Combinatii de Fenilpiracetam(phenylpiracetam) cu colina, noopept, fenibut(phenibut) si altele

Unii oameni folosesc in cantitati mari fenilpiracetamul pentru a-i ajuta sa isi imbunatateasca functiile mentale, sa sporeasca performantele fizice, nivelurile de energie si concentrarea.

Pacientii ce au folosit acest nootropoic au declarat ca au facut-o pentru a se concentra mai bine in perioada examenelor, pentru a fi mai clari in gandire, dar si pentru a face fata in perioadele de stres.

Este de asemenea folosit pentru a deveni mai productiv, focusat, motivat, dar si pentru a intari perfomanta in sport (in cazul atletilor).

Se spune ca fenilpiracetamul este unul dintre cele mai puternice din clasa lor de medicamente, numite Nootropice Racetam.

Pacientii folosesc adesea aceste nootropice in combinatie cu alti stimulenti cognitivi pentru a ridica efectele sinergetice. Medicamentele sunt concepute atat pentru a creste potenta efectelor, cat si pentru a spori beneficiile medicamentelor.

Acest articol analizaza ce este fenilpiracetamul, cum functioneaza, pentru ce se foloseste, precum si cele mai populare nootropice ce se combina cu acest medicament.

Fenilpiracetamul este un derivat al Piracetamului, compusul original al nootropicului racetam.

Piracetam (C6H10N202) a fost descoperit in anii 1960 de un chimist roman, Corneliu E. Giurgea. Este un derivat cicilic al neurotransmitatorului GABA (acid gama-aminobutiric).

Formula chimica a grupului fenil este C6H5. Un inel benzenic este C6H6. Diferenta este aceea ca o grupare benzenica are un atom de H (hidrogen) mai mic.

In chimia organica, guparile fenilice sunt intotdeauna legate de altceva. In cazul fenilpiracetamului, gruparea fenil este legata de scheletul sau de 2-pirolidona.

Formula chimica a fenilpiracetamului (N-Carbamoilmetil-4-fenil-2-pirolidona) este C12H14N2O2. Aceasta molecula nu apare in natura. Este creata sintetic in laboratoare.

Fenilpiracetamul este vandut in special in Rusia ca medicament terapeutic, avand ca denumiri comerciale: Carphedon, Fenotropil si Fonturacetam.

Phenilpiracetam cumpara nootropice romania pret suplimente

Fenilpiracetam

Unii pacienti cumpara pudra fenilpiracetam sau capsule pentru a include in tratamentul lor un nootropic, un medicament ce reduce anxietatea si imbunatateste performanta.

Acest compus este des folosit pentru a spori functiile mentale si pentru a imbunatati declinul cognitiv ce este asociat cu imbatranirea.

Au fost studiate efectele sale in cazul bolilor precum Alzheimer, Parkinson, dementa senila si alte disfunctii ale creierului. Cu toate acestea nu a fost aprobata de FDA ca medicament pentru prevenirea sau tratarea cazurilor medicale.

Studiile arata ca fenilpiracetamul este cel mai puternic si cel mai popular din clasa racetam. De asemenea, este foarte bine tolerat si prezinta o rata redusa a efecteor adverse.

Multi oameni spun ca acest produs derivat este printre preferintele lor deoarece sporeste claritatea mentala, capacitatea de gandire, viteza de procesare si motivatia, sprjinand in acelasi timp si o buna dispozitie.

Fenilpiracetam poate fi utilizat singur, dar cel mai frecvent este folosit in combinatie cu alte nootropice. Atunci cand este folosit separat, dozajul recomandat este intre 100-200 mg pe zi.

Efectele sale se resimt in 3-4 ore de la administrare. Pentru beneficiile maxime, cercetatorii recomanda utilizarea pentru o perioada de minim o luna. Cu toate acestea, unele rapoarte cu privire la toleranta arata ca folosirea regulata face ca efectele sa devina mai putin profunde.

Pulberea de fenilpracetam este folosita in combinatie cu alte suplimente nootropice pentru a crea un efect sinergetic. Aceasta asociere duce la sporirea performantelor mentale.

Alte nootropice ce pot fi asociate cu acest compus includ:

– Piracetam

– Oxiracetam

– Pramiracetam

– Aniracetam

– Adrafinil

– Modafinil / Provigil

– Armodafinil

– Alpha GPC

– CDP Colina

– Fosfatidilcolina

– Fosfatidilserina

– DMAE

Aceste nootropice sunt utilizate pentru:

– sprijinirea memoriei pe termen lung

– cresterea rezistentei la temperaturi scazute

– mentinerea calmului in situatii stresante

– reducerea efectelor in cazul lipsei de somn

– reducerea anxietatii, fricii si stresului

– imbunatatirea abilitatilor de rezolvare a problemelor

Exista si alte motive pentru care oamenii folosesc nootropicele, precum imbunatatirea performantelor sexuale, diminuarea inhibitiilor sociale, sporirea placerii muzicale, imbunatatirea starii de spirit, cresterea acuitatii vizuale, etc.

Inainte de a va indrepta spre fenilpiracetamul, necesita sa stiti cum functioneaza acest compus, dezvoltat de rusi, la nivel de corp si creier.

Cum functioneaza Fenilpiracetamul

Fenilpiracetam (fenotropil) a fost dezvoltat in Rusia ca o alternativa mai puternica fata de agentul nootropic initial, Piracetam (Nootropil).

Spre deosebire de Piracetam , Fenilpiracetamul este lipofil, ceea ce inseamna ca poate forma o solutie in grasimi sau lipide. Moleculele solubile in grasime au in general o absorbtie mult mai buna in intestin si o capacitate mai buna de a ajunge in celulele din creier.

Grupul fenilpiracetam nu se dizolva foarte bine in apa. Este o substanta hidrofoba. Ca atare, nu se amesteca bine cu apa sau cu alte lichide ce nu contin lipide.

Fenilpiracetamul, pudra sau capsule, se recomanda a fi administrat oral impreuna cu o sursa de grasimi sanatoase. O lingurita de ulei de cocos organic sau ulei de masline functioneaza foarte bine.

Potrivit diferitelor surse, substantele lipofile, precum fenilpiracetamul, pot ajunge mult mai bine in creier comparativ cu substantele hidrofile.

Gruparea fenil hidrofoba din fenilpiracetam reuseste sa creasca biodisponibilittea orala si reuseste sa depaseasca bariera hemato-encefalica: mecanismul de filtrare care mentine departe organismele potential daunatoare pentru creier.

Pe langa efectele sale nootropice (imbunatatirea functiei cognitive), fenilpiracetamul este considerat de asemenea o substanta psihostimulatoare.

Asta inseamna ca induce efecte de stimulare la nivelul sistemului nervos central. Cu toate acestea, moleculele nu cauzeaza efecte stimulante precum medicamentele din grupul amfetaminelor (cocaina, cafeina, metamfetamica, adderal, etc).

In schimb, capsulele de fenilpiracetam actioneaza asupra cresterii starii de veghe devenind un ajutor eugeroic (de stimulare a creierului). Face acest lucru fara a provoca efectele secundare asemanatoare amfetaminei, cum ar fi iritarea,nervozitatea sau starea de agitatie.

In Statele Unite, Canada, precum si multe alte tari, medicamentele din categoria amfetaminelor necesita prescriptia medicului, neputand fi eliberate fara o reteta.

In prezent, fenilpiracetam se poate cumpara legal atat in America de Nord, Marea Britanie, dar si in multe alte tari. Cu toate acestea, din februarie 2018, in Australia a devenit o substanta controlata si verificata periodic.

Multe recenzii date de utilizatori afirma faptul ca acest supliment nootropic ofera un efect stimulativ curat. Desi nu este la fel de puternic ca si alti stimulenti, efectele sunt vizibile si destul de bine tolerate.

Fenilpiracetam este raportat ca fiind un medicament sigur pentru cei sanatosi, gradul de reactii adverse la acestia fiind foarte redus. Insa unii oamenii experimenteaza efecte negative, insa sunt cu mult reduse comparativ cu alte nootropice precum Aniracetam sau Piracetam.

Este important sa se observe efectele unui singur agent nootropic precum fenilpiracetam, inainte de a fi combinat cu alte grupe de medicamente. Acest lucru va ajuta la prevenirea potentialelor reactii adverse.

Incepeti intotdeauna prin administrarea unui dozaj scazut al medicamentului. Pentru fenilpiracetam, doza minima este de 100 mg/zi, impartita in 2-3 doze mai mici pe parcursul zilei – la fiecare 3-4 ore.

Doza de fenilpiracetam si cholina

Fenilpiracetamul faciliteaza neurotransmisia colinergica in creier. Folosind-o alaturi de o sursa de colina poate oferi efecte pozitive la nivelul memoriei, claritatii mentale, dar si la reducerea durerilor de cap – acestea din urma fiind efecte secundare.

Colina (C5H14NO) este un aliment nutritiv natural ce serveste drept precursor al neurotransmitatorului cerebral,acetilcolina (ACh).

Neurotransmitatorii sunt substante chimice care faciliteaza comunicarile neuronale (pe baza de nervi). Acestia trimit semnale intre sinapsele din creier si sunt responsabili pentru multe dintre functiile noastre neurologice.

Acetilcolina este un neurotransmitator excitator care joaca un rol in memorie, cunoastere, perceptie, precum si multe altele. Unele din rolurile ACh includ:

– Actioneaza ca neurotransmitator si neuromodulator in interiorul creierului;

– Eliberat in neuronii motori din SNC activeaza contractiile musculare (miscarea)

– Transmitator intern in ambele sisteme nervoase, atat cel simpatic cat si cel parasimpatic

– Afecteaza functiile creierului in ceea ce priveste excitatia, motivatia, memoria si atentia

– Imbunatateste comunicarile din sistemul nervos autonom

Unele din modalitatile prin care Fenilpiracetamul functioneaza includ cresterea activitatii acetilcolinei in anumite parti ale creierului care sunt legate de formarea memoriei si ajuta la conversia cholinei in acetilcolina.

Daca nu exista suficienta colina pentru fabricarea acetilcolinei in celulele creierului poate duce la epuizarea stocurilor de acetilcolina. Acesta din urma fiind un efect secundar raportat de utilizatori.

Grupa racetamurilor este considerata destul de sigura si multi dintrei cei ce le folosesc par sa nu aiba efecte secundare. Totusi, unii utilizatori au resimtit dureri de cap de scurta durata dupa ce au luat doza de Acetilcolina.

Utilizatorii au atribuit aceste dureri de cap datorita epuizarii ACh-ului din nervii terminali din creier. Folosirea dozelor de Fenilpiracetamului in combinatie cu un medicament ce contine colina poate ajuta la prevenirea acestor efecte adverse.

Potrivit recenziilor oferite de utilizatori, calitatea suplimentului de colina precum Alpha GPC, Bitartrat de Colina , sau Citicolina pare sa reduca durerile de cap rezultate din folosirea racetamului.

alpha gpc romania

Nu toti vor experimenta beneficiile combinatiei fenilpiracetam si colina. Cei ce continua sa aiba parte de dureri de cap sunt sfatuiti sa se adreseze unui specialist si sa intrerupa folosirea acestui nootropic.

O recomandare des intalnita pentru inceperea utilizarii dozei de colina este 100 de fenilpiracetam la 250 mg de Citicolina (CDP colina).

Necesita sa acordati o atentie sporita eventualelor efecte secundare ce pot aparea. Daca nu experimentati efecte secundare, puteti creste doza zilnica de fenilpiracetam cu 50 mg treptat, pana la 250 mg/zi.

Dozele mai mari nu duc neaparat la rezultate mai bune si pot creste riscul de aparitie a efectelor negative.

Daca nu resimtiti efectele pozitive atunci cand folositi acest supliment, este recomandat sa ajustati raportul de cholina sau sa incercati un alt suplimen.

Combinatia de fenilpiracetam noopept

Fenilpiracetamul este uneori utilizat in combinatie cu Noopept, acesta din urma fiind un derivat de Piracetam despre care se spune ca este de 1000 de ori mai puternic decat arhetipul sau. Daca este sa comparam, se spune ca fenilpiracetam este de aproximativ saizeci de ori mai puternic decat acest racetam original.

Noopept este mult mai rentabil in comparatie cu alti compusi nootropici si necesita doze mai mici pentru a beneficia de efecte pozitive.

Tehnic, Noopept (C17H22N2O4) nu este o molecula de racetam deoarece ii lipseste nucleul structural al 2-oxo-pirolidonei.

Cu toate acestea, deoarece are mai multe similitudini in efectele sale, fiind in mod obisnuit grupat cu racetamurile din comunitatea nootropica.

noopept nootropice romania pret cumpara suplimente cognitive

Denumirea stiintifica de Noopept este esterul etilic al N-Phenylacetyl-L-Prolyglycine. Este un precursor al unei dipeptide endogene numite cicloprolilglicina.

Acest compus este utilizat ca un medicament terapeutic in Rusia dar si in alte tari din Europa de Est. Cele mai multe studii de pana acum s-au concentrat asupra efectelor Noopept in protejarea neuronilor din creier, dar si a anumitor zone de leziuni din creier si pentru a induce efecte anxiolitice.

Printre cele mai populare motive in folosirea Noopept includ accentuarea concentrarii, imbunatatirea formarii memoriei pe termen lung si imbunatatirea functiei cognitive generale.

Desi nu exista date clinice disponibile pentru a evalua eficacitatea Fenilpiracetam-Noopept, dovezile sugereaza ca aceasta combinatie functioneaza si sporeste performantele creierului.

Utilizatorii raporteaza faptul ca aceasta combinatie stimuleaza energia si stimularea mentala, fara a cauza supraexcitari sau hiperactivitate. De asemenea combinatia faciliteaza concentrarea pe perioade lungi de timp fara a dezvolta oboseala mentala.

Recomandarea noastra este de a testa efectele Fenilpiracetam si Noopept separat inainte de a le folosi combinat.

Combinatia de fenilpiracetam fenibut

Fenilpiracetamul este uneori combinat cu fenibut pentru a contracara stresul, nervozitatea mentala si pentru a ajuta la o mai buna concentrare – aceasta combinatie fiind una anxiolitica.

Fenibut (C10H13NO2, acid beta-fenil-gamma-aminobutiric) este un analog al neurotransmitatorului GABA. Se spune ca acesta functioneaza in primul rand prin amortirea receptorilor GABA-B.

Fenibut functioneaza in mod similar cu alti agonisti ai receptorilor GABA-B, cum ar fi Baclofen, Gabapentin, GABOB si Pregabalin. Poate reduce senzatia de anxietate, si pare ca nu provoaca o sedare a sistemului nervos central daca este folosit in doze mici.

In Rusia, unde a fost formulat in anii 1960, Fenibut este un alt medicament pe baza de prescriptie medicala folosit pentru:

phenibut

– Prevenirea fricii si anxietatii inaintea operatiilor sau a unor teste dureroase

– Alcoolism si sindromul alcoolicului

– PTSD sau tulburarea de stres post-traumatica

– Prevenirea raului de miscare, masina, mare,etc.

– Pierderea fortei (asteniei)

– Sughituri si diverse ticuri

– Depresie

– Boala Meniere

– Ameteala

Denumirile comune de Fenibut include Noofen,  Anvifen. Acesta este vandut in mod legal ca un nootropic fara prescriptie in America de Nord si in alte parti ale lumii.

Utilizarea recreationala a pilulelor sau pulberii de Phenibut este in crestere, in special in randul studentilor. Se spune ca provoaca un sentiment de liniste, calm, mai ales in anumite situatii sociale. Acest compus este cunoscut ca unul ce induce euforie si ajuta la cresterea increderii si stimularea bunei dispozitii.

Utilizatorii care au incercat combinatia Fenilpiracetam-Fenibut spun ca fenibutul poate ajuta la reducerea suprastimularii ce poate aparea datorita dozelor mari de Fenilpiracetam.

Unii sustin ca pot sa atinga o liniste mentala si sa le produca o atentie intensa, nedivizata, asupra sarcinii ce o exercita la un momendat.Cu toate acestea, nu toti reactioneaza bine la aceasta combinatie.

Altii au experimentat efecte pozitive in urma folosirii acestei combinatii, dar nu la fel de des intalniti ca la combinatiile nootropicelor.In plus, Fenibut prezinta un risc mai mare de efecte secundare si este frecvent utilizat intr-un mod abuziv.

Necesita sa retineti ca Fenibut si Fenilpiracetamul sunt substante ce sunt foarte rapid tolerate de cei mai multi dintre utilizatori. Nici unul dintre acesti nootropici nu ar trebui administrati pe o perioada lunga de timp sau in doze mari.

Consultati-va cu un medic pentru a afla daca aceste nootropice sunt potrivite pentru dvs. Fenibut trebuie luat intr-un mod ciclic pentru a evita dependenta, toleranta, supradozajul, simptomele de sevraj sau alte efecte adverse periculoase.

Alcoolul si administrarea Fenilpiracetam

Este sigur sa luam Fenilpiracetam si sa consumam alcool? Nu exista studii clinice disponibile in ceea ce priveste evaluarea efectelor amestecarii fenilpiracetamului cu alcoolul.

Cu toate acestea, exista multe recenzii de la utilizatori care au consumat alcool in perioada tratamentului, una din concluzii fiind faptul ca fenilpiracetamul poate influenta toleranta la alcool.

Ca si Fenibut, alcoolul este un sedativ pentru SNC. Alcoolul poate el insusi sa cauzeze diverse reactii adverse precum vorbirea neclara, necoordonarea motorie, comportament imbrastiat si stari de voma.

Unii oamenii sustin ca combinatia dintre fenilpiracetam si alcool face ca efectul bauturii sa para “mai curata”. Unii utilizatori declara ca pot consuma mai mult alcool dupa administrarea fenilpiracetamului si de asemenea, resimt mai putine efecte negative ale alcoolului.

Totusi, aceasta concluzie nu ar trebui folosta ca o scuza pentru a consuma mai mult alcool. Este posibil ca nootropicul racetam sa ascunda senzatia de intoxicare legata de consumul de alcool, ceea ce va face sa va simtiti mai putin beat decat sunteti in realitate.

Aceasta combinatie devine extrem de periculoasa in cazul in care conduceti sau lucrati cu anumite utilaje grele.

S-a dovedit de asemenea ca fenilpiracetam creste fluxul sanguin cerebral. Acest lucru poate duce la cresterea cantitatii de alcool ce ajunge in creier in cazul in care consumati alcool in timpul tratamentului.

Rezultatele combinarii alcoolului cu fenilpiracetamul pot fi imprevizibile. In timp ce unele dovezi arata ca fenilpiracetam exercita un efect neuroprotector, nu toata lumea raspunde bine la aceasta combinatie.

Unii utilizatori au raportat faptul ca in timpul tratamentului cu fenilpiracetam le-a scazut dorinta de a consuma alcool.

Necesita o atentie sporita atunci cand consumati alcool sau alte substante ce altereaza starea de constienta. Posibilitatile de a avea parte de efecte negative sunt mult mai mari comparatic cu cele pozitive.

Este sigur consumul de Fenilpiracetam

Fenilpiracetam este unul dintre cele mai puternice nootropice disponibile. Este cunoscut ca fiind bine tolerat de un numar destul de mari utilizatori, insa unele efecte secundare pot sa apara.

Ca si in cazul altor racetamuri, fenilpiracetam poate sa provoace dureri de cap. Acest lucru poate fi evitat sau remediat prin administrarea unei surse de cholina precum Alpha GPC sau cresterea dozei de cholina in general.

Pentru a evita dezvoltarea tolerantei sau a dependentei fata de fenilpiracetam, se recomanda folosirea acestuia intr-un mod intrerupt, pe anumite perioade de timp, combinate cu pauze consecvente. Multi utilizatori folosesc acest nootropic doar ocazional – precum in situatiile examenelor sau in anumite perioade incarcate.

Unele surse recomanda folosirea fenilpiracetamului la 2 zile pe saptamna a pentru a evita cresterea tolerantei.

Necesita sa va amintiti ca nu toata lumea reactioneaza la fel, astfel, daca unora administrarea de fenilpiracetam le aduce beneficii, dvs va poate provoca o reactie negativa.

Aveti grija atunci cand combinati diverse nootropice. Consultati-va cu un medic pentru a stabili ce suplimente sunt potrivite pentru dvs si in ce cantitate puteti consuma fenilpiracetam.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.