Colina, un nutrient esential

Colina este recunoscuta de mai multe decenii ca fiind un nutrient esențial atât pentru creier, cât și pentru sănătatea întregului corp.

Acest nutrient a fost descoperit pentru prima dată în 1864 de Adolph Strecker și apoi sintetizat chimic doi ani mai târziu.

În timpul cercetărilor timpurii privind insulina, colina a fost descoperită ca fiind necesară pentru a preveni afecțiunile hepatice grase, contribuind la reglarea nivelului de colesterol.

A fost clasificat ca nutrient esențial de către Comitetul pentru Alimentație și Nutriție al Institutului de Medicină din SUA în 1998.

Majoritatea oamenilor de astăzi prezinta deficit de colină, făcând ca suplimentarea acesteia sa devina foarte importantă.

Colina este un nutrient esențial solubil în apă, care este strâns legat de familia de vitamine din complexul B, de asemenea, este un tip de fosfolipid care formează membranele celulare, în special pe cele ale neuronilor cerebrali.

Colina a devenit deosebit de populară pentru utilizarea cu Piracetam și alte curse de colinergici, deoarece a fost descoperită amplificarea efectelor observate cu acești stimulatori cognitivi.

De exemplu , atunci când utilizați un Piracetam asociat cu colina, este posibil să aveți experiențe semnificative în ceea ce privește memoria, învățarea, raționamentul analitic, energia creierului, concentrarea și fluiditatea mentală.

Acest lucru se datorează faptului că sursele de colină creează sinergie cu Piracetam, care crește în mod substanțial cererea de acetilcolină la anumiți receptori ai creierului.

Colina poate fi, de asemenea, capabilă să prevină unele reacții adverse negative asociate cu Piracetam, cum ar fi durerile de cap.

CDP colina romania cumpara pret

Ca principal precursor molecular al neurotransmitatorului de Acetilcolina, colina joaca un rol crucial in dezvoltarea, formarea si susținerea funcției de memorie, cresterea atentiei, concentrarii si energiei,este neuroprotector pentru sănătatea celulelor cerebrale si a creierului, impreuna cu o serie de alte procese cognitive.

Deși toate aceste beneficii de colină sunt, fără îndoială, avantajoase pentru sănătatea dvs. generală, principalul motiv pentru care oamenii caută suplimente de colină este de a spori intelectul și capacitatea creierului.

Două dintre cele mai frecvent utilizate surse de colină, sunt lecitina de soia și fosfatidilcolina. Acestea se găsesc atât în ​​alimente, cât și în surse de suplimente.Problema este faptul că acestea sunt surse destul de ineficiente ale nutrienților.

Lecitina, de exemplu, are doar aproximativ 6 până la 10% concentrație de colină pură. Fosfatidilcolina îmbunătățește puțin acest lucru, dar nu și cu o concentrație de colină de 13%.

În plus, aceste suplimente nu au o penetrare foarte bună a barierei hemato-encefalice ceea ce înseamnă că o mare parte din ceea ce consumați nu ajunge la locul unde aveți nevoie cel mai mult.

De asemenea, puteți încerca să vă schimbați dieta și să obțineți surse de colină exclusiv din alimentele pe care le consumați. Problema este aparitia unor potențiale efecte secundare nedorite.

De exemplu ,consumul de 8 gălbenușuri de ou pe zi ar oferi o cantitate solidă de colină, dar ar putea crește nivelul colesterolului. Ficatul de vită ar putea fi, de asemenea, consumat, dar cheltuielile necesare pentru a atinge niveluri adecvate în mod continuu ar putea să nu facă acest lucru fezabil.

Există cu siguranță modalități prin care puteți obține un nivel ridicat de colină în dieta, prin schimbarea a ceea ce mănânci, dar pentru cele mai bune rezultate ale îmbunătățirii cognitive, administrarea de suplimente este de obicei necesară pentru a vedea efecte vizibile.

 

De ce este mai bun Alpha GPC?

Dacă sunteți interesat să utilizați un supliment de colină pentru a vă îmbunătăți puterea cognitivă, Alpha GPC este una dintre cele mai populare surse de colină, în special in asociere cu alte suplimente pentru o mai buna functionare a creierului,numite „Nootropice”.

Alpha GPC poate fi achiziționa în mod independent pentru a fi utilizat ca nootropic cu Piracetam, Noopept sau Aniracetam. Alpha GPC este, de asemenea, considerat extrem de sigur dacă îl utilizați conform instrucțiunilor.

Unele persoane pot observa un disconfort ușor atunci când depășesc schema de dozare tipică, dar aceste efecte adverse sunt extrem de rare cu toate suplimentele de colină.

alpha gpc romania

Colina este importantă pentru toată lumea, dar mai ales pentru femeile gravide. Consumul redus de colină este raportat pentru a crește rata defectelor tubului neural la sugari și poate afecta, de fapt, amintirile copiilor.

Femeile care consumă niveluri ridicate de colină s-au dovedit, de asemenea, că au riscuri mai scăzute de cancer de sân. In urma unui studiu efectuat la șobolani, s-a constatat chiar că luarea de colina la concepție a produs descendenți cu scoruri mai mari ale inteligenței.

Dacă aveți niveluri scăzute de colină in corp, pot aparea probleme cum ar fi boala hepatică, ateroscleroza și eventual, unele forme de boli neurologice. De asemenea, poate crește nivelurile de enzime hepatice specifice, cum ar fi ALT.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.