Cum funcționează Ritalin

Ritalin este, de asemenea, cunoscut sub denumirea sa chimică, metilfenidat. Acest medicament este considerat a fi un puternic stimulent al sistemului nervos central. Acesta actioneaza asupra produselor chimice in creier si nervii care se cred ca ar contribui la hiperactivitate si la controlul impulsurilor. Din acest motiv,Ritalin a devenit unul dintre cele mai bine-cunoscute și utilizate tratamente pentru ADD și ADHD, mai ales la copii. Este de asemenea folosit ca un tratament pentru tulburarile de somn cunoscute ca narcolepsie (o dorință incontrolabilă de a dormi).

Medicii au folosit Ritalin de la mijlocul anilor 1950 în tratarea afecțiunilor cum ar fi sindroamele de depresie si oboseala, precum și ADD / ADHD și narcolepsie. Acesta a fost aprobat pentru cele mai multe dintre aceste tratamente din anul 1961, deși recent Adderall a devenit o opțiune mai cunoscuta, pe baza de prescriptie medicala. De asemenea, este interesant de notat faptul că Ritalin are o structură chimică foarte asemănătoare cu cea a cocainei și există chiar unele dovezi care sugerează că ele funcționează în moduri similare. cumpara ritalin pret nootropice romania suplimente cognitiveUnii cercetatori au ridicat probleme de sanatate cu privire la utilizarea Ritalin, datorită potențialului de reacții adverse, precum și natura sa de a da dependență.
Unul dintre principalele obiective ale Ritalin este dopamina. Oamenii care au multe dintre condițiile pentru care este folosit acest medicament tind spre reducerea nivelurilor de acest puternic neurotransmitator din creier. Dopamina este utilizată în a ajuta oamenii pentru a controla comportamentul si starea de spirit a acestora, astfel încât restabilirea aceastei substante chimice la nivelul corespunzător este critică. Principala metodă de acțiune pentru Ritalin este prin blocarea unei proteine responsabile pentru transportul dopaminei. Cu alte cuvinte, recaptării (sau reabsorbția) de dopamină este blocata, contribuind la creșterea nivelului său în creier.
De asemenea, există dovezi care sugerează că Ritalin funcționează în așa fel încât să regleze treptat funcționarea neuronilor din cortexul prefrontal al creierului. Acesta este, desigur, zona principală a creierului implicata in atentie, in luarea deciziilor, și in controlarea impulsurilor. De asemenea, este gandit pentru a afecta doar acesta zona, fără a face mai nimic centrelor creierului implicate, cu supra-excitare si dependenta.

Beneficii: Ritalin
Cea mai importantă utilizare sau beneficiul Ritalin este in tratamentul ADD și ADHD. Acest lucru poate fi util atat pentru copii cat si pentru adulti in ceea ce privește îmbunătățirea atentiei, precum și capacitatea de a se concentra. Controlul comportamentului, de asemenea, un alt beneficiu, împreună cu organizarea unor sarcini și chiar îmbunătățirea abilităților de ascultare.
Acest medicament este, de asemenea, utilizat în tratamentul narcolepsiei. Neurotransmițătorii puternici crescuti prin acțiunea Ritalin vor contribui la cresterea gradului de constientizare si la reducerea letargiei si oboselii. Practic, medicamentul produce un efect echivalent la excitarea sau satisfacerea stimulului, ajutând creierul să rămână treaz.

sulbutiamina nootropice romania cumpara prospect pret suplimente cognitive
În plus față de tratarea conditiilor, cum ar fi ADD și narcolepsie, Ritalin poate ajuta, de asemenea, pentru a îmbunătăți funcția cognitivă generală. De fapt, mulți utilizatori care au aceste probleme vor vedea deseori cognitia lor îmbunătățită ca un efect secundar general. În plus față de creșterea nivelurilor de dopamină în creier, acest medicament este gandit pentru a ajuta creșterea nivelului de noradrenalina, care pare să lucreze împreună cu dopamina in producerea de lucruri cum ar fi atentia sporita și motivația.
Un alt beneficiu interesant Ritalin este potențiala capacitate de a acționa ca un ajutor de pierdere în greutate. Desigur, acest lucru a fost într-adevăr încercat doar în tratarea obezității. O parte din cum funcționează este că prin a fi un stimulent general, acest medicament creste frecventa cardiaca si rata metabolismului bazal. Acest lucru servește pentru a acționa ca un sistem natural de ardere a grasimilor. Destul de interesant, Ritalin a fost, de asemenea, demonstrat de a actiona ca un inhibitor al apetitului. Aceasta este, de asemenea, o acțiune unde noradrenalina joacă un rol important, în accelerarea ratei metabolice (aceasta este strâns legată de adrenalina). Desigur, aceasta este chiar mai eficienta atunci când este utilizată în combinație cu exercitii fizice si o dieta corespunzătoare.
Ritalin Dozare:
A fost o gamă largă de dozaje de Ritalin utilizată în diverse studii și tratamente. Se pare că pentru adulți, cantitatea corespunzătoare trebuie să fie în jur de 1 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporală. Acest lucru înseamnă că o persoană de 90 de kg ar trebui să ia aproximativ 90 mg pe zi. Desigur, se subînțelege că acest lucru nu este un medicament pentru a fi incercat pe cont propriu; consultați întotdeauna un cadru medical calificat.

Există pericolul ca acest medicament sa dea dependenta. Prin urmare, luați exact așa cum va prescrie medicul dumneavoastră. Ar trebui să fie luat cu cel puțin 30- 45 de minute înainte de masă pentru a nu interfera cu absorbtia acestuia.
Efecte secundare  Ritalin
A fost o gamă destul de largă de efecte secundare asociate cu Ritalin. Cele mai frecvente dintre acestea sunt un ritm accelerat al batailor inimii, care este normal odata ce foloseste stimulentii sistemului nervos central. Pe langa acestea, utilizatorii au avut parte de dureri în piept, febră, dureri articulare, eruptii cutanate și / sau urticarie și altele. În mod evident, dacă vă dezvolta orice tip de efect secundar la utilizare, întrerupeti și solicitați imediat asistență medicală.

cumpara vinpocetina nootropice romania suplimente cognitive pret cumpara
Evaluare Ritalin:
Ritalin este un medicament extrem de puternic, care este cunoscut a fi eficace, dar este încontinuu învăluit într-un nor de controverse. În timp ce unii utilizatori ,,inteligenti,, pot achiziționa acest medicament de la prietenii lor fără prescripție medicală,acesta ar trebui să fie luat numai sub îndrumarea unui cadru medical calificat. Chiar și atunci, cand primiți o prescripție medicala, ar fi recomandat să se caute alternative care nu au atat de multe efecte secundare negative. Pentru persoane fizice care utilizează Ritalin pentru un plus de concentrare si energie, ar fi indicat sa căutați mai multe alternative Adderall din categoria suplimentelor nootropice. Acești compuși sunt cunoscuți pentru a spori concentrarea, vigilenta si nu prezinta efecte secundare cum o fac alte medicamente, cum ar fi Ritalin.

3 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.