Stiinta din spatele stimulentelor cerebrale

Ultimele medicamente cognitive sunt capabile de a îmbunătăţi memoria, creste energia şi stimularea funcţiei cognitive, în condiţii de siguranţă şi legalitate. Ceea ce părea ca o fantezie de science-fiction câţiva ani în urmă ,acum este o realitate dovedita. Aceste medicamente inteligente isi fac treaba cu puţine efecte secundare sau risc de dependenta. În majoritatea cazurilor, nootropele nu necesită prescripţie medicală şi pot fi achiziţionate în mod legal . Ştiinţa din spatele acestor medicamente urmează procesele naturale prin care creierul are deja controlul cogniţiei şi a starii de spirit.

Drogurile de imbunatatire a creierului şi neuroplasticitate
Principala problema a suplimentele cognitive este neuroplasticitate. Acest termen descrie ţesuturile neuronale care cu uşurinţă pot dezvolta noi structuri de neuroni şi sinapse. În timp, capacitatea creierul nostru de a rămâne flexibil si a se adapta este cheia pentru menţinerea funcţie de memorie şi a opri tulburarile degenerative asociate cu imbatranirea. Cu cat celulele creierului noastre sunt capabile de a comunica şi a forma noi conexiuni, cu atat puterea creierului nostru va fi mai mare.
Creierul are nevoie sa fie aprovizionare constant cu acetilcolina pentru a ramane intro stare de inalta neuroplasticitate. Acest neurotransmitator cheie este legată de toate noastre funcţii cognitive majore, inclusiv concentrare mentala, formarea memoriei,etc. Toate nootropele initiale ce au intrat pe piata ,facand parte din familia racetam, lucreaza cu receptorii acetilcolinici pentru a facilita aceste efecte. Rezultatul cuprinde o claritate de gândire şi acuitatea mentala, plus o protecţie semnificativa împotriva unor viitoare degradari ale tesuturilor.

Medicamentele creierului şi energia mentala
Alt domeniu major de interes pentru medicamentele inteligente este creşterea energia mentale. Gândurile lente (de asemenea, cunoscute ca “ceata a creierului”) sunt o condiţie comuna care afectează pe toată lumea. În timp ce presupui ca acest lucru se intampla pentru că esti supra-obosit sau ai nevoie de o ceaşcă de cafea dimineata, sunt cauzele reale ce fac referiere la cauze neurochimice .
Vom interpreta sentimentul de “energie mentala” datorită acţiunii hormonilor catecolaminelor : dopamina, epinefrina si norepinefrina. Organismul produce în mod natural acesti hormoni pentru a crea energie mentală în momente de “lupta sau zbor.”
Dezechilibrele pot duce la stare de moleseala sau de distragere a atenţiei. Dopaminergicele reprezinta orice supliment care creează un efect de stimulare asupra acestor hormoni şi rezultat într-o creştere in energie naturala. Cele mai bune suplimente nootrope combina mai sus menţionatele efecte ale acetilcolinei cu stimularea cresterii ebergiei, precum OXIRACETAM-ul

Eliminarea stresului pentru a stimula puterea creierului
Factori de stres sunt prezenti in viata de zi cu zi a marii majoritati a oamenilor. Din punct de vedere neurochimic, declansarea stresului poate face ravagii cu abilitatile cognitive , directionand resursele pentru excitatorii de reactie. Acest lucru se poate traduce în gândurile anxioase, probleme de concentrare şi insuficienţă in multe functii de baza. O modalitate a corpului de a împiedică această supra-ardere este prin eliberarea de GABA (Acid Gamma – aminobutiric), care are un efect inhibitor asupra reacţilor de stres.

Sunt oare medicamentele inteligente, sigure pentru consum?
De la ameliatorii de atentie/concentreze ca Adrafinil la stimulentele de memorie ca Piracetam pana la nootropele de combatere a stresului ca Phenibut, noul arsenal de medicamente inteligente oferă nenumărate beneficii asupra sănătatii mintală. Dar vin cu efecte adverse semnificative? Răspunsul este, în general nu . Fiecare supliment are propriile sale efecte unice şi vor interacţiona cu sensibilităţile personale. Totuşi, motivul pentru care aceste medicamente cognitive nu au nevoie de prescriptie medicala este deoarece sunt sigure pentru utilizarea de către publicul larg. Spre deosebire de stimulentele pe baza de prescriptie care pot limita iesirile hormonale dincolo de nivelurile optime, nootropele naturale respecta mecanismele neuronale pentru a produce efecte organice.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.