Efectele amestecului nootropic de L-Teanina si cafeină pentru stimularea creierului

Amestecul de  L-teanină si cofeină este una dintre cele mai populare combinații printre cei ce folosesc nootropicele.Conexiunea sinestezică între cele două suplimente este bine cunoscută și nu numai printre fanii nootropicelor.L-teanina a fost asociată cu cafeina prin natura sa, sub forma de frunze de ceai verde.Fanii ceaiului verde au îmbrățișat de mult băuturile cu un amestec unic pentru relaxare.Spre deosebire de cafea care produce agitație, hiperactivitate și o cădere nervoasă inevitabilă împreună cu creșterea energiei, ceaiul verde este echilibrat si ușor.Acum putem sa îi descoperim ingredientul cheie- L-teanina ca un supliment nootropic.De aici și faptul ca luând L-teanina cu cafeina cresc beneficiile ambilor compuși.

L-teanina, similară în structură cu L-triptofan este un amino natural care se găsește în frunzele de ceai și în unele ciuperci.Are abilitatea de a traversa bariera hemato-encefalică, l-theanina cumpara nootropice romania pretL-teanina ca nootropic este un agent psihoactiv care interferează cu neuroreceptorii și stimulează producerea anumitor neurotransmițători.Un analog al L-glutaminei, L-teanina este capabilă de a stimula mai multe reacții inhibitorii ale creierului.Susține producția GABA, care blochează impulsurile excesive de stres și generează unde alfa, impulsuri electrice care însoțesc o stare de extremă relaxare.

La doze mai mici, în jurul valorii de 50-100 mg pe zi, L-teanina creează o senzație de focalizare mentală și atenție. Acesta este adesea folosit la această doză pentru a evidenția simțurile subtil și pentru a combate sindromul de oboseală cronică. La doze mai mari, între 200 și 400 mg pe zi, L-teanina poate avea un efect calmant dramatic, creând un sentiment de încredere și calm. La această doză, multe persoane folosesc L-teanina ca o soluție nootropică pentru simptomele de anxietate și depresie.

l theanina nootropice romania cumpara

Beneficiile combinatiei de L-teanina si cafeina
Atunci când este utilizat în combinație, L-teanina si cafeina crează beneficii sinergice care amplifică și îmbunătațesc efectele  pe care orice compus le  produce pe cont propriu. Multe dintre dezavantajele cofeinei sunt anulate de prezența inhibitoare a L-teanina ca nootropic, cum ar fi hiperactivitatea, pierderea atentiei, muschii incordati, și incapacitatea de a se odihni. Beneficiile cognitive ale combinatiei sunt dramatice. Studiile indică rezultatele:o mai mare acuitate vizuală, mușchi mai relaxați, focus mental crescut semnificativ, vigilență auto-raportată, timp de reacție mai bun la stimuli, o memorie mai bună cu privire la amintiri , si o mai bună atenție distributivă. Aceste tipuri de beneficii sunt tipice combinației de nootropice.

Aflând doza Perfectă de L-teanină si cafeină
Care este cel mai bun raport dintre aceste două suplimente? Pentru studiile menționate mai sus, cei doi compuși au fost combinați în felul următor 2 părți L-teanina la 1 parte cafeină. În general, cei mai mulți pacienți raportează un succes la fel de mare si la  4 părți de  L-teanina cu  1 parte cafeina. 400 de miligrame de L-teanina si 100 de miligrame de cofeina este o doză obișnuită. Pentru referință, o ceașcă medie de cafea obișnuită  are aproximativ 100 de miligrame de cofeină.

noopept nootropice romania pret

Dacă beți cafea regulat, este posibil să aveți o toleranță deja construită la efectele cofeinei. Acest lucru poate solicita creșterea dozei de cofeină. Cu toate acestea, chiar și atunci când echilibrați cu L-teanina, se sugerează că toți utilizatorii să păstreze nivelul de cofeina sub 50-400 mg pe zi. Peste acest nivel, cofeina poate afecta bătăile inimii și interferează cu ciclurile de somn. Încercați să reduceți treptat aportul de cafeina pe zi, timp de 1-2 săptămâni înainte de asocierea cu L-teanina in amestecul nootropic

Siguranța și Efecte secundare
După cum s-a menționat mai sus, cafeina crează  reacții adverse în doze care sunt prea mari. În plus la potențialele aritmii cardiace și la somnul perturbat, supradoza de cafeină poate induce greață si diaree. Cu un timp de înjumătățire de 3-6 ore, aceste efecte vor dispărea treptat.

L-teanina, pe de altă parte, nu are efecte secundare majore. De asemenea, este solubil în apă, ceea ce înseamnă că organismul va debarasa cu ușurință porțiuni ale suplimentului de care nu are nevoie, prevenind posibilitatea de toxicitate.

În combinație, L-teanina si cafeina au fost observate să tempereze potențialele efecte secundare ale cofeinei. Totuși este o idee bună să se încerce noi combinații de suplimente cu prudență și răbdare. Până când sunteți familiarizat reacțiile propriului corp la amestecurile nootropice, este cel mai bine pentru a începe cu doze mai mici. În cazul L-teanina si cafeina, începând cu 1 la 1 raportul ar putea fi o modalitate foarte bună de a stabili o bază de efecte și a vă ajuta să diferențiați beneficiile unei cești de cafea sau ceai. Apoi, creșteți treptat doza de L-teanina, de-alungul zilelor sau săptămânilor, până când ajungeți la efectul dorit.

În acest caz, efectele secundare va indica, în general, că ați luat prea mult cofeina pentru ca sistemul dvs. să o poată procesa. Pornind cu precizie și cu prudență este întotdeauna o bună politică cu orice medicamente, tratamente sau suplimente pe care nu le-ați mai încercat înainte. Cu toate acestea, L-teanina ca nootrop este unul dintre cel mai sigur si natural catalizator al creierului de pe piața.Combinația L-teanina si cafeină este considerată una dintre cele mai bune amestecuri nootropice pentru începatori datorita statutului său de sigurantă si tolerantă. Luate responsabil, nootropicele  pot fi un ajutor in schimbarea starii de spirit de zi cu zi care vă va face să uitați cafeaua.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.