SEMAX , beneficii, mod de actionare si dozare

SEMAX , beneficii, mod de actionare si dozare

Semax este un nou heptapeptid nootropic, care împărtășește o istorie similară, actiune si compozitie chimica cu Noopept-ul . Semax a fost dezvoltat în 1982 de către o echipă de cercetare de la Institutul de genetica moleculara la Academia Rusa de Stiinte din Moscova. Acesta a fost inițial un tratament pentru cei cu accident vascular cerebral, mai apoi fiind folosit in imbunatatirea cognitiva la persoanele sanatoase.

Aceasta nootropic stimuleaza sistemul nervos central si imbunatateste memoria, concentrarea, performanța mentală și fizică, și abilitățile analitice. Este considerat ca fiind mult mai sigur decât alte stimulente și nu cauzează efecte secundare negative, cum ar fi Adderall, Ritalin sau Efedrina.

Cum actioneaza SEMAX și care sunt beneficiile acestui medicament?
Semax este o peptidă neuroactiva derivata din corticotropina cu structura Pro8-Gly9-Pro10 ACTH (4-10). Acesta a fost descris ca fiind de 1000 de ori mai puternic decât Nootropil (Piracetam) ceea ce îl face asemănător în concentrație cu Noopept, Sunifiram și Unifiram. Din 2011, acesta a fost clasificat ca un medicament vital și esențial în Rusia.

Utilizările clinice ale Semax sunt comune în Rusia și Ucraina în cazul în care este prescris pentru caracteristicile sale de neuroprotectoare și neurovindecatoare. Este deosebit de benefic pentru persoanele cu accident vascular cerebral ischemic și persoane fizice care au suferit alte forme de traumatism cranian, de asemenea este utilizat în tratamentul tulburărilor cognitive, boala nervului optic și ulcer peptic.

Semax actioneaza prin modularea receptorilor din complexul reticular limbic și a neurotransmitatorilor de acetilcolina, dopamina, serotonina, adenozina, histamina și altele. Acesta activeaza receptorii NMDA glutamat in sistemul nervos central și periferic îmbunătățind metabolismul energetic in neuroni.

În plus, Semax creste sinteza de neurotropine, proteine si biosubstraturi, pentru a proteja si a repara neuronii în timp ce reduce si inflamația. Acest medicamente prezinta proprietati neuroprotectoare și s-a constatat ca intensifica molecula ARNm pentru factorul de crestere al nervilor cu 500%, iar pentru factorul de crestere Neurotropic din creier cu 800%.

Beneficiile pretinse de Semax sunt extinse, promițând imbunatatirea memoriei,vigilenței, raționamentului, percepției, concentrarii, energiei, funcționarii sistemului imunitar și chiar o stare de spirit mai buna.

Multe dintre aceste beneficii deriva din faptul că Semax are un efect psihostimulant, dar îi lipsesc efectele secundare negative care merg în mod normal mână în mână cu stimulentele SNC. Din experientele celor care au incercat acest medicament, SEMAX este descris ca diminueaza starea de stres permițându-vă să fiti mai productivi.

Alte beneficii legate de capacitatea de invatare si memorie provin din faptul că Semax stimulează neuroplasticitatea și crește activitatea glutamatergică și colinergică. S-a constatat ca SEMAX îmbunătateste capacitatea de adaptare a creierului la surse de stres si reduce simptomele de oboseală după ore lungi de efort psihic.

Poate fi util ca un tratament pentru depresie, anxietate și chiar pentru tulburarile de somn prin creșterea dopaminei și a nivelului serotoninei. Există, de asemenea posibilitatea de a folosi Semax pentru a vindeca sau a reduce semnele de Alzheimer și alte tulburări cognitive degenerative sau pierderi de memorie datorate îmbătrânirii.

Dozare SEMAX
Doza efectivă de Semax este declarat a fi de 1000 de ori mai mică decât Piracetam în greutate. Semax este de obicei vândut ca soluție de spray nazal de concentratie 0.1% sau 1% în flacoane de 3 ml, care conțin 60 doze fiecare.

Unii utilizatori nootropici se tem de a lua Semax deoarece este administrat ca un spray nazal. În timp ce acest lucru nu face ceva unic în comparație cu alte pulberi sau pastile care sunt ingerate pe cale orală sau administrat sublingual, nu ar trebui să se evite Semax numai pentru acest motiv.

În cele din urmă acest lucru înseamnă doar că Semax este mai eficient atunci când este absorbit în sistemul dvs. prin intermediul mucoasei nazale, spre deosebire de a fi trecut prin sistemul digestiv.

Doza sugerata de Semax în scopuri de imbunatatire cognitiva este de două până la trei picături de soluție de 0,1% în fiecare nară de două ori pe zi. Utilizatorii au de fapt nevoie doar de o doză de Semax pe zi din cauza efectului indelungat al medicamentului, care poate varia de la 12 la 24 de ore.

Este recomandat să se administreze acest medicament timp de 14 zile și apoi sa luati o pauza de 14 zile inainte de a-l folosi din nou. Soluția Semax de 1% ar trebui să fie rezervată pentru persoanele cu accident vascular cerebral sau pentru scopuri medicale mult mai serioase si nu ar trebui sa fie utilizată pentru mai mult de 14 zile la rând.

SEMAX Efecte secundare
În ciuda potenta foarte mare, Semax este considerat sigur, fara efecte secundare grave. Nu există interacțiuni cunoscute cu alte medicamente sau semne de dependenta . Are un profil de toxicitate extrem de redusă, atât în ficat cat și în creier.

Cu toate acestea, este important să ne amintim că SEMAX este încă un nootropic nou cu o istorie scurta. Acest lucru înseamnă că există unele riscuri inerente în luarea unei astfel de substanțe noi, chiar dacă primele cercetari indică faptul că este foarte sigura.

Cumpara SEMAX
Semax poate fi comandat de pe siteul RuPharma.

3 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.