Top 5 cele mai populare medicamente inteligente, care este cel mai bun ?

Prin lansarea filmului Limitless care avea in rolul principal medicamentul inteligent fictiv cunoscut ca NZT-48 care crestea exponential inteligenta umana dincolo de limitele curente, din ce in ce mai multi oameni au inceput sa cocheteze cu ideea unui medicament care ar putea sa ii faca mai inteligenti. Desi suna ca un vis frumos, oamenii de stiinta din lumea intreaga au inceput sa lucreze la dezvoltarea unor medicamente pentru imbunatatirea inteligentei care ar putea sa faca asta. Pana in acum, oamenii de stiinta nu au dezvoltat nimic care sa se compare cu NZT-48, dar avem cateva medicamene inteligente (cunoscute ca nootropice) care sunt capabile sa  imbunatateasca functiile cognitive in mod semnificativ.

Nootropicele sau medicamentele inteligente, sunt folosite in lumea larga de studenti, antreprenori, proprietari de IMM-uri, atleti, jucatori de poker si casnice. Sunt folosite pentru a imbunatatii abilitatea de a invata, pentru a imbunatatii functionarea memoriei, cresterea atentiei si concentrarii sau chiar pentru imbunatatirea abilitatilor de comunicare verbala si  scrisa. Nu toata lumea care foloseste medicamente inteligente este dispus sa admita asta, dar un sondaj recent (Ianuarie 2013) realizat de o publicatie stiintifica de prestigiu, Nature, a dezvaluit folosirea la scara larga. Cel putin unul din 5 respondenti au admis ca folosesc medicamente din motive care nu sunt medicale pentru a-si stimula concentrarea, atentia si memoria. Acest articol se concentreaza pe 5 dintre cele mai populare medicamente inteligente si compara efectele, beneficile, efecte secundare, disponibiliate si costul acestora.

limitless nzt

Adesea, una dintre diferentele intre medicamentele cu reteta si cele fara retea este potentialul pe care il au penru anumiti factori de risc, incluzand dependena si efectele secundare serioase. Medicamentele cu reteta sunt clasificate in “programe” in conformitate cu potentialul pentru dependena sau abuz.

In lumea nootropicelor, medicamentele care necesita reteta ca Adderall, Ritalin sau Dexedrine iti vin inevitabil in minte. Aceste 3 medicamente sunt psihostimulanti comuni folositi in deosebi pentru imbunatatirea atentieti si abilitatilor de concentrare pentru cei cu ADHD sau ADD. Sunt utile pentru ajutarea anumitor persoane, dar nu sunt neaparat cele mai bune amplificatoare cognitive cu reteta.

Modafinil, un medicament cu reteta folosit pentru tratarea unor tulburari de somn cum ar fi narcolepia, continua sa fie cel mai popular medicament cu reteta pentru utilizatorii de medicamente inteligente. Este un medicament unic care ajuta starea de trezie care apartine clasei de medicamente cunoscute ca eurogeroice. Popularitatea Modafinil printre utilizatorii de nootropice a fost dobandita cu ajutorul unor publicatii in voga cum ar fi Rolling Stones sau The Atlantic, dar si prin difuzarea informatiilor despre acestea la programele de stiri nationale ca ABC sau CNN.

Utilizatorii declara ca Modafinil nu le da doar senzatia natura de trezie, dar le ofera si motivatie, atentie si concentrare sporita. Pentru multi utilizatori, creste productivitatea, proiectele sunt incepute si duse la bun sfarsit si concentrarea pe o sarcina nu a devenit doar mai usoara, ci este o directiva. Modafinil, desi  potential benefic in modurile descrise mai sus, nu este lipsit de neajunsurile sale ca medicament inteligent.

 • Este disponibil doar cu reteta
 • Exista posibilitate ca utilizatorul sa devina tolent la el (o insensibilitate la medicament) dupa o perioada de timp
 • Potentialele sale efecte secundare pot depasi beneficiile acestuia in cazul unor utilizatori
 • Costul, daca nu este acoperit de asigurare, poate fi exorbitant. De exemplu, costul mediu pentru o rezerva de 30 de zile de Modafilin generic (30 pilule) costa intre 550$-900$

Inainte sa existe Modafinil, a existat Adrafinil

In anii 1980, cercetatorii in timp ce lucrar  pentru a dezvolta un medicament care sa trateze pacienti cu narcolepsie , au descoperit o substanta numita Adrafinil. Adrafinil este medicamentul precursor Modafinil, asta insemnand ca ficatul il transforma in Modafinil. Din momentul in care cercetatorii au reusit sa sintetizeze Modafinil direct, nu au mai avut nevoie de Adrafinil si dezvoltatorul a incetat sa il mai produca. De atunci, alte laboratoare din lume au inceput sa il produca. Este o alternativa eficienta din punct de vedere al costurilor, care se elibereaza fara reteta pentru cei care doresc starea de trezie si claritatea mentala oferita de Modafinil. Deoarece este sintetizat de ficat, Adrafinil se administreaza in doza mai mare decat Modafinil si poate duce la o marire in enzimele ficatului. Adrafinil nu ar trebui administrat continuu, dar in schimb poate fi folosit ca baza pentru acele momente cand ai nevoie de o minte treaza si de o motivatie crescuta.

adrafinil cumpara nootropice romania suplimente cognitive pret

Piracetam

Clasa de medicamente inteligente numita racetam sunt cele mai utilizate substante nootropice din intreaga lume. Nootropicele racetam include Piracetam, Aniracetam, Oxiraceta, Pramiraceteam si Phenylpiracetam. Piracetam, parintele celorlalte medicamente din clasa racetam, a fost dezvoltat in anii 1960 de o companie farmaceutica din Belgia. Cu o cercetare si utilizare mai mare de 50 de ani, Piracetam este considerat sigur, non-toxic si nu creeaza dependenta. Ca un amplificator cognitive, Piracetam ofera utiliztorului imbunatatirea memoriei, invatare si atentie, in timp ce imbunatateste si vasoldilatatia din creier.

Se presupun ca Piracetam lucreaza prin imbunatatirea functiei neurotransmitatorului acelticolina, un important neurotransmitator responsabil cu consolidarea memoriei. Poate face asta prin potentarea activitatii acetilcolinei din creier. Piracetam, ca oricare din medicamentele din clasa racetam de nootropice, sunt combinae cu o sursa de calitate de Colina e cum ar fi Citicolina, Alpha- GPC sau Centrophenoxina pentru a combate durerile de cap asociate cu epuizarea acetilcolinei.

pramiracetam romania cumpara nootropice suplimente cognitive

 

Colina

Colina este molecula precursor primara pentru neurotransmitatorul important Acetilcolina care este responsabil cu numeroase functii variind de la memorie pana la controlul muschilor. Oamenii isi iau aportul de Colina prin alimentatie cand mananca alimente ca migdale, oua sau ficat, dar un numar surprinzator de mare sufara de carenta de Colina. Acetilcolina este al doilea cel mai raspandit neurotransmitator din creier si prin asigurarea unui nivel adecvat de Colina pentru a fi sintetizat in Acetilcolina, imbunatatim comunicarea intre nervii si neuronii din creier. Prin suplimentarea colinei, putem experimenta imbunatatirea memoriei si capacitatii de invatare. Utilizatorii au declarant ca au fost capabil sa isi aminteasca evenimente si date mai repede si le-a crescut capacitatea de concentrare. Colina nu doar ajuta la imbunatatirea generala a starii de sanatate si ajuta memoria, dar a fost demonstrat ca imbunataste fluiditatea membranei neuronilor care reduce procesul de imbatranire al creierului.

Colina este disponibila in diferite forme, dar nu toate sunt corespunzatoare. Unele suplimente de Colina nu pot fi folosite pentru creier din cauza inabilitatii de a trece eficient barieră hematoencefalică. Doua dintre variantele  biodisponibile de colina sunt Alpha – GPC si Citocolina.

Noopept

Noopept a fost descoperit de cercetatorii rusi in timp ce incercam sa faca un prototip de piracetam. Este o peptida care poate fi administrata oral si care trece cu usurina prin bariera hematoencefalica. Noopept este folosit adesea cu medicamente din clasa racetam, desi mecanismul lui de actiunea poate fi diferit. Se considera a fi intre 500-1000 de ori mai puternic decat Piracetamul, facand cantitatea necesara fiecarei doza extrem de mica. Noopept este o neuropeptide unica capabila sa imbunatateasca memoria, invatarea, atentia si gandirea orientata. In plus, studiile pe rozatoare au arata ca Noopept are calitati neuroprotective.

noopept

Noopept indica o afinitate mai mare decat medicamentele din clasa racetam pentru anumite zona de receptori din creier, permitand ca doza mici de 10-30 mg sa ofere cresterea atentiei, imbunatatirea functiei logice de gandire, imbunatateste functiile memoriei pe termen scurt si lung, si cresc abilitatile de invatare inclusiv imbunatatirea rememorarii. In plus utilizatorii declara un usor efect de psihostimulant.

Care este cel mai bun amplificator cognitiv?

Aceste medicamente inteligente sunt cele mai populare datorita faptului ca beneficiile lor sunt usor accesibile unui numar mare de utilizatori. Deoarece neurochimia fiecarui individ este diferita, medicamentatia si suplimentele pot afecta fiecare persoana diferit. Fiecare dintre aceste medicamente inteligente are o traiectorie dedicata din cauza amplificarii cognitive specifice pe care o ofera utilizatorilor.

Din aceste 5 cele mai populare medicamene inteligente, Piracetam continua sa fie cel mai popular si cel mai utilizat amplificator cognitiv. Popularitatea lui se datoreaza mai multor factori:

 • Abilitatea lui de a oferi utilizatorului o imbunatatire cognitiva subtila, dar observabila.
 • Costul mic per doza fata de alte medicamente inteligente
 • Istoricul lui indelungat de utilizare in siguranta cu incidenta scazuta de efecte secundare.

Multi oameni incep cu Piracetam si continua cu el, fara sa il schimbe vreodata. Altii pot alege sa adauge Alpha-GPC sau citocolina pentru a creea un efect sinergetic. Altii aleg sa  experimenteze cateva medicamente inteligente pentru a gasi doza perfecta de imbinare care functioneaza pentru chimia corpurilor lor. Este recomandat sa experimentezi suplimentele nootropice pe rand pentru a recunoaste efectele fiecaruia. Unele medicamente si suplimente inteligente pot sa nu ofere beneficii in timp ce altele pot sa ofere beneficiile dorite.

 

4 COMENTARII

  • Vad ca nu ti-a raspuns nimeni si o sa imi permit eu sa iti spun din experienta mea. Sincer eu am incercat din toate si iti pot spune ca marea majoritate cat timp nu le-am combinat intre ele nu au avut efecte bune sau nu am simtit nimic.
   Noopept simplu, greu de spus daca a avut efect.
   Cand am luat noopept cu alpha gpc chiar am simtit ca are un efect ca si cum am ochii foarte deschisi fara intetosare, fara oboseala, nu mai stiu exact cat a tinut efectul dar vreo 4 ore am fost pe treaba mea.
   Piracetam la fel a avut un efect bun doar cand l-am combnat cu alpha gpc, cum zice si in articolu asta
   Si tot asa, ideea e sa le amplifici efectul combinand mai multe nootropice. De ceva vreme au scris despre un supliment foarte puternic, zic ei cel mai bun, dar care e compus din mai multe tampenii, l-am comandat si daca face ceva renunt sa imi mai bat capu cu astea individuale cca sa zic asa. Bine eu am mare nevoie de ele ca lucrez cu cifre 😉 .
   Revin cu informatii dupa ce imi ajunge.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.