Topul celor mai populare nootropice care contribuie la o cognitie superioara

Nootropicele sunt o clasă de substanţe nutritive, suplimente, medicamente inteligente şi nutraceutice care îmbunătesc performanţele creierului si contribuie la sanatatea lui. Acestea pot creşte capacitatea de a memora, învăţa, raţiona, inteligenta, cognitiva de reactie, fluiditate verbală, atenţie, concentrare, motivaţie, stare de spirit şi energie.

Acestea actioneaza într-o varietate de moduri, deşi multe împărtăşesc mecanisme similare de acţiune. Unele cresc nivelul neurotransmitatorilor si sporesc neurochimicalele implicate în comunicarea inter si intra neuronala, precum şi semnalele creierului, formarea memoriei şi aducerea aminte.

Altele pot îmbunătăţi activitatea creierului prin modularea neuroreceptorilor, crescând consumul de oxigen, glucoză şi alte elemente nutritive în celulele creierului sau prin promovarea sănătăţii creierului. Mai sunt nootropice care stimuleaza dezvoltarea de noi neuroni şi sinapse,cat si cresterea neuroplasticitatii.
Nootropicele

Cuvantul “nootropic” a fost inventat de Dr. Corneliu E. Giurgea in urma descoperirii unei substanțe remarcabile, cunoscuta ca “Piracetam”. Echipa de cercetare a sintetizat acest compus în 1964 când lucra la compania farmaceutica UCB. Initial cercetările sale în Piracetam au fost motivată de căutare unui tratament pentru răul de mişcare.

Cu toate acestea, primele testări ale Piracetamului au dovedit ca are o capacitatea de distincta de a îmbunătăţi memoria, procesele mentale, focusul şi performanţa cognitiva.Si nu numai, acesta nu avea efecte secundare semnificative.

Acest lucru a fost cu adevarat o descoperire fără precedent şi a deschis uşa in dezvoltarea altor medicamente cognitive superioare, care ar putea îmbunătăţi funcţionarea creierului.
În 1972, Giurgea a inventat termenul “nootropic” pentru a descrie Piracetamul precum si clasa de analogi a acestei substante ce urma sa fie descoperita.

Termenul ,,nootropic,, este de origine greacă, vine din cuvântul “nous” care înseamnă “minte” şi “tropice-” care se traduce în “pornire” sau “modifica”. Astfel ne putem gândi la nootropice ca substanțe care schimba mintea într-un fel. Giurgea a stabilit un set strict de definiţii pentru aceasta clasa, nootropicele trebuie să sporeasca capacitatea de învăţare şi memorie,sa prezinte efecte neuroprotectoare, toxicitate extrem de redusa şi aproape fără efecte secundare.

Astăzi, Nootropicele sunt folosite la scara larga in scopuri ca îmbunătăţirea performanţelor academice, pentru creşterea productivităţii, la sprijinirea functionarii sanatoase a creierului şi prevenirea bolilor cognitive cum ar fi Alzheimer şi Parkinson.

Mai jos avem lista cu cele mai populare nootropice și compuși înrudiți, care contribuie la o cognitie superioara.

RACETAM

Racetamul este clasa fondatoare a nootropicelor, bazat pe derivate ale Piracetamului. La acest arhetip se adauga Aniracetam, Oxiracetam, Pramiracetam, Phenylpiracetam, Nefiracetam, Coluracetam și altele. Ele împărtășesc structuri chimice similare bazate pe nuclee 2-pirolidona compuse din oxigen, azot și hidrogen. Multe din efectele Racetamului sunt similare în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății creierului, invatarii, memoriei si concentrării. Dar există, de asemenea, o mare diversitate în această clasă în ceea ce privește eficacitatea și caracteristicile individuale ale suplimentelor de mai sus. Toate Racetamurile par a fi în măsură să crească activitatea neurotransmitatorului acetilcolinic în creier și unele sunt de asemenea capabile de creșterea activității glutamatului prin intermediul receptorilor AMPA și NMDA.

-Piracetam , cunoscut sub numele de 2-oxo-1-pirolidin acetamidă este un derivat ciclic al neurochimicalei GABA. Acest nootropic original este un modulator pozitiv pentru receptorii neurotransmițătorului acetilcolinic care joaca un rol in inteligenta fluidă și capacitatea memoriei de lucru pe termen scurt. Se crede că Piracetamul de asemenea, poate îmbunătăți permeabilitatea membranei neuronilor care îmbunătățește funcția neuronală totală cu referire la comunicare, dezvoltarea sănătoasă și plasticitatea sinaptica. Cei care au folosit acest nootropic au observat ca este benefic pentru a îmbunătăți focalizarea, atenția, formarea de memorie , de prelucrare a informațiilor, precum și o serie de factori ce țin de starea de spirit. Acesta este utilizat ca un tratament ADHD (neoficial) și rămâne in ziua cel mai popular în rândul utilizatorilor de nootropice.

pramiracetam romania cumpara nootropice suplimente cognitive

-Aniracetam , este un derivat al Piracetamului dar de 5x mai puternic decât compusul părinte. Spre deosebire de Piracetam, este liposolubil fapt care poate contribui la eficacitatea lui, precum și un timp de înjumătățire mai scurt. Împărtășește aceleasi efecte cu Racetamul, acelea de îmbunătățire a memoriei și de concentrare prin activarea receptorilor nicotinici de acetilcolină în creier. Stimulează, de asemenea, zonele receptorului AMPA, care sunt implicate în procesul de învățare, precum și la procesele de codificare ale memoriei. Acest mecanism unic de actiune a făcut aniracetamul model pentru o altă clasă de nootropice cunoscută sub numele de Ampakine. În cele din urmă, aniracetamul poate activa D2 și D3 ai receptorilor dopaminei, precum și 5-HTP (2a) receptorul implicat în procesarea Serotoninei. Aceasta explica de ce consumatorii medicamentului spun că aniracetam este eficace ca un tratament anti-anxietate și anti-depresie, în plus față de beneficiile sale nootropice obișnuite.

aniracetam

-Oxiracetam , este considerat a fi atât Racetam cat și AMPAKINE si este de 4-6 ori mai puternic decat Piracetam. Aceasta crește activitatea creierului pe caile colinergice și glutamatergice și prezintă unele efecte stimulante. Oxiracetam este de remarcat în special pentru îmbunătățirea raționamentului, prelucrarea verbală,gândirea logică și matematică, precum si concentrarea și memoria. Aceste atribute sunt puternic corelate cu factorul-G de inteligență și oxiracetamul mai mult decât orice alt Racetam este descris ca stimulent al functiei intelectuale. Acesta este frecvent utilizat ca un ajutor de studiu în rândul elevilor la subiectele tehnice, cum ar fi știință, tehnologie, inginerie, matematica.

oxiracetam romania cumpara nootropice pret

-Pramiracetam , este un analog al Piracetamului,dar de 30 de ori mai puternic. Acesta influenteaza atât glutamatul cat şi receptorii de acetilcolina, in special cresterea absorbtiei receptoriilor ACh ,precum şi eficientizarea canalelor impulsurilor
nervoase în hipocampus. Această regiune a creierului are un rol principal în formarea memoriei precum şi a aducerii-aminte.Utilizarea de Pramiracetam are ca efect un mare sentiment de claritate mentală şi concentrare, îmbunătăţind in acest timp si abilităţile critice de gândire şi viteza de procesare a informaţiilor.
De obicei Pramiracetam-ul este utilizat pentru a îmbunătăţi retentia memoriei, cat si pentru cresterea productivitatii, atentiei, concentrarii şi atentiei.

pramiracetam romania cumpara nootropice suplimente cognitive

-Noopept , nu este din punct de vedere tehnic un Racetam, deși este derivat din această clasă și desi foloseste mecanisme similare de acțiune. El are o structură chimică diferită care il transforma intr-o neuropeptidă din punct de vedere tehnic, si este declarat a fi de peste 1000x ori mai concentrat decât Piracetam. Doza efectivă pentru Noopept pulbere este între 10- 40 mg, care este excepțional de mică în comparație cu alte Racetamuri. Noopept demonstreaza afinitate foarte mare pentru ACh, AMPA și NDMA, receptori care se referă la memoria pe termen scurt și memoria pe termen lung. Ca si Aniracetam, activeaza receptorii D2 si D3 pentru dopamină precum si receptorii selectivi ai serotoninei. Aceste sisteme sunt implicate în starea de spirit și a motivației, din aceasta cauza Noopept este vazut ca fiind eficient pentru afectiuni, cum ar fi depresia si anxietatea. Acesta este investigat ca un posibil tratament pentru boala Alzheimer și pentru alte tulburări neurodegenerative, inclusiv legate de varsta precum pierderile de memorie.

noopept-2

-Phenylpiracetam , a fost sintetizat prin adăugarea unei molecule fenil la structura chimică a Piracetamului. Această modificare l-a făcut mult mai biodisponibil decât precursorul sau și cu o potenta de 60x mai mare. Este un modulator pozitiv al receptorilor sinaptici ai acetilcolinei și ai glutamatului și poate fi capabil să crească densitatea receptorilor NMDA din hippocampus. Acești receptori sunt parte integrantă a procesului de potențare pe termen lung, care este modul în care amintirile sunt stocate ca conexiuni intre neuroni. Phenylpiracetam creste, de asemenea, nivelurile de dopamina si noradrenalina în creier, care conferă o mai buna starea de spirit cat si consolidarea și stimularea mentală. Acesta este descris ca fiind benefic la consolidarea memoriei si la performanta fizica.

Phenilpiracetam cumpara nootropice romania pret suplimente

-Coluracetam , este un compus al familiei Racetam cu 10%-20% mai potent decat Piracetam. Acesta acţionează prin creşterea absorbţiei de colină în neuroni, ceea ce duce la o creştere a nivelurilor activitatii colinergice si ale acetilcolinei .
Coluracetam pare sa aibe o capacitate distincta de a imbunatati absorbţia de colină în neuronii deteriorati şi poate oferi beneficii pe termen lung persoanelor cu deficienţe de memorie. Deasemenea, influenţează zone ale creierului implicate în procesare vizuală şi ajuta la îmbunătăţirea vederii şi perceptiei culoarilor. Alte studii au arătat ca ar fi eficient în
tratarea tulburări generale de anxietate, precum şi a depresiei.

coluracetam cumpara romania pret

-Nefiracetam , este un membru al clasei Racetam cu o structură chimica similara Aniracetam-ului.Este folosit pentru a creste activitatea cerebrala potenţand
excitatorii neurotransmisiei prin largirea canalelor de calciu. De asemenea, se leagă de receptorii nicotinici de acetilcolină şi îmbunătăţeşte comunicarea în
urmatoarele sisteme neuronale: GABAergic, Cholinergic, Monoaminergic şi Glutamatergic.

nefiracetam suplimente nootropice gognitive pret

Colinergicele

Sistemul colinergic se referă la acele componente ale sistemului nervos care folosesc neurotransmitatorul acetilcolinic pentru a comunica. Acetilcolina este o substanta chimica excitatoare din creier care este implicată în multe aspecte ale functiilor mentale, cum ar fi atentia, plasticitatea sinaptica,etc. Creșterea activității colinergice poate duce la îmbunătățirea focalizarii, memoriei, vigilenței si claritatii mentale. Nootropicele Colinergice sunt în măsură să crească stimularea receptorilor acetilcolinei fie prin ridicarea concentrației de acetilcolină, prevenind degradarea acestei neurochimicale, sau prin potențarea sau activarea acestor receptori intr-un fel sau altul. Un mod direct de a crește nivelul de acetilcolina este de a consuma mai multa colină, care este un nutrient alimentar folosit pentru a sintetiza acest transmițător.

-Colina , este un nutrient esenţial, solubil în apă, recent numit membru al complexului de vitamine B. Este necesara in dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii membranelor celulelor creierului pentru a asigura eficienta semnalelor, integritatea structurală şi fluiditate neuronala. Acest nutrient este folosit alături de acidul acetic la sintetizarea acetilcolinei
în neuroni.Sursele de Colina sunt folosite de regula in combinatie cu nootropicele din clasa Racetam datorită mecanismului de actiune complementar.
Institutul American de Medicina recomanda ca adultii sa consume cel puţin 425 – 550 mg de colină zilnic. Cu toate acestea, aproximativ 90% din populaţie este
estimat a fi deficitara în acest nutrient. Creşterea aportului de coliná prin consumul de alimente cum ar fi ouă, pui, lecitina de soia, germeni de grâu şi peste cod, poate îmbunătăţi performanţele mentale şi previne declinul cognitiv ce apare odata cu inaintarea in varsta.Nu toate sursele de colina sunt egale in cantitate, iar 50% din colina pe care o mancam poate fi afectată de bacteriile din intestin.Multe dintre suplimentele de colina de pe piata au o biodisponibilitate scazuta si doar un mic procent sunt capabile sa traverseze bariera sange creier.

alpha gpc romania

-Alpha GPC , este o sursă de colină naturala din lecitină de soia. De asemenea, apare in mod natural in creier, precum și în laptele matern și poate fi un factor care contribuie la un IQ mai mare, fapt observat la copii care au fost alaptati. Ea are cea mai mare bio-disponibilitatea dintre suplimentele de colină și traversează usor bariera hemato-encefalică. Odată ajunsa în creier, acesta este metabolizata în acetilcolină fiind utilizata incomunicarea inter-neuronala, fapt ce are implicatii in memoria pe termen scurt, capacitatea de învățare și atenție. Alpha GPC poate încetini, de asemenea, procesul de îmbătrânire al creierului ca un anti-oxidant cognitiv și se observă a spori nivelul hormonului de crestere uman. Persoanele care folosesc Alpha GPC spun că îmbunătățește performanța memoriei, elimina ,,ceata creierului,, si imbunatateste concentrarea.

alpha gpc romania

-Citicolina , cunoscuta si sub numele de CDP Colina, este un precursor al acetilcolinei cu mare bio-disponibilitate, care apare in mod natural ca un intermediar în transformarea colinei în fosfatidilcolina în ficat. Fosfatidilcolina este un fosfolipid care este încorporat în membranele celulare neuronale și poate fi folosit în sinteza acetilcolinei. Citicolina crește disponibilitatea de colină în creier prin eliberarea de cantități de completare a colinei care altfel ar fi folosite în generarea de fosfatidilcolina. Aceasta poate crește, prin urmare, în mod indirect nivelul de acetilcolina in timp ce imbunatateste functionarea membranelor celulare in neuroni și previne epuizarea fosfolipidelor fapt ce poate duce la leziuni ale creierului și la declinul mental. Acest supliment, protejeaza de asemenea impotriva stresului, reduce inflamația în cortexul cerebral, și stimulează eliberarea de dopamina din creier. Este o componentă eficientă a nootropicelor conceputa pentru a spori memoria, gândirea, concentrarea si starea de spirit.

CDP colina romania cumpara pret

-Centrophenoxin , este un ester al DMAE cu o mai mare bio-disponibilitate. DMAE este uneori folosit ca o sursă de colină, totuși noi studii arată că nu este la fel de eficace cum s-a crezut initial. Centrophenoxin poate fi mult mai eficient pentru creșterea nivelului de acetilcolina, pentru că este mai în măsură să traverseze bariera hematoencefalica. Cercetarile sugereaza ca Centropheonxin poate imbunatati starea de spirit si trata ADHD prin caile colinergice, dopaminergice și serotoninergice. De asemenea, este un puternic anti-oxidant pentru creier și este dovedit a reduce depozitele de lipofuscină care se depun in celulele creierului pe masura ce imbatranim. Centrophenoxin este foarte sinergetic cu racetamurile în imbunatatirea memoriei și stimuleaza concentrarea, gandirea clara, starea de spirit, precum și sănătatea creierului.

centrofenoxin

-Bitartratul de colina , este o combinație de supliment de colină cu acid tartric care este o sare chimică adăugata pentru a îmbunătăți absorbția. Acesta este un precursor direct al acetilcolinei și este eficient în tratarea deficitului alimentar de colină. Studiile au arătat că acest tip de colină se degradeaza în tractul digestiv de catre bacterii și doar o fracțiune va pătrunde prin bariera hemato-encefalică. Din acest motiv, utilizatorii de nootropice de obicei se orienteaza la sursele de colina de calitate mai buna Alpha GPC si Citicolina, care vor avea un impact mai mare asupra abilitatilor cognitive.

bitartrat de colina

-DMAE , este un alcool primar fabricat organic de catre creierul uman, și este găsit în diferite surse alimentare, cum ar fi peștele. DMAE este un pre-cursor direct al colinei. După ce traversează bariera hemato-encefalică, compusul este metilat în acetilcolina, un neurotransmitator cheie legat de invatare, memorie, și de sănătatea tesutului creierului. DMAE se leagă, de asemenea, de fosfolipidele creierului, îmbunătățind funcția, alimentația, și eliminarea deșeurilor sistemelor membranelor celulare. DMAE imbunatateste starea de spirit, sustine energia mentala, dezvoltă un sentiment de focalizare, și înlocuiește reactiile de stres cu sentimente de calm. Pe lângă proprietățile anti-anxietate DMAE ,poate reduce semnele vizibile ale îmbătrânirii prin inhibarea acidului arahidonic. DMAE contribuie la somnul sanatos, iar utilizatorii au observat ca produce frecvent stări de visare lucida.

DMAE, nootropice suplimente cognitive pret cumpara Centrophenoxine

-Lecitina , este un compus natural de grăsime, ce contine acid fosforic, colină, acizi grași, glicerol, glicolipide, trigliceride, și fosfolipide. Lecitina ajuta la descompunerea celorlalte grasimi. De asemenea, acționează ca un precursor direct al neurotransmitatorului acetilcolinic . Acetilcolina ajuta la formarea memoriei, structurii neuronale , și abilități de raționament . Lecitina este, de asemenea, un puternic antioxidant care pastreaza celulele sanatoase prin eliminarea toxinelor și lupta împotriva radicalilor liberi. Lecitina este un mod eficient de sporire a memoriei, și poate oferi beneficii neuroprotectoare împotriva tulburărilor degenerative, cum ar fi dementa si boala Alzheimer, chiar la varste înaintate. Poate îmbunătăți diverse alte funcții cognitive, cum ar fi gestionarea depresie si anxietate . Datorită biodisponibilitatii scăzute , cei mai mulți utilizatori nootropici prefera alte suplimente, cum ar fi colina Alpha GPC sau citicolina pentru rezultate mai puternice .

alpha gpc romania

-Fosfatidilcolina  ,este un lipid hidrofob derivat din lecitină care încorporează colină, una dintre vitaminele B. În plus față de participarea în metabolismul grasimilor, Fosfatidilcolina,ajuta la mentinerea și repararea neuronilor și a celulelor creierului. Colină în Fosfatidilcolină este un nutrient-cheie in sănătatea mintală, care este precursorul acetilcolinei în creier. Acetilcolina contribuie la sustinerea dezvoltării sinapselor dintre neuroni și îmbunătățește comunicarea intre neuroni atat la tineri cat si la cei in varsta. Fosfatidilcolina imbunatateste metabolismul, reduce colesterolul si protejeaza ficatul impotriva boliilor. Luata ca un nootropic, îmbunătățește formarea și ajuta la recuperarea memoriei. Capacitatea sa de a stimula cresterea de noi sinapse il face un supliment neuroprotector puternic și potrivit terapiei pentru boala Alzheimer. Alpha GPC este singura alternativă nootropica puternica la acest nutrient.

Inhibitorii Acetilcolinesterazei

Inhibitorii Acetilcolinesterazei sunt o clasă de compuși care restricționează acțiunea enzimei acetilcolinesterazei. Această enzimă, în cazul în care nu este controlata, se degrada și va reduce cantitatea de acetilcolină din creier. Acetilcolina este un neurotransmitator puternic, care este esențial pentru diverse funcții cognitive. Aceasta sustine învățarea, îmbunătățește raționamentul logic și verbal, îmbunătățește formarea de memorie, creste sensibilitatea la stimuli, și ajuta la creșterea sănătoasă a structurilor neuronale. Inhibitori ai acetilcolinesterazei nootropici permit creșteri în siguranță ale nivelurilor disponibile ale acestui neurotransmitator. Beneficiile inhibitorilor acetilcolinesterazei includ câștiguri imediate în funcțiile memoriei și învățarii , precum și beneficii neuro-protectoare pe termen lung, cum ar fi prevenirea bolii Alzheimer.

-Huperzina A , se gaseste în mușchiul Huperzia Serrate, fiind folosit ca tratament pentru boala Alzheimer . Huperzina A imbunatateste capacitatea neuronilor de a comunica unul cu altul, prin creșterea sinaptogenezei. Huperzina este un receptor antagonist NMDA. Prin această acțiune, se promovează creșterea celulelor nervoase prin producerea factorului de crestere a nervilor. Huperzina A este un inhibitor de acetilcolinesterază, ceea ce înseamnă că împiedică distrugerea neurotransmitatorului cheie, acetilcolina, în fanta sinaptică a creierului.Aceste cresteri ale nivelului acetilcolinei sustin mai bine funcția de memorie, învățarea, și o concentrare mentala puternica. Huperzina A prezintă, de asemenea, multe calități neuro-protectoare,din care rezultă îmbunătățirea plasticitatii celulelor creierului.

huperzina-a

-Galantamina , este un alcaloid medicinal ce deriva din frunzele plantei Galanthus Caucasius. Acesta este prescris în mod obisnuit pentru tulburările senzoriale și motorii, cum ar fi miastenia. Galantamina reglementează activitatea enzimei in creier. Ca un inhibitor de acetilcolinesterază, galantamina menține nivelele neurotransmițătorului acetilcolină. Aceasta activeaza, receptorii nicotinici din creier , ceea ce o face mai în măsură să proceseze acetilcolina și alte neurochemicale. Beneficiile pentru consumatorii acestui alcaloid includ funcția îmbunătățită de memorie, o capacitate mai buna de raționament, și sensibilitate de reacție sporită la stimuli. Galantamina s-a aratat ca poate fi folosita ca o terapie pentru protecția împotriva declinul cognitiv sever legat de îmbătrânire, cum ar fi în cazurile de boala Alzheimer.

Ampakinele

Ampakinele sunt o clasă de compuși care activează receptorii AMPA glutamatergici în scopul de a sustine vigilenta, energia mentala, atentia și memoria. Receptorii AMPA sunt responsabili pentru reglementarea transmisiei sinaptice. Prin interactiunea cu acesti receptori, Ampakinele creaza efecte stimulante precum și beneficii nootropice fara efecte secundare . Prin consolidarea aceastei comunicari sinaptice, Ampakinele sustin creșterea neuronilor si formarea de amintiri pe termen lung. Această acțiune creează un sentiment de concentrare mentala care poate fi de valoare terapeutică enorma la pacientii cu tulburari de hiperactivitate, cum ar fi ADHD. Ampakinele, cum ar fi Sunifiram și Unifiram, considerate cele mai puternice din întreaga clasă de compuși, pot fi folosite pentru a trata si a proteja împotriva tulburărilor psihice degenerative asociate cu îmbătrânirea ca boala Alzheimer si dementa.

-Sunifiram , este un antagonist AMPA și un membru al clasei de compuși AMPAKINE. Este cunoscut pentru ce ofera mai multe efecte benefice similare Piracetamului fiind de 1000x mai puternic. Sunifiram activeaza receptorii AMPA consumand creșterea sinaptica și facilitand comunicarea între neuroni. Acest lucru aduce efectele benefice învățarii, precum și efecte stimulente mai puternice. Din acest motiv, este adesea luat efectiv pentru atenuarea simptomelor de ADHD. Sunifiram însă nu are niciuna dintre reacțiile adverse tipice asociate cu medicamentele stimulente, cum ar fi Adderalul. Beneficiile utilizarii de Sunifiram includ o puternica concentrare mentala, motivație și ambiție sporită.

pret sunifiram cumpara nootropice romania suplimente ampakine

-Unifiram , este un compus AMPAKINE ce modulează pozitiv receptorii AMPA. Unifiram încurajează puternic comunicarea intre neuroni prin stimularea receptorilor sinaptici de glutamat. De asemena stimuleaza si productia de acetilcolina. Niveluri mai ridicate de glutamat cat si de acetilcolina faciliteaza o sanatate mai buna a creierului și îmbunătățesc semnalele dintre neuroni. Acest lucru se traduce în beneficii pentru formarea de memorie, concentrare sporita, abilitati de rationament mai bune, și energie mai mare. Atentie este sporita, in special atunci cand un dezechilibru hiperactiv cognitiv cum ar fi ADHD este prezent.

unifiram nootropice romania pret cumpara suplimente cognitive pret ampakine

-Ampalex , este un compus nootropic al clasei AMPAKINE. Ampalex este capabil sa traverseze bariera hemato-encefalică și sa stimuleze receptorii AMPA. Aceste zone ale receptorilor controleaza comunicarea dintre neuroni de-alungul sinapselor și o dată ce se leaga Ampalex de ele, semnalele dintre neuroni sunt imbunatatite dramatic. Ampalex este un agonist NMDA pentru neurotransmitatorul glutamat, care comunică transmisii excitatorii între sinapse. În general, folosirea de Ampalex duce la o mai bună concentrare mentala.Nu este cosiderat a fi foarte eficient in tratamentul pentru Alzheimer , in schimb Ampalex poate crea efecte uimitoare in cazul memoriei , în plus față de efectele stimulatorii, cum ar fi vigilența mentală și energie fizica.

Medicamentele Inteligente

Denumirea de medicament inteligent o poarta orice produs nutraceutic sau farmaceutic obtinut natural sau sintetic, care este consumat în scopul de a îmbunătăţi funcţiile cognitive. Aceste funcţii includ memoria, capacitatea de rationament, concentrare mentala sau motivare. Medicamentele inteligente, sunt considerate ca agenti de sporire a cognitiei, interacţionează cu neurochemicalele din creier, precum hormonii, enzimele şi neurotransmiţătorii. Procesele fizice individuale şi modul in care reactionam sunt afectate în funcţie de chimia specifice fiecărui medicament.

Acest tip de medicamente poate fi benefic pentru tulburări cognitive grave cum ar fi ADHD, anxietate, sau chiar boala Alzheimer si boala Parkinson. Pentru mintea sanatoasa, medicamentele inteligente pot oferi un impuls substanţiale de gândire, învăţare, si memorie . Medicamentele inteligente sunt considerate ca fiind separate de nootropice, deoarece pot folosi o actiune stimulatorie şi pot avea un risc mai mare de efecte secundare.

-Adrafinil, face parte dintr-o clasa de medicamente cunoscute ca Eugeroice. Acesti compuși au grija de insomnii și stările mentale, dar au efectele secundare ale psihostimulentelor obisnuite. Adrafinil afecteaza sistemul adrenergic prin stimularea hormonilor catecolaminelor, cum ar fi adrenalina, noradrenalina și dopamina. Nu numai ca acesti hormoni creaza raspunsuri de lupta sau de evadare în organism, ele sustin, de asemenea o atentie sporita, motivație și rezistență mentală. Adrafinil este pre-cursorul modafinilului în organism. În timp ce acesta a fost anterior prescris în mod oficial ca un tratament pentru narcolepsie, Adrafinil a câștigat popularitate ca un supliment nootropic pentru imbunatatirea functiei cognitive și încurajarea abilităților de concentrare intensă în randul pacientilor.
,,Efectul de lupta sau de evadare,, al organismului , este un raspuns primitiv, automat, innascut al corpului, ce te pregateste pentru ,, lupta,, sau ,,fuga,, din anumite situatii critice, cand sunteti amenintati, atacati direct sau indirect.

adrafinil cumpara nootropice romania suplimente cognitive pret

-Modafinil, este un compus eugeroic ce este prescris pentru insomnii. Modafinil este un stimulant al sistemului central nervos , cunoscut ca un medicament analeptic. Acesta stimuleaza eliberarea de histamina CNS pentru a indeparta insomniia.Medicamentul este prescris în primul rând pentru pacientii cu tulburari severe de somn, cum ar fi narcolepsie, tulburări de somn dupa schimbul de noapte de la serviciu, sau apnee obstructiva de somn. Pentru utilizatorii sanatosi de nootropice, fara aceste conditii, Modafinil poate provoca o stare de concentrare intensă și de concentrare mentala.Modafinil a fost descris în filmul Limitless ca medicamentul fictiv NZT-48. Adrafinil este precursorul Modafinilului !

Modafinil este un medicament ce se elibereaza pe baza de reteta medicala dar poate fi achizitionat online din tarile unde nu este restrictionat !

Modafinil se comercializeaza sub numele de Modalert , Waklert , Modvigil .

Este important sa cumparati de la un magazin online de incredere altfel riscati sa cumparati cu totul altceva.

-Armodafinil este o formă derivată a medicamentului eugeroic Modafinil, cunoscut ca o variație pura de enantiomer. Această formula puternică a medicamentului pentru insomnii este creată prin izolarea enantiomerului drept a izomerilor moleculari ai Modafinilului, și este considerat a fi mai pur și mai puternic. Armodafinil creste nivelurile de histamină CNS ce creeaza excitare în sistemul nervos central. Acest răspuns declanșează reacții de lupta sau de zbor, inclusiv conștientizarea sporita la stimuli senzoriali, mai mare acuitate mentala, și ritm cardiac ridicat. Stimulând în același timp, aceste efecte nu interferează cu cicluri normale de somn. Armodafinil este din punct de vedere tehnic prescris numai pentru pacientii cu tulburari de somn, cum ar fi narcolepsie sau apnee in somn. Luat ca un supliment nootropic, armodafinil poate sustine concentrarea intens sporita și capacitatea de a lucra și de a studia cu maximă eficiența.

-Adderall, este un medicament, pe baza de prescriptie medicala, psihostimulant care combină saruri de amfetamina si dextroamfetamină. Adderall stimuleaza sistemul adrenergic și activează hormonii catecolaminelor pentru a declanșa eliberarea de neurotransmitatori, cum ar fi noradrenalina, dopamina și serotonina. Această acțiune creează o stare sporita de concentrare mentală . Adderall este prescris pentru a recrea echilibrul mental persoanelor ce sufera de tulburari de hiperactivitate, cum ar fi ADD și ADHD, mai ales la copii dar nu se limitează doar la acestia. Efectele sale de stimulare pot ajuta, la insomnii, suprimarea apetitului , pierderea in greutate si la sentimentele de euforie. Ca amfetamină, Adderall vine cu unele efecte secundare majore, inclusiv posibile probleme cardiace și risc grav de dependență.

-Ritalin, este un medicament pe baza de prescriptie, psihostimulant, ,,inteligent” care afectează sistemul nervos central. Mecanismul principal de acțiune al Ritalinului este prevenirea de reasimilare a dopaminei, un neurotransmitator puternic responsabil pentru energia mentala si senzatiile de motivare si dorinta. Pe lângă blocarea proteinelor care provoacă absorbția dopaminei, Ritalin îmbunătățește funcția neuronilor din cortexul prefrontal al creierului. Această zonă este cunoscută pentru controlul impulsurilor, motivației și claritatii mentale. În timp ce Ritalin este prescris în primul rând pentru persoanele care sufera de tulburari de atentie ADD și ADHD , beneficiile sale neoficiale includ îmbunătățirea concentrarii mentale, letargie redusa si pierderea in greutate datorita metabolismului îmbunătățit.

-Cylert, este un medicament stimulent pentru tratamentul narcolepsiei și ADHD. Acest medicament a fost clasificat ca un narcotic cu grad mare de risc și nu mai este ușor de procurat . Cylert influenteaza sistemul nervos central prin imitarea efectelor dopaminei, o caracteristică cunoscută drept dopamimetic. Deși nu afectează nivelurile reale de dopamina, este capabil de a stimula multe din functiile dopaminei in creier, inclusiv energia sporită și concentrare mentala. De asemenea, s-a dovedit a fi un conductor catalizator în creier. Aceasta înseamnă că mărește viteza de formare a memoriei, în timp ce mareste dramatic atentia si concentrarea. În cazul efectelor secundare, medicii nu mai au voie sa prescrie acest medicament pentru copii care sufera de ADHD.

Gabaergicele

Clasa de nootropice gabaergice includ orice compuși care interacționează cu neuronii gabaergici din creier. GABA este un neurotransmițător care are un efect natural inhibitor asupra reacțiilor de stres în sistemul nervos central. GABA lucreaza pentru a eradica suprasolicitarea nervilor, neutralizand astfel reacțiile de stres și anxietate înainte ca acestea să se întâmple. Acest lucru se face prin legarea cu zonele receptorilor înainte ca acestea sa poata fi activate prin neurotransmițătorii datorati stresului. GABAergicele au un efect calmant, anxiolitic. Acestea se manifesta prin sentimente de emoție echilibrata și relaxare. Sunt utilizate pe scară largă pentru a sustine odihna și ciclurile de somn adecvate, în special pentru persoanele care se confruntă cu insomnie.

-GABA , este un aminoacid care se produce în creier de la un alt aminoacid numit glutamat și vitamina B6. GABA este considerat a fi principalul neurotransmițător inhibitor din interiorul corpului. Principala utilizare a GABA este de a echilibra alte substanțe chimice, hormoni, și chiar alți neurotransmițători, care pot provoca supra-excitabilitate. În esență, GABA este o substanță chimică din creier care ajuta impulsurile nervoase de a comunica mai eficient. Si nu numai, dar este de asemenea considerat a fi un agent anti-epileptic, este folosit de organism pentru a face endorfine (substanțe chimice care dau buna stare) și este vital pentru buna funcționare a creierului.

gaba-nootropice

-Phenibut , este o formă derivată de GABA, cunoscut sub numele de acid-aminobutiric. GABA este un neurotransmitator inhibitor cheie care echilibrează semnale de stres in creier prin legarea de situsurile receptorilor înaintea altor hormoni de stres. GABA nu este capabil să traverseze bariera hemato-encefalică și astfel este dificil să completeze cu toate acestea, Phenibut este complex biodisponibil, și este capabil de a stimula in mod direct atât GABA-A și receptorii GAAB-B neselectivi. Beneficiile implica o reducere a stresului și a efectului anxiolitic (anti-anxietate).Phenibut contribuie la o stare de calm și liniște mentală, în timp ce imbunatateste tensiunea creierului de-a lungul emisferelor și îmbunătățeste somnul. Acesta trebuie să fie utilizat în mod corespunzător pentru a fi evitate efectele secundare, precum și toleranță.

cumpara-fenibut-phenibut

-Picamilon , este un supliment nootrop compus din niacină și GABA. GABA este neurotransmițătorul inhibitor cheie în organism. Acesta exercită efecte calmante puternice prin prevenirea reacțiilor de stres din cauza supra-excitarii activitatii neuronale. GABA este în imposibilitatea de a traversa bariera hemato-encefalică pe cont propriu, astfel acest supliment se foloseste de Niacina ca un dispozitiv eficient de livrare. Niacina are de asemenea efecte vasodilatatorii, crescând circulația sangvină și livrand mai mult oxigen și substanțe nutritive la creier. Prin prevenirea nervilor sa se supra-solicite din cauza stresului, Picamilon creeaza un sentiment de relaxare. Acesta crește claritatea mentala si echilibrul emoțional, iar efectele sale sedative pot îmbunătăți somnul. Picamilon are excelente efecte anti-oxidante, lipsind creierul de toxine și crescand fluxul sanguin. Efectul in ansamblu este de eliminare a anxietatii și sporire a concentrarii mentale.

picamilon-companda-nootropice-romania

Serotonergicele

Seretonergicele sunt o clasă de compuși cu referire la neurotransmitatorul serotonina si sporesc efectele sale naturale in organism. Această categorie include precursori ai serotoninei precum 5-HTP, agoniști ai receptorului serotoninei, inhibitori ai recaptării serotoninei, inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO), enzime serotoninergice, antidepresive triciclice, și antidepresive noradrenergice. Fiecare compus lucreaza ori in a stimula ori in a suprima activitatea serotoninei în vederea realizării efectelor sale. Serotonina este neurotransmitatorul care este asociat cu un bun impuls nervos, stare de spirit, plăcere și capacitate de a gestiona stresul. Seretonergicele pot echilibra emoțiile, lupta impotriva depresiei, și pot promova starea generală de bine.

-Triptofan , este un aminoacid produs de organism și se gaseste în sursele alimentare cum ar fi nuci, ovăz, ouă, soia, etc. După consumul lui, acesta traversează bariera hematoencefalică și acționează ca un precursor al neurotransmitatorului serotonina, un regulator al starii de spirit. Triptofanul ajuta la crearea melatoninei, un hormon natural conectat la ritmurile circadiene de somn. În cele din urmă, triptofan este convertit în Niacina și Auxina, vitamine și fitohormoni importanti în sanatatea creierului. Triptofanul este un puternic anxiolitic si antidepresiv ce imbunatateste starea de spirit si genereaza echilibru emoțional. Poate ajuta la pierderea in greutate prin reducerea poftei de mâncare. Triptofanul este o componentă valoroasă a sănătății ficatului, si este folosit ca un tratament pentru steatohepatita.5 -HTP este un metabolit al triptofanului, produs în mod natural de organismul uman.

– 5HTP , este un metabolit al triptofanului, produs în mod natural de organismul uman. 5-HTP este precursorul chimic direct al serotoninei, un neurotransmitator care sporeste starea de spirit si care este de altfel în imposibilitatea de a traversa bariera hematoencefalică prin suplimentare. 5-HTP oferă serotonina la nivelul creierului, unde poate ajuta la prevenirea anxietatii și induce stari placute si ajuta la un somn relaxat.5-HTP se transformat si în melatonina în creier, un alt hormon asociat ciclurilor de somn. Are puternice efecte anti anxietate și calități in ameliorarea stresului, și induce o buna stare de spirit. Acesta este frecvent utilizat pentru a restabili nivelul de serotonina la pacientii depresivi. Acesta este, de asemenea, luat pentru a contracara insomnia și pentru a sprijini somnul.

5 htp

-Extractul din seminte de Griffonia este un supliment pe bază de plante derivat din planta Griffonia Simplicifolia. Extractul conține 5-HTP , un metabolit de triptofan. Ficatul converteste extractul din samburi Griffonia direct în 5-HTP, care devine apoi precursorul neurotransmitatorului serotonina un regulator al starii de spirit. 5-HTP de asemenea se convertește în hormonul melatonină, un alt regulator al ciclurilor de somn sănătos. Când utilizați acest amplificator al starii de spirit, nivelurile de dopamina sunt reduse, ceea ce îmbunătățește performanța serotoninei. Extractul de seminte Griffonia se consuma pentru ameliorarea simptomelor de anxietate și pentru relaxare și sentimente de fericire. Griffonia este un luptător cunoscut impotriva stresului, oferind claritate și focalizare mentala, un lucru pretuit de pacientii cu ADHD. De asemenea scade pofta de mancare pentru a ajuta la pierderea in greutate.

Dopaminergice

Dopaminergicele sunt o categorie de compuşi cunoscuti pentru impactul care il au asupra nivelului de dopamina şi activitatii cognitive. Dopaminergicele includ enzime de reglare a dopaminei .Aceşti compuşi de lucreaza prin reglarea metabolismului şi sintetizeaza dopamina, fiind adesea precursori la dopamina.

Dopaminergicele sunt folosite pentru a trata deficitul de dopamina manifestat prin boala parkinson, schizofrenie, si tulburarea bipolara. Acestea pot fi eficiente si in tratamentele împotriva simptomelor de ADHD, anxietate şi depresie. Dopaminergicele sunt folosite uneori in terapia disfunctiilor sexuale la barbati si femei. Aceşti compuşi sunt cunoscuti pentru furnizarea de energie naturala mentală şi fizică, în timp ce sporeste vigilenţa, motivaţia şi concentrarea.

-Sulbutiamina, este o opţiune populară pentru oricine caută să
reproducă efectele Modafinil-ului şi doreste a spori starea de spirit
în acelaşi timp. Acest supliment este o formă special proiectat de
vitamina B1.Tiamina (vitamina B1) este extrem de importanta pentru
metabolismul energiei in creier. Sulbutiamina duce acest lucru la
la un nivel superior prin stimularea semnificativa a energiei
mentala fără efecte secundare. Se spune despre Sulbutiamina ca
oferă un sentiment clar, concentrat de atentie în timp ce
promoveaza o perspectivă pozitivă a starii de spirit.

sulbutiamina nootropice romania cumpara prospect pret suplimente cognitive

-Fenilalanina, este un aminoacid nepolar care stă la baza producției de proteine în organism. Este un precursor chimic direct pentru aminoacidul tirozină, precum și pentru importantele neurochemicale de dopamina, noradrenalina, și epinefrina. DL-fenilalanină se leagă de receptorii AMPA, ce se ocupa cu reglementarea energiei. Compusul inhibă proteina enkefalinaza, care este conectat la senzațiile de durere fizică. Beneficiile-DL fenilalaninei includ ameliorarea analgezica a durerii, imbunatatirea starii de spirit și creșterea generală a energiei mentale. Se creează o focalizare si concentrare mentala sporita, iar din acest motiv poate fi un tratament eficient pentru pacientii cu ADHD.

-Tirozina, este un aminoacid organic produs în organismul uman, ce poate fi gasit si în surse alimentare cum ar fi carne de pasare, peşte, nuci, produse lactate, avocado si banane. Odată ce traversează bariera sange – creier, este transformata în neurochemicalele: dopamina, epinefrina si norepinefrina. Tirozina ajută la menţinerea sanatatii glandei suprarenale, pituitare si tiroidale.

cumpara l tirozina

În general, tirozina creste eficienta transmisiilor nervoase de-a lungul sistemului nervos central. Tirozina ajuta la eliberare eficienta a starii de stres şi este cunoscuta pentru imbunatatirea starii de spirit. Frecvent este luat pentru creşterea ambitiei si motivatie, precum şi pentru creşterea libidoului. Tirozina mai este benefica la pierderea în greutate prin suprimarea apetitului.

-Feniletilamina, este un alcaloid monoamin organic derivat din aminoacidul fenilalanină. Aceasta se gaseste de asemenea în ciocolată. Feniletilamina stimuleaza eliberarea de dopamina si noradrenalina. Compusul amplifică și mai mult atât efectele stimulente, cum ar fi efectele psihoactive ale acestor neurotransmitatori prin blocarea chimică a recaptării lor. Feniletilamina creeaza o stare de spirit imbunatatita, care poate fi comparat de cele mai multe ori cu sentimentul acela cand te indragostesti. Aceasta este denumit în mod obișnuit ,,medicamentul pentru iubire”din cauza acestor efecte.Poate creste pulsul inimii.Feniletilamina stimulează, de asemenea, productia de acetilcolina, fapt ce ajuta la imbunatatirea memoriei si longevitatii tesutului neuro-protector cerebral.

-Dopa, este un aminoacid organic ce apare în mod natural în corpul uman, deriva din L-tirozina prin biosinteza. L-Dopa este precursorul al hormonilor catecolaminelor, ce includ adrenalina, noradrenalina, dopamina. L-Dopa stimulează si eliberarea hormonului de creștere uman în hipotalamus și in glanda hipofiză. L-Dopa este luată în mod frecvent pentru a stimula nivelurile de testosteron și de a construi masa musculara. Are proprietăți puternice anti-imbatranire si ajuta la refacerea neurochemicalelor importante ce scad odata cu varsta. Acesta îmbunătățește starea de spirit, energia mentală și vigilența. L-Dopa a fost sugerat ca un tratament viabil pentru boala Parkinson și a altor tulburări neurologice degenerative legate de inaintarea in vârstă cauzate de nivelurile scăzute de dopamină.

-Mucuna Pruriens, este cunoscut sub numele de fasole de catifea, este o planta de pădure tropicală ce a fost mult timp folosit ca o materie prima in medicina alternativa. Mucuna Pruriens este o sursă de L-Dopa, un compus care stimuleaza eliberarea hormonilor catecolaminelor: dopamina, epinefrina, norepinefrina. L-Dopa generează eliberarea de hormon uman de crestere in glanda pituitara si hipotalamus. De asemenea, este un puternic antioxidant. Suplimentele de Mucuna Pruriens sunt luate pentru a spori starea de spirit și de a crește vigilență mentală. Este un rapel de energie naturală care oferă motivațe instant și este luat pentru a crește libidoul. Suplimentul este gandit pentru a crește undele alfa, generând un focus sporit.

-Teanina. Inițial găsit în frunzele de ceai verde, L-teanina este un aminoacid natural care are proprietăți psihoactive. Consumatorii de ceai verde au stiut intotdeauna de efectele de releaxare si concentrare ale acestuia, de aceea majoritatea obisnuiesc sa consume mai multe cesti din aceasta licoare pe zi. Acum știm de ce L-teanina este capabila să traverseze bariera hemato-encefalică și interacționează direct cu procesele neurochimice ale creierului. Acolo ea îndeplinește o serie de funcții care ar putea fi de un beneficiu direct al pacientilor cu ADHD.
L-teanina solicită producția naturală de GABA, un aminoacid care reglează homeostazia prin inhibarea supra-tragerii de neuroni si blocarea mesajelor de stres pentru a nu ajunge la receptorii din celule. În continuare, L-teanina acționează ca un precursor in productia de dopamina si serotonina. Prin activarea receptorilor din celule pentru acești agenți, utilizatorul simte o stare naturala de calm, încredere și pace. Acești neurotransmițători sunt legati de funcția care se referă la memoria de lucru, durata de atenție și capacitatea de concentrare fără a fi distras.

l theanina nootropice romania cumpara

-Sunteanina este un derivat de biosinteză a unui aminoacid găsit în ceaiul verde. Este considerata o formă mai pură de L-teanina. Sunteanina este capabilă să traverseze bariera hemato-encefalică, este cunoscută pentru ca mareste eficiența GABA în creier. GABA este un neurotransmitator inhibitor care limitează supra-solicitarea neuronilor și încetinește reacția creierului la declansarea stresului. GABA nu este natural biodisponibil și nu poate fi completată pe cont propriu din acest motiv. Sunteanina ajută la activarea GABA, care este deja prezentă în creier. Mai departe creste nivelul de dopamina din creier. Sunteanina este luată cel mai frecvent pentru a imbunatati starea de spirit și de a sustine acele sentimente de liniștite. Compusul luptă impotriva anxietatii și generează o stare de concentrare si calm mental. Ea face acest lucru prin reglementarea activității undelor beta din creier.

-Rasagilina, este un Inhibitor sintetic de MAO . Rasagilina tinteste selectiv MAO de tip B. MAO-B metabolizeaza si descompune dopamina din creier, așa ca inhibitorii MAO-B, cum ar fi rasagilină sunt conceputi pentru a ajuta la menținerea nivelului de dopamina. Acest efect este deosebit de important în cazurile cu deficit sever de dopamină, cum ar fi la pacienții cu Parkinson. Rasagilina care în unele privințe este chimic similară cu metamfetamina, creste direct nivelurile de dopamina. Rasagilina a fost utilizată în mod eficient ca tratament pentru Parkinson , pentru îmbunătățirea controlului muscular și flexibilitate la pacienții. Păstrează sanatatea nervilor prin reglementarea neurotoxinelor. Nivelurile crescute de dopamină pot îmbunătăți si starea de spirit, spori ambiția, concentrarea mentală și lupta impotriva simptomelor de depresie.

-Stablon, este o versiune a medicamentului Tianeptina. Stablon crește cantitatea de dopamină din creier prin accelerarea absorbției de serotonină. Prin reducerea efectelor inhibitorii ale serotoninei, Stablon sporește energia și concentrarea. Aceasta este o strategie unică de combatere a simptomelor de depresie. Stablon crește activitatea glutamatului si stimuleaza receptorii AMPA și NMDA, cu o sporire a vigilenței mentale și a energiei.De-a lungul glutamatului, Stablon ajuta în formarea de amintiri pe termen lung. Stablon este prescris ca un antidepresiv și poate combate anxietate socială și tulburarea obsesiv-compulsivă. De asemenea, este considerată ca fiind o terapie viabila pentru tulburari degenerative cognitive legate de inaintarea in varsta, cum ar fi boala Alzheimer .

-Deprenil este un compus sintetic de fenetilamină care este prescris ca un inhibitor MAO-B. MAO-B este un produs chimic natural ce scade în mod specific nivelurile de dopamina in creier. Inhibitorii MAO-B actioneaza pentru a crește și menține nivelurile de dopamina in creier. În timp ce medicamentul este conceput ca o terapie pentru tulburari cognitiv degenerative grave, cum ar boala Parkinson, este frecvent luat si de oameni sanatosi ca un nootropic pentru a ridica nivelul de dopamina. Actioneaza prin stimularea neuronilor dopaminergici din zona cu substantă neagra a creierului. Beneficiile consumului de Deprenil includ imbunatatirea starii de spirit, anti-anxietate, și proprietăți anti-depresie. Este un neuroprotector și poate crește concentrare mentala. S-a demonstrat că poate fi folosit ca un tratament pentru simptomele Alzheimerului. Medicamentul a fost etichetat ca un stimulent potentiator de longevitate, prin activarea căii Nrf2.

Stimulentii cognitivi metabolici

Stimulentii cognitivi metabolici sunt o clasă de suplimente ce au un impact pozitiv de energie şi metabolism asupra celulelor creierului uman. Aceste efecte pot fi create printr-o varietate de metode, cum ar fi imbunatatirea circulatiei vasodilatatoare la nivelul creierului sau prin imbunatatirea funcţionalitatii membranelor celulare. Aceşti compuşi cresc consumul de oxigen a celulelor, fapt ce se manifesta prin stimularea metabolismului şi producerea de energie. Acest lucru poate sprijini în continuare activitatea neurochimicalelor ca: dopamina, noradrenalina, epinefrina si acetilcolina.

Beneficiile stimulentelor cognitiv metabolice includ: stare de spirit crescuta, imbunatatirea vigilenţei, memorie sporita şi creşte funcţiilor cognitive. Aceasta categorie de suplimente are funcţii puternice neuroprotectoare, îmbunătăţirea stării de sănătate a ţesuturilor neuronale prin eliminarea toxinelor şi promovarea menținerii celulelor creierului.

-Acetil L-carnitina frecvent abreviata ca ALCAR este o formă de Acetilat a compusului L-carnitina. Spre deosebire de Carnitina, Acetil L-carnitina este capabila să traverseze bariera hemato-encefalică. Odată ce ajunge la creier, aceasta este convertita în Acetil-CoA, care se leagă cu colina deja prezentă si devine acetilcolina. Acetilcolina este un neurotransmitator strans legat de mai multe functii cognitive importante, cum ar fi formarea de memorie, abilitati de raționament, prelucrarea datelor perceptive, și capacitatea structurilor neuronale de a creste. Acetil L-Carnitina este mai biodisponibila decât formele non-acetilate ale carnitinei, care nu pot traversa bariera hemato-encefalică. Beneficii Acetil L-carnitinei includ sporirea memoriei si a vigilenței mentale. De asemenea are puternice proprietati anti-oxidante.

-Acidul Alfa Lipoic, este un antioxidant și acid gras, derivat din acidul octanoic . ALA creează energie în organism prin ciclul Krebs de metabolizare a carbohidraților. Mai departe contribuie la imbunatatirea energiei celulare prin stimularea enzimelor mitocondriale. Acesta potențează de asemenea, efectele de vitamina E și vitamina C. Acidul Alfa Lipoic este cel mai frecvent luat pentru efectele sale anti îmbătrânire. Una dintre principalele sale avantaje este repararea neuronilor deteriorati. De asemenea, are puternice calități neuro-protectoare și poate preveni aceste afectiuni sa se întâmple ca urmare a inaintarii in vârstă cum ar fi leziunile tiroidiene. Atunci când este utilizat cu ALCAR, s-a demonstrat ca poate facilita comunicarea dintre neuronii din sinapse, generând unele beneficii cognitive ca îmbunătățirea vigilentei și formarea de memorie.

-Vinpocetina, este un extract sintetizat din planta Vinca Minor. Vinpocetina este capabila de a creşte fluxul de sânge la nivelul creierului fără creşterea tensiunii arteriale. Ea face acest lucru prin vasodilatatie cerebrala, lărgirea peretiilor celulelor vaselor de sânge în creier. Rezulta o reglementare a oxigenului si nutrientilor ce ajung la creier si astfel se creează o mai mare producţie de glucoză. Metabolismul creierului creste, iar eliberarea de ATP este mai mare.
Vinpocetina este mult mai sigura decât Vincamina. Beneficiile nootropice ale acestui extract de plante includ: memorie îmbunătăţit, reducerea stresului, atentie sporita şi creşterea motivaţiei. Vinpocetina stimuleaza receptorii a neurotransmitatorilor cheie precum: dopamina, acetilcolina si serotonina, stimulând efectele lor în creier fără a crea probleme la nivelul hormonilor.

cumpara vinpocetina nootropice romania suplimente cognitive pret cumpara

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.