Cum Functioneaza Nootropicele

Ca si cele mai multe „medicamente inteligente”, Nootropicele nu va vor da instantaneu un IQ mai mare sau un intelect mai bun. Dar va vor stimula functiile creierului prin creşterea producţiei de diversi neurotransmitatori. Creierul tau este, în esenţă, o reţea de neuroni conectati prin sinapse. Acesti neuroni comunica şi lucreaza împreună prin substanţe chimice cunoscute ca neurotransmitatori. Când aveţi o prezenţă mai mare de neurotransmiţători veti avea o concentrare mai buna, memorie mai bună, starea de spirit , etc. Cu suplimentarea continua de nootropice, puteţi modifica permanent nivelul acestor neurotransmiţători în creier, determinând astfel îmbunătăţirea de lungă durată a sanatatii creierului.

mindlab pro cumpara nootropice romaniaAlte nootropice au ca efect creşterea fluxului de sânge care se duce la creier. Astfel furnizează creierului tău mai mult oxigen, nutrienti si glucoza-sursa principala de energie folosita de creier în timpul perioadelor lungi de studiu. Prin creşterea fluxului sangvin şi oxigenare, veţi experimenta imediat o capacitate mai mare de a memora şi o concentrare marita. Acest tip de nootropice este favorit in randul studentilor pentru faptul ca au efecte imediate.

Nootropele pot arăta de asemenea semne de neuro-conservarea şi neuro-protectie. Aceşti compuşi afectează direct nivelul de neurotransmiţători asociati cu încetinirea procesului de îmbătrânire. Unele nootropice vor duce la o creştere în producţia celulelor creierului în timp ce vor încetini distrugerea lor. În timp, acestea pot încetini semnificativ semnele imbatranirii ca pierderea memoriei şi pot lupta chiar contra dezvoltarii unor tulburări ca boala Alzheimer

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.