Ciuperca Agaricus sau Ciuperca lui Dumnezeu

Ciuperca Agaricus sau Ciuperca lui Dumnezeu este originara din Brazilia, dar acum este cultivat în China, Japonia și Brazilia pentru vânzare.

Ciuperca Agaricus este folosită pentru cancer, diabet de tip 2, colesterol ridicat, „întărirea arterelor” (arterioscleroză), boli hepatice în curs, tulburări ale fluxului sanguin și probleme digestive. Alte utilizări includ prevenirea bolilor de inimă, a oaselor slăbite (osteoporoza) și a ulcerelor gastrice. De asemenea, este folosita pentru a întări sistemul imunitar și pentru stresul fizic și emoțional.

În Japonia, extractele din ciuperca agaricus sunt aprobate ca aditiv alimentar. Se consumă și ca hrană și ceai.

Cum functioneazã?
Ciuperca Agaricus conține substanțe chimice care ar putea îmbunătăți utilizarea de către organism a insulinei și ar putea scădea rezistența la insulină la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Unele cercetări în curs de dezvoltare sugerează, de asemenea, că ar putea fi capabila să întărească sistemul imunitar, să lupte cu dezvoltarea tumorilor și să funcționeze ca antioxidant.

UTILIZĂRI ȘI EFICACITATE

-Posibil eficienta pentru:

Diabet de tip 2. Persoanele cu diabet de tip 2 au adesea rezistență la insulină. Adica incapacitatea de a utiliza corect insulina. Insulina este hormonul care permite zahărului să se deplaseze în celule și să fie folosit ca energie. Multe medicamente care sunt folosite pentru a trata diabetul funcționează prin scăderea rezistenței la insulină. Unele cercetări arată că anumite medicamente sunt mai bune la scăderea rezistenței la insulină atunci când sunt administrate cu extract de ciupercă agaricus.

-Dovezi insuficiente pentru a evalua eficacitatea pentru:

Efecte secundare ale chimioterapiei cancerului. Cercetările în curs de dezvoltare sugerează că administrarea de ciuperci agaricus ar putea reduce unele dintre efectele secundare ale chimioterapiei, inclusiv slăbiciune și pierderea poftei de mâncare.

EFECTE SECUNDARE
Extractul de ciupercă Agaricus pare să fie sigur pentru majoritatea oamenilor atunci când este luat timp de până la 12 săptămâni. Agaricus pulbere pare să fie sigur pentru majoritatea oamenilor atunci când este luat timp de până la 6 luni. Produsele Agaricus pot duce la o scădere prea mică a zahărului din sânge (hipoglicemie) la unele persoane cu diabet. De asemenea, pot provoca mâncărime, greață și diaree.

Câțiva oameni care au luat ciuperci agaricus în timpul tratamentului pentru cancer au dezvoltat leziuni hepatice severe, iar câțiva au avut reacții alergice.

Precauții și avertismente speciale:
-Sarcina și alăptarea: Nu se știe suficient despre utilizarea ciupercii agaricus în timpul sarcinii și alăptării. Rămâneți în siguranță și evitați utilizarea.
-Boală hepatică: există o anumită îngrijorare că ciuperca agaricus ar putea provoca boli hepatice sau să le agraveze. Nu-l utilizați dacă aveți boală hepatică.

Chirurgie: ciuperca Agaricus poate scădea zahărul din sânge. Există o anumită îngrijorare că ar putea interfera cu controlul zahărului din sânge în timpul intervenției chirurgicale. Opriți utilizarea ciupercii agaricus cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată.

INTERACȚIUNI

Ciuperca Agaricus ar putea scădea zahărul din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Medicamentele pentru diabet sunt, de asemenea, folosite pentru a reduce glicemia. Luarea de ciuperci agaricus împreună cu medicamente pentru diabet poate duce la scăderea glicemiei prea mult. Monitorizați-vă îndeaproape glicemia. Este posibil să fie necesară modificarea dozei de medicament pentru diabet.

Unele medicamente utilizate pentru diabet includ glimepiridă , gliburidă , insulină, pioglitazonă, rosiglitazonă, clorpropamidă, glipizidă, tolbutamidă și altele. .

DOZARE
Următoarele doze au fost studiate în cercetarea științifică:

Pentru diabet: 500 mg extract de ciuperci agaricus de trei ori pe zi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.