GABA, eliminarea anxietatii si a stresului

GABA (Gamma-acid aminobutiric) este un aminoacid care se produce în creier de la un alt aminoacid numit glutamat și vitamina B6. GABA este considerat a fi principalul neurotransmițător inhibitor din interiorul corpului. Principala utilizare a GABA este de a echilibra alte substanțe chimice, hormoni, și chiar alți neurotransmițători, care pot provoca supra-excitabilitate. În esență, GABA este o substanță chimică din creier care ajuta impulsurile nervoase de a comunica mai eficient. Si nu numai, dar este de asemenea considerat a fi un agent anti-epileptic, este folosit de organism pentru a face endorfine (substanțe chimice care dau buna stare) și este vital pentru buna funcționare a creierului.

Folosirea suplimentelor GABA este cunoscută a fi ineficientă pentru scopuri nootropice deoarece acest compus nu poate ajunge  la creier atunci când este luat pe cale orală. GABA folosit de creier trebuie sa fie fie făcut în înauntrul neuronilor tăi  sau să treacă peste bariera hemato-encefalică, folosind un mecanism diferit. În ciuda acestui fapt, multe suplimente alimentare continua să includă GABA în ingredientele lor ca un tratament anti-anxietate. În timp ce această strategie nu funcționează, există multe suplimente GABAergic care pot reduce anxietatea, îmbunătăți starea de spirit, calitatea somnului și preveni stresul. Nootropice ca Phenibut sau Picamilon pot ajunge la creier si pot stimula activitatea GABA într-un mod în care capsulele GABA nu o pot face.

Mecanismul principal de acțiune pentru neurotransmitatorul GABA este că acesta se leaga cu anumiți neurotransmitatori și cu situsurile receptorilor hormonali din creier. În esență,caută chimicale care crează condiții conducând la aprinderi neuronale excesive. De acolo, ea se leaga de aceste substanțe chimice și sinapse, forțând acesti neuroni să oprească arderea. Acest lucru este considerat a fi principala metodă de a ajuta la calmarea creierului și prezintă un mecanism de acțiune anxiolitic.

Un alt mecanism de acțiune pentru GABA este de a actiona în mod similar cu orice alt tip de neurotransmitator. În acest scop, ajută nervii si neuronii pentru a comunica unul cu altul mai eficient. Luate împreună, aceste acțiuni sunt responsabile pentru efectuarea numeroaselor funcții cognitive cum ar fi concentrarea sporită, focusarea, și  atenția distributivă.

Beneficii GABA :
Principalul beneficiu al suplimentelor GABAergic ca Picamilon și Phenibut este că acestea ajută la reducerea excitatiei creierului. Ca neurotransmitator inhibitor șef în organism, GABA dezvoltă sentimente de liniște. Prea multa excitabilitate poate duce la sentimente de neliniste, iritabilitate, insomnie. De fapt, anxietatea este o stare caracterizată prin activitatea excesivă de  neuroni.

Folosind GABAergice, puteți reduce supra-stimularea mental și permite creierului să se relaxeze și calmeze. Mulți pacienti au remarcat că suplimentarea GABA ajută la reducerea nivelului de  stres și anxietate. Acest lucru este foarte benefic pentru persoanele care au probleme in a dormi.

gaba

Suplimentele GABA sunt adesea folosite ca somnifere, antidepresive, și eliberatoare de stres, dar ele pot contribui de fapt la imbunatatirea functiei cognitive. Cu compuși, cum ar fi Picamilon și Phenibut, undele cerebrale alfa sunt normalizate, care servesc pentru a echilibra starea de spirit noastre și sunt asociate cu o stare de liniste și gânduri mai productive. Dovezile arată, de asemenea, că marirea nivelului de GABA îmbunătățeste focalizarea și gândirea clară. Acest lucru este valabil mai ales in cazul persoanelor care sufera de ADHD sau TOC. De asemenea, ajută la calmarea gândurilor confuze și chiar la  reducerea tensiunii arteriale crescute. GABA poate ajuta chiar pentru a reduce frecventa episoadelor epileptice și acționează ca un analgezic natural de a oferi ameliorarea durerii.

GABA este, de asemenea, considerat de mulți experți a fi un arzător de grăsime naturală. În loc să acționeze ca un stimulent (amintiți-vă acest supliment de fapt ajută să încetinească lucrurile, mai degrabă decât sa le crească viteza) funcționează pentru a sprijini producția de hormoni care construiesc masa musculară. Acest lucru, la rândul său creează o mai buna  ardere a grasimilor,  deoarece tesutul muscular este mai  metabolic activ decât grăsimea care este înlocuită. Plus, nu vei mai simti nicio agitatie sau nervozitate asociate cu  tipicele diete. De asemenea, este gandit pentru a crește de fapt nivelul de hormoni de creștere umană, ceea ce face tesutul muscular chiar mai ușor.

FASORACETAM pastile, nootropice suplimente cognitive pret cumparaGABA Dozare:
Doza de supliment GABA utilizata va depinde de o serie de factori diferiți, inclusiv potențarea suplimentului special, precum și motivele pentru a-l lua. Amintiți-vă că folosind pastile GABA sau pulbere direct nu este eficient pentru influențarea starii de spirit, deoarece acest compus nu poate penetra bariera hemato-encefalică. De aceea trebuie să utilizați ceea ce se numesc suplimente GABAergic în scopul de a stimula în mod indirect nivelele acestui neurotransmitator la nivelul creierului.

Ar trebui să citiți mai multe despre diferitii compuși GABAergic pentru a determina care este cel mai bun pentru dvs. Dacă utilizați-GABA derivat Phenibut, o doză standard este de 500- 1500 mg pe zi. În comparație, Picamilon care este o combinație de GABA și Niacina este considerat a fi eficiente la 100 – 200 mg per zi.

Există unele cazuri în care suplimentele GABA ar putea fi eficiente în alte scopuri non-cognitive. Culturisti si alti sportivi vor folosi acest compus pentru beneficiile lor de consolidare a masei musculare. Dacă intenționați să utilizați GABA din aceste motive, o doza standard sau recomandată nu a fost încă stabilită. Există multe sfaturi anecdotice disponibile cu privire la cât de mult se poate  lua. Acest lucru pare să varieze de oriunde între 500 mg și 5 grame zilnic. Majoritatea utilizatorilor vor consuma între 1 și 3 grame pe zi. Luați în considerare divizarea dozei zilnice în mai multe administrații egale. Nu luați in combinatie cu proteine, deoarece aceasta poate afecta buna digestie si absorbtie.

GABA Efecte secundare:
Nu există medicamente care interactionează cu GABA și se pare a fi foarte sigur si bine tolerat. Cu toate acestea, există, de asemenea unele reacții adverse. Acestea includ o stare de relaxare excesiva, asa ca evitați conducerea unui vehicul sau folosirea utilajelor grele într-o astfel de condiție. Există, de asemenea, posibilitatea unor modificări ale ritmului cardiac si ale respiratiei. În mod normal, aceste modificări vor dispărea destul de repede.

vinpocetina nootropice suplimente cognitive cumpara pretGABA Evaluare:
GABA este unul dintre cele mai importanti neurotransmițătorii din creier pentru promovarea o stare echilibrată și prevenirea stresului sau anxietății. Acesta poate avea, de asemenea implicatii pozitive pentru concentrare, somn, și funcțiile de memorie, precum și de stimulare a undelor Alpha cerebrale. În timp ce suplimentele GABA sunt utile pentru pierderea de grăsime și beneficiile de a ridica greutați, acest compus nu poate traversa bariera hemato-encefalică și prin urmare, nu este eficient ca un anxiolitic. Cu toate acestea, utilizatorii de nootropice vor lua Picamilon sau Phenibut în  loc, deoarece acesti doi compuși pot creste nivelul de GABA în creier. Există o serie de beneficii cognitive diferite pentru a lua suplimente de GABAergic și ar trebui să cercetați opțiunile disponibile pentru a determina care este cel mai bun pentru dvs.

gaba

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.