Cele mai bune nootropice pentru memorie si atentie in 2017

Principala problema cu abuzul medicamentelor pentru ADHD este potentialul acesora de suprasolicitare a organismului !

Aderall si alte medicamente inteligente functioneaza prin instigarea artificiala a unui raspuns fortat al creierului, care rezulta in eliberarea neurotransmitatorilor catecolaminelor, norepinefrina si dopamina.

Aceste substante chimice ale creierului sunt eliberate in mod normal atunci cand exista o situatie de stres extern. Astfel corpul si creierul intra intro stare de hipervigilenta rezultand o stare crescuta de concentrare si vigilenta.

bacopa-monnieri

Aceasta reactie naturala de raspuns la stres este de folos atunci cand ne confruntam o potentiala situatie periculoasa care necesita o concentrare intensa si o foarte buna claritate mentala.

Cu toate acestea, la persoanele adulte sanatoase, care stau pentru o perioada mai lunga in aceasta stare de hipervigilenta poate avea consecinte negative.

Drept urmare, multi oameni se indreapta catre utilizarea suplimentelor naturale sau nootropicelor si renunta la folosirea medicamentelor inteligente sau a medicamentelor stimulente.

Nootropicele sunt suplimente alimentare cunoscute ca si suplimente cognitive. Adevaratele nootropice nu contin amfetamina sintetica ce se gaseste in Aderall si Ritalin, deasemenea nu au efecte secundare nocive.

In schimb nootropicele actioneaza prin sprijinirea proceselor naturale ale creierului in acelasi timp actionand si neuroprotector !

Multe suplimente nootropice contin extracte de Huperzina A, Panax ginseng sau substante ce se gasesc si in corp: Alpha GPC si Acetyl L-Carnitine.

alpha gpc romania

Facilitand disponibilitatea neurochimicalelor in creier, unele nootropice cresc nivelurile de oxigen si glucoza necesare pentru metabolismul energetic al celulelor creierului.

Alte nootropice stimuleaza cresterea celulelor dendritice pentru a imbunatati comunicarea dintre neuroni. Utilizarea nootropicelor poate ajuta la mentinerea la niveluri crescute ,dar benefica, a neurotransmitatorilor in timp ce ajuta neuroplasticitatea si dezvoltarea de noi sinapse.

Creierul este in esenta o retea de miliarde si miliarde de neuroni care emit trilioane de semnale intre ei la fiecare secunda.

Comunicarea intracelulara in creier este sustinuta de procesele electrochimice, ceea ce inseamna ca, creierul necesita un nivel optim de neurotransmitatori pentru a functiona cat mai eficient posibil

Fara un nivel optim de neurotransmitatori in creier, neuronii nu pot comunica intre ei eficient. Acest lucru duce la tulburari de memorie si concentrare.

huperzina-a

Non-dependente si fara efecte secundare, nootropicele ofera ceea ce creierul are nevoi pentru a mentine neurotransmitatorii intro stare excelenta de sanatate,astfel persoanele care le ia ca suplimente nutritive se bucură de o mai bună concentrare, capacitatea de concentrare, stare de memorie imbunatatita şi chiar o imbunatatire a starii de spirit.

Mai jos aveti o lista cu cele eficiente suplimente naturale pentru a va ajuta in sesiunile lungi ale examenelor si a activitatii zilnice.

L-tirozină, folosit pentru a creşte nivelurile de dopamina din creier

Acetil L-Carnitina, regleaza metabolismul in celulele creierului

Ginkgo Biloba si Panax Ginseng, această combinaţie de plante s-a dovedit ca ajuta cognitia la tinerii adulti sanatosi

Huperzine A, previne defalcarea neurotransmitatorului acetilcolinic si poate ajuta memoria

Cafeină, indicat pentru a sprijini memoria si atentia

Pycnogenol, prezintă un efect pozitiv asupra funcţiei cognitive

Bacopa monnieri, este o planta medicinala utilizata inca din antichitate cu efecte pozitive asupra studiului, memoriei şi in procesarea informaţiei

cumpara l tirozina

Citeste mai mult ….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.