Tehnici de memorare si trucuri pentru a vă imbunatati memoria

Tehnici de memorare si trucuri pentru a vă imbunatati memoria

În timp ce unele persoane pot fi în măsură să memoreze nume și fapte ușor, există o serie de tehnici de memorare care fac acest proces mai usor pentru toata lumea.Cand ne referim la memorie ne referim de fapt la capacitatea creierului de a stoca și de a prelua informații pe termen scurt si lung. Procesul începe atunci când actiunile stimulilor externi sunt percepute și comunicate în creier. Hormoni speciali produsi în organism și substanțele nutritive gasite in produsele alimentare faciliteaza această comunicare.
Mesajele trimise de la neuron la neuron dealungul sinapselor formeaza modele fizice reale in tesutul neural dealungul timpului. Noi numim acestea modele de amintiri. Următoarele tehnici de memorie bine stabilite pot influenta procesele care stabilesc formarea de memorie. Memoria poate fi, de asemenea, sprijinită prin adăugarea unuia dintre diversele suplimente naturale pentru stimularea creierului în dieta. Noi vom explora toate aceste sfaturi și trucuri de memorare de mai sus, si vom oferi recomandări pentru anumite suplimente naturale pentru imbunatatirea memoriei.
Cele mai multe tehnici moderne de memorare implica folosirea simturilor, emotiilor, si actiunilor pentru a crea asociații între diferite bucăți de informații, care pot fi reamintite mai târziu. Puteți folosi aceste conexiuni personale pentru a crea un angajament cu datele pe care doriți să-și păstreze. Asocierea este o formă simplă a acestui proces, în care vă creați o serie de asocieri care sa conducă de la un element la altul.
De exemplu, să presupunem că vrem să ne amintim că ingredientul activ în ciocolata neagra este anti-oxidantul Resveratrol. Puteți lega aceste elemente împreună într-un lanț de memorie, după cum urmează: Imi doresc sa-mi imbunatatesc memoria. Formărea memoriei este ajutată de antioxidanți. Un mare antioxidant este Resveratrolul. Resveratrolul se gaseste in ciocolata. Ciocolata neagra contine mult Resveratrol. Ciocolata neagra imbunatateste memoria.

l theanina nootropice romania cumpara

Tehnicile de memorare:
Tehnicile de memorare implica luarea mai multe bucăți distincte de informatii și forjarea lor într-o singură narațiune coerentă. Cu cât adaugati mai multa emoție și informație povestii , cu atât mai ușor va fi să va amintiti. De exemplu, să presupunem că doriți să vă amintiți procesul ,,memoria pe termen lung”. S-ar putea spune următoarea poveste:
În partea creierului meu cunoscuta sub numele de hipocampus, un proces chimic are loc în mod constant , care-mi permite să-mi aminteasc fapte pe o perioadă lungă de timp. Totul începe cu doi neuroni care isi transmit fiecare mesaje despre lucrurile pe care cele cinci simțuri ale mele le întâlnesc în fiecare zi. Informații despre culoare și miros, locul obiectelor, și numele tuturor se comunică de la o zonă a creierului meu la alta, prin intermediul substanțelor chimice pe care creierul meu le produce. Cu cat mai multe ori aceste substanțe chimice sunt transmise de-a lungul aceleasi cai de sinaptice, un fel de foaie de parcurs mental începe să prindă contur. Alte produse chimice, cum ar fi glutamatul și calciu, ajuta la consolidarea acestor drumuri sinaptice asa ca voi putea sa le găsesc din nou cu ușurință.
Procesul tocmai am descris se intampla in mod constant in fiecare creier. Cu toate acestea, țesutul neural trebuie să rămână flexibil și sa crescă pozitiv. Aceste condiții sunt generate de o abundenta de acetilcolină, neurotransmițătorul care reglementează cicluri de creștere a structurilor neuronale, printre multe alte functii cognitive. Acetilcolina este un atribut distinctiv al suplimentelor de memorie naturale.

sulbutiamina nootropice romania cumpara prospect pret suplimente cognitive

O metoda de memorare: Loci
Memorarea loci implică atribuirea unei locații specifice în mintea dvs la orice fapt pe care doriți să vi-l amintiți. Asociațiile nu trebuie să fie literal, sau chiar posibile în realitate. De exemplu, să presupunem că doriți să vă amintiți numele neurotransmitatorului care generează un sentiment de energie mentală,alertă și motivație, dopamina.
Tehnici de memorare loci ar fi, după cum urmează: Oceanul Pacific este plin de dopamina. Aceasta este o afirmație absurdă, dar numele se va lipi acum în memorie. Loci acționează profitând de amintiri pe termen lung le-ați stocat deja, și pur și simplu adauga o nouă piesă de informație la ele. În exemplul nostru, vă amintiți deja numele Oceanul Pacific fără probleme, astfel încât cuvântul dopamina se bazeaza pe amintire(și căile sinaptice stabilite care o susțin).

Una dintre cele mai bune trucuri de memorare: Mnemonicele
Mnemonice sunt un simplu truc de memorie care implică substituirea primei litere a unui cuvânt pentru întregul cuvânt. Acesta este un mod foarte util să vă amintiti propoziții. Acesta poate fi, de asemenea, practicat în sens invers, prin crearea unei propozitii care folosește fiecare literă dintr-un singur cuvânt ca bază pentru un nou cuvânt în propoziție. Dintre toate tehnicile de memorare populare, mnemonice este utilizat cel mai frecvent.

pramiracetam romania cumpara nootropice suplimente cognitive

Metoda Cui
Sistemul cui atribuie numere la o serie de cuvinte scurte care corespund la fapte pe care doriți să vi le amintiți. Memorati usor o lista de numere și nume scurte, iar aceste coduri vă vor aminti de faptele mai mari. Rima este adesea folosită cu aceste sfaturi de memorare.
De exemplu, dacă doriți să vă amintiți numele copacului nativ, care este folosit ca un remediu popular pentru a imbunatati memoria, Ginkgo Biloba, puteti sa atașați numărul 3 la cuvântul copac. Apoi creati o legătură între copac și copacul Ginkgo Biloba. Acum, ori de câte ori va ganditi la 3 copac va veți aminti cu usurinta de Ginkgo Biloba. (Mai ales dacă ati folosit Ginkgo ca parte a unui supliment de memorie de zi cu zi!)
Importanța dietei si suplimentelor de Memorie
Toate aceste trucuri pot fi foarte utile pentru amintirea cantități mici de date într-o clipită, probabil, pentru un examen mare. Pentru mai multe îmbunătățiri de durată în memorie, atât pe termen scurt și lung, se recomandă să încercați un supliment de zi cu zi. Noi numim orice compus destinat pentru a stimula functia cognitiva un nootropic. Aceste suplimente sporesc natural chimia creierului pentru a se concentra, ridica energie mentală, ridica starea de spirit, stimuleaza functia memoriei pe termen lung și pe termen scurt.

Phenilpiracetam cumpara nootropice romania pret suplimente

Așa cum s-a discutat mai sus, nootropicele care impulsioneaza acetilcolina sunt un mod minunat pentru a începe. Suplimentele cum ar fi Piracetam sporesc funcția acetilcolinei pentru a genera tesut neuronal sanatos si pentru a stimula puterea de memorie in mod natural. Acest lucru poate fi cea mai eficientă tehnică de memorare din întreagul vostru arsenal.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.