  Dar puteti comanda de pe siteuri din strainatate care sunt specializate in vanzarea de nootropice.

Pentru comanda aniracetam click aici sau pe imaginea de mai jos !

 

cumpara aniracetam

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.