Alpha GPC vs CDP Colina : doua suplimente cognitive esentiale

Din substantele nutritive esentiale necesare pentru a menține creierul și corpul sănătos, colina este unul dintre cele mai vitale. Colina este deosebit de importanta în sinteza membranelor celulare, și în creier, colină este un precursor al acetilcolinei – un
neurotransmitator care ajuta la menținerea nivelului de memorie corespunzătoare. Odata cu imbatranirea corpului uman, procesul natural de sinteză a acetilcolinei incetineste, si devine foarte important pentru a obține suficienta colină în sistem, fie prin suplimente sau dieta. Două dintre cele mai bune suplimente de colina disponibile sunt Alpha GPC și CDP Colina (de asemenea, cunoscut sub numele citicolina). Dar care dintre aceste surse este cea mai buna, a fost o problemă de dezbatere recenta. Acest articol va acoperi diferitele opțiuni pentru surse de colina și va compara Alpha GPC vs CDP colina.

Ce sunt Alpha GPC și CDP colina?

Corpurile noastre transforma colină în CDP colina, sau citidin difosfat-colina. CDP colină
crește densitatea receptorilor de dopamina in creier. CDP Colina sau citicolina este apoi
defalcata în fosfatidilcolina. Fosfatidilcolină ajută cu crearea de membrana celulelor din
organism, și, de asemenea, creează mai multa acetilcolina atunci când este necesar.
Acetilcolina este o moleculă organică care acționează ca un neurotransmițător în sistemul
autonom nervos. Pe de altă parte, Alpha GPC este un produs secundar de fosfatidilcolina, fara a fi un inlocuitor.

Deoarece ambele Alpha GPC și CDP Colina fac parte din același proces, este rezonabil să ne întrebăm care din acestea este mai bun pentru sanatatea creierului? Ambele suplimente sunt folosite în comunitatea nootropă și par să primeasca note pozitive . Dar pentru a raspunde și la intrebarea care este mai bun, nu este ușor de a gasi un raspuns satisfacator, iar aceast lucru face ca acesta sa fie un subiect foarte fierbinte pentru dezbatere. În prezent, au existat doar două studii efectuate in compararea celor două opțiuni (injectat intramuscular). Primul studiu a arătat că Alpha GPC a fost capabil să crească funcția cognitivă mai mult precum CDP colină, și două arătat că Alpha GPC a avut ca rezultat nivele plasmatice ridicate de colină. Problema cu aceste studii este că mulți oameni propun ca metoda de ingestie ar fi putut avea un impact asupra datelor colectate.

Până cand mai multe studii sunt efectuate comparând cele două, este greu de spus care este mai bun. Unele persoane găsesc că Alpha GPC acționează mai rapid și produce efecte mai vizibile în timp ce alții fac aceleasi afirmatii despre CDP colina. Puteți face chiar și un mic test pe dumneavoastră. Încercați-le pe amândoua. Începeți cu una din ele pentru cateva saptamani, apoi treceti la alta. Dacă unul a lucrat mai bine, atunci știti alegerea corecta pentru dumneavoastra. Sau, dacă doriți să acopere toate bazele, le puteți folosi pe amândouă în același timp.

Atunci când ne uitam la cele două suplimente individual, este destul de clar că ambele s-au
dovedit a fi eficiente. Alpha GPC funcționează diferit decât CDP colină o face. Deși amandoua cresc nivelul de acetilcolină în organism, metabolismul proceseaza foarte diferit fiecare substanta. CDP colina funcționează ca un intermediar pentru Acetilcolina, întrucât Acetilcolina este un produs secundar în procesul de descompunere Alpha GPC. Deși lucrează în mod diferit, amandoua au obținut rezultate similare, si ambele sunt mult mai bune decât alte surse de colina de pe piață.

Alpha GPC vs. CDP colina Cost
Alpha GPC este de aproximativ 13% mai scump pe 50 de miligrame decât DPC colină. Ambele au același doza recomandată de 100-500 miligrame pe zi. Diferența de preț nu este prea mare, astfel încât alegerea într-adevăr se reduce la o preferință personală. Încercați una și în cazul în care nu reprezintă nimic special , comutati la alta.

Un motiv pentru a merge cu Alpha GPC peste CDP Colina este dacă alăptati. CDP Colina nu este recomandat pentru femeile gravide sau care alăptează, în timp ce Alpha GPC nu are această etichetă de avertizare. De fapt, Alpha GPC este o componentă în laptele matern natural și unii cercetători au teoretizat ca aceasta poate duce la functionarea creierului mai bine la copiii alăptați.

sulbutiamina nootropice romania cumpara prospect pret suplimente cognitive

Așa cum am menționat anterior, atunci când se decide între CDP Colina vs Alpha GPC, totul într-adevăr se reduce la o preferință personală. Cel mai bun mod de a face o determinare este de a vedea care dintre cele două opțiuni are, de fapt, efectul mai bun. În timp ce punctele de cercetare anticipate la Alpha GPC fiind mai puternic, aceste rezultate sunt încă neconcludente.
Până ce mai multe cercetari clinice nu sunt finalizate, este foarte greu de spus cu încredere
care dintre cele două suplimente este cel mai bun. Bucurați-vă! “

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.