Piracetam un nootrop romanesc

Piracetamul (2-oxo-1-pirolidin-acetamidă) este un ampakin nootropic solubil în apă din clasa racetamului.

Piracetam a fost sintetizat pentru prima dată de Dr. Corneliu Giurgea la compania farmaceutică belgiană UCB Pharma în 1964. Piracetam este considerat primul nootrop adevărat dezvoltat vreodată.

Ca derivat ciclic al GABA, Piracetam a fost inițial destinat să fie un tip de medicament calmant pentru rău de mișcare. Dar, în ciuda conexiunii sale cu GABA, Piracetam nu a arătat niciun comportament asociat cu acest neurotransmițător calmant. Și nu poate afecta direct receptorii GABA.

În schimb, dr. Giurgea a descoperit că Piracetamul a fost capabil să stimuleze cogniția chiar și la persoanele sănătoase. Compania a lansat acest nou „medicament” sub numele de „Nootropil” în Europa la începutul anilor 1970. Succesul Nootropil a permis în curând UCB Pharma să-și extindă operațiunile, ceea ce a condus la multe medicamente noi.

Dr. Giurgea a inventat termenul „nootropic” pentru a descrie această clasă de compuși de optimizare a cunoașterii.

Piracetam este vândut ca medicament pe bază de prescripție medicală (Nootropil și Lucetam) în Europa. În America de Sud, Piracetam este vândut sub numele de Noostan (Argentina), Breinox (Venezuela și Ecuador) și Nootropil (Mexic).

De la inventarea lui, zeci de derivați de racetam au fost dezvoltați pe baza originalului Piracetam. Toți compușii sintetici, racetam au un nucleu de pirolidonă.

Piracetamul modulează receptorii AMPA și stimulează funcția acetilcolinei în creier. Un racetam favorit în rândul comunității nootropice. Neurohackeri folosesc Piracetam pentru a stimula memoria și învățarea.

Dacă veți începe să experimentați cu clasa racetam, recomandarea mea este să începeți cu Piracetam. Pentru că funcționează, este sigur și este mai ieftin decât toate celelalte nootropice din familia racetamului.

Piracetamul ajută la:

  • Inflamație: Piracetamul este un analgezic puternic (anti-durere). Acest efect analgezic este legat de inhibarea markerilor inflamatori, inclusiv IL-1β. Și prevenirea reducerii glutationului.
  • Neurotransmițători: Piracetamul potențează fluxul și crește efectul acetilcolinei în creier. Studiile au arătat că îmbunătățește semnificativ învățarea și memoria.
  • Fluxul sanguin cerebral: Piracetamul crește fluxul sanguin în creier.Un flux sanguin mai bun oferă mai mult oxigen și nutrienți neuronilor, îmbunătățind cunoașterea, memoria și concentrarea.Piracetam un nootrop romanesc

Prezentare generală

Piracetam (2-oxo-1-pirolidin-acetamidă) a fost primul compus nootropic din familia racetamului. Este un ampakin nootrop solubil în apă. AMPA (α-amino-3-hidroxi-5-metil-4-izoxazolpropionic) se referă la unul dintre cei trei receptori de glutamat din creierul tău.

Dezvoltat de un coleg al celebrului fiziolog rus Ivan Pavlov, dr. Corneliu Giurgea a sintetizat pentru prima dată Piracetam la compania farmaceutică belgiană UCB Pharma în 1964.

De la descoperirea Piracetamului, zeci de nootropice au fost create în clasa racetamului. Și toate au un nucleu de pirolidonă în miez.

Piracetamul este un derivat ciclic al GABA. Dar, în mod ciudat, nu afectează receptorii GABA din creier. În schimb, sa descoperit că Piracetam modulează receptorii AMPA și NMDA și îmbunătățește funcția neurotransmițătorului acetilcolină.

Receptorii AMPA și NMDA împreună cu acetilcolina sunt asociați cu învățarea și memoria.Și atunci când Piracetam este combinat cu un supliment de colină, efectele sale sunt și mai pronunțate.

Cercetătorii au arătat în sute de studii clinice că Piracetam îmbunătățește semnificativ învățarea și memoria.

Piracetamul crește, fluxul sanguin cerebral. Sângele furnizează oxigenul și glucoza necesare pentru metabolismul celular și ajută la îndepărtarea deșeurilor celulare. Este esențial pentru optimizarea creierului.

Piracetam este vândut ca medicament pe bază de rețetă în multe țări din întreaga lume. În Statele Unite, Piracetam este vândut ca un compus de cercetare OTC nereglementat.

Cum funcționează Piracetam în creier?

Piracetamul îmbunătățește sănătatea și funcționarea creierului în mai multe moduri. Dar două ies în evidență.

Piracetamul modulează receptorii AMPA și NMDA din creier. Imbunătățește fluxul de acetilcolină, sensibilitatea și densitatea receptorilor .

Un studiu in germania efectuat cu șoareci de laborator a arătat că Piracetam a crescut densitatea receptorului NMDA. Și a normalizat modul în care acești receptori au lucrat cu L-glutamatul.

Deficitele la nivelul receptorilor NMDA ar putea fi unul dintre mecanismele de acțiune care stau la baza declinului cognitiv legat de vârstă. Iar cercetătorii au ajuns la concluzia că Piracetam a arătat proprietăți de îmbunătățire a cunoașterii.

Acest efect asupra receptorilor NMDA este direct legat de interesul nostru de a folosi Piracetam pentru potențarea pe termen lung și sprijinul formării memoriei pe termen lung.

Neuroplasticitatea depinde de activarea receptorilor NMDA.Și această neuroplasticitate se află în centrul formării memoriei. Recenziile despre Piracetam folosite de neurohackeri raportează frecvent revenirea amintirilor de mult pierdute.

O dovadă suplimentară a eficacității utilizării Piracetam pentru a sprijini învățarea și memoria.

Piracetamul crește fluxul sanguin cerebral. Mai multe studii au arătat cum Piracetamul influențează pozitiv fluxul sanguin al creierului. Fluxul sanguin cerebral este esențial pentru creierul extrem de optimizat. Sângele furnizează oxigenul și glucoza necesare pentru metabolismul celular și ajută la îndepărtarea deșeurilor celulare.

Accidentul vascular cerebral poate fi cauzat de o întrerupere a fluxului sanguin cerebral. Părți înfometate ale creierului de oxigen și glucoză. Un studiu, controlat placebo, a fost realizat pe 24 de pacienți cu accident vascular cerebral. Un grup a primit 2400 mg de Piracetam de două ori pe zi, iar celălalt un placebo.

Înainte de tratament, ambele grupuri au fost comparabile ca performanță în timpul sarcinilor de limbaj.

Studiul a constatat că Piracetam a îmbunătățit recuperarea diferitelor funcții ale limbajului. Și acest efect a fost atribuit creșterii circulației sângelui în zone ale creierului legate de limbaj.

Grupul placebo a arătat o îmbunătățire foarte mică în domeniile limbajului.

Cum merg lucrurile prost

Pe măsură ce îmbătrânim, chimia creierului nostru și metabolismul se schimbă. Și se pare că aceste schimbări îi afectează si pe oamenii din ce în ce mai tineri.

  • Reamintirea, timpul de reacție și capacitatea de învățare scade
  • Nivelurile de energie ATP scad
  • Densitatea receptorilor AMPA și NMDA scade
  • Nivelurile de acetilcolină scad
  • Fluxul sanguin cerebral scade

Toate aceste schimbări sunt factori care contribuie la declinul cognitiv legat de vârstă. Semnele timpurii ale acestor efecte pot fi observate în luarea proastă a deciziilor, dificultățile de învățare și chiar amintirea unor lucruri simple, cum ar fi o întâlnire importantă.

Dar chiar dacă nu sunteți preocupat de semnele îmbătrânirii, Piracetam vă poate ajuta.

Piracetam va poate ajuta

Piracetam ajută la creșterea fluxului sanguin în creier, îmbunătățește nivelul de oxigen, îmbunătățește utilizarea glucozei în celulele creierului, menține mitocondriile celulelor creierului și sinteza ATP.

Piracetamul este un modulator puternic al receptorilor de glutamat sensibili la AMPA din neuroni. Crește densitatea site-urilor de legare specifice pentru AMPA în sinapsele neuronale.

Glutamatul este principalul neurotransmițător excitator din creier. Această activitate a glutamatului de către Piracetam afectează vigilența, concentrarea, atenția, memoria și învățarea. Este si unul dintre motivele pentru care neurohackerii spun în mod constant că Piracetam îmbunătățește performanța mentală și memoria.

Piracetamul crește absorbția de colină cu afinitate mare, proces care are loc în terminațiile nervoase colinergice și facilitează formarea acetilcolinei. Amplificarea acetilcolinei cu Piracetam produce un efect puternic asupra învățării și memoriei.

Piracetamul crește, de asemenea, densitatea receptorilor de colină în cortexul frontal. Zona creierului folosită pentru memoria de lucru și luarea deciziilor.

Energia ATP este esențială pentru supraviețuirea creierului tău. Celulele creierului trebuie să producă propriul lor ATP din glucoză și oxigen. Acest metabolism energetic al carbohidraților depinde de fluxul sanguin cerebral, absorbția de oxigen și glucoză. Piracetamul îmbunătățește această utilizare a glucozei și crește sinteza ATP necesară pentru a alimenta mitocondriile celulelor creierului.

Piracetam are si beneficii analgezice. Această acțiune anti-durere este legată de proprietățile antiinflamatoare ale Piracetamului. Inflamația poate provoca durere, iar studiile au arătat că Piracetam poate avea un efect profund asupra durerii.

Piracetam stimulează acetilcolina, așa că ar trebui să adăugați o sursă bună de colină. Încercați Alpha GPC sau CDP-Cholina cu Piracetam.

Piracetam un nootrop romanesc

Cum se simte Piracetamul?

Majoritatea neurohackerilor raportează un beneficiu vizibil de la Piracetam după aproximativ 2 săptămâni. Luați în considerare că Piracetam modulează chimia creierului dumneavoastră. Și este puțin probabil ca această schimbare să aibă loc imediat.

Creierul tău are nevoie de ceva timp pentru a se adapta la noua modificare a nivelurilor de acetilcolină și la modul în care o folosește. Creșterea fluxului sanguin cerebral durează un timp pentru a crește nivelul de oxigen și nutrienți. Și pentru ca celulele tale neuronale să răspundă.

Mulți sugerează să începeți cu o „doză de atac” în primele 3 zile. O „doză de atac” de 3.000 mg de Piracetam. Deci este nevoie de mai puțin timp pentru a se acumula înainte de a începe să simți efectele.

De acolo, coborâți la o doză de întreținere și variați cantitatea până când vă găsiți propriul punct eficace.

Odată ce începeți să observați efectele Piracetam, este posibil să simțiți o creștere a dispoziției, mai puțină anxietate socială, o creativitate sporită, o fluență verbală îmbunătățită și o memorie mai bună.

 

Cercetare

Avem o mulțime de dovezi că Piracetam îmbunătățește memoria la animale și la persoanele care suferă de multe tipuri de tulburări cognitive. Rețineți că majoritatea cercetărilor științifice disponibile pentru nootropice se desfășoară cu oameni bolnavi care încearcă să se facă bine.

Rentabilitatea investiției pentru cercetare la instituții și universități provine din tratarea bolilor. Și nu pentru a ajuta biohackeri obișnuiți ca noi care încearcă să obțină un avantaj competitiv la locul de muncă sau la școală.

Cu toate acestea, putem extrapola concluziile din aceste studii și să aflăm dacă și cum ceva de genul Piracetam ne poate ajuta memoria și cognitia. Din când în când, cineva își face timp să efectueze un astfel de studiu pe oameni sănătoși. Ca și acesta făcut cu voluntari normali, sănătoși.

Cercetătorii au dat acestui grup sănătos de participanți patru capsule de 400 mg de Piracetam de 3 ori pe zi (4800 mg în total) timp de 14 zile. Nu au fost observate efecte asupra memoriei după 7 zile în timpul acestui experiment. Dar, după 14 zile, învățarea verbală a crescut semnificativ.

Piracetamul îmbunătățește cunoașterea

Cercetătorii din Belgia au efectuat o analiză a 19 studii dublu-orb, controlate cu placebo, efectuate cu pacienți care suferă de demență sau tulburări cognitive și care au luat Piracetam.

Rezultatele acestei meta-analize au demonstrat diferența dintre persoanele care au folosit Piracetam sau au folosit un placebo. Rezultatul final al acestei analize a oferit dovezi convingătoare pentru utilitatea Piracetamului într-un grup divers de persoane cu tulburări cognitive.

Mai multe studii și recenzii ale utilizatorilor au arătat că doza de Piracetam face diferența. Și, spre deosebire de alte nootropice în care începeți cu o doză mai mică și creșteți, cu Piracetam vă recomandăm să începeți cu o doză mai mare.

Un studiu din Germania cu 78 de pacienți vârstnici a arătat că a existat o diferență semnificativă în îmbunătățirea cogniției în timp ce se doza Piracetam la 1.600 mg de 3 ori pe zi. Nu a existat nicio diferență în ceea ce privește cogniția cu pacienții care au primit 800 mg de 3 ori pe zi.

Piracetamul îmbunătățește producția de ATP

Piracetamul este utilizat în întreaga lume pentru a trata tulburările cognitive în îmbătrânire, leziunile cerebrale, demența și boala Alzheimer. Mai multe studii arată că Piracetam îmbunătățește producția de ATP, membranele mitocondriale și creșterea neuriților în neuroni.

În acest studiu, oamenii de știință au investigat efectele Piracetam asupra funcției mitocondriale. Celulele creierului uman au fost tratate cu Piracetam în condiții normale și în condiții care imit îmbătrânirea și deteriorarea de către specii reactive de oxigen. Și cu celule care reprezintă boala Alzheimer în stadiu incipient.

Celulele care reprezintă afecțiunile Alzheimer au arătat o funcție mitocondrială afectată în condițiile de bază. Piracetam a reușit să restabilească această afectiune a celulelor și să schimbe funcția mitocondrială înapoi la normal.

Cercetătorii au arătat că Piracetam este capabil să repare mitocondriile la cei cu Alzheimer ușor și să readucă funcția celulară la normal.

Doza recomandată

Doza recomandată de Piracetam este de 1600 mg de 3 ori pe zi. O doză de Piracetam dimineața, una la începutul după-amiezii și una mai târziu după-amiaza.

Probabil că veți dori să începeți cu o „doză de atac” .. Consultați „Cum se simte Piracetam?” secțiunea acestui articol pentru mai multe despre „dozele de atac”.

Dozarea Piracetamului variază foarte mult. Experimentarea și găsirea dozei în care aveți cel mai mult beneficiu este cheia. Este posibil să descoperiți că o doză mai mică funcționează bine pentru dvs.

Sau este posibil să descoperiți că trebuie să vă creșteți doza și mai mult. Dozarea Piracetamului este direct legată de propria dumneavoastră neurochimie unică.

 

Piracetam poate fi comandat de pe siteul CosmicNootropics

3 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.