L-arginina, reducerea tensiunii arteriale

L-arginina,reducerea tensiunii arteriale


  Utilizarea L-argininei pentru tratamentul tensiunii arteriale poate prezenta unele beneficii puternice.

  L-arginina are puterea de a acționa ca un vasodilatator general. Aceasta îmbunătățește circulația, menținând sau chiar reducând tensiunea arterială. De asemenea, a demonstrat capacitatea de a reduce factorii de risc pentru atacurile de inima și bolile cardiovasculare.

L-arginina deschide și relaxează vasele de sânge, fiind de interes major pentru oamenii de știință, americani, ce studiază bolile cardiovasculare, peste 85 de milioane de americani suferind de astfel de boli.

  L-arginina este de asemenea benefică în următoarele scopuri: creșterea volumului de sânge în interiorul vaselor fără creșterea tensiunii arteriale, vindecarea rănilor prin creșterea conținutului de nutrienți, oxigen, proteine ​​și hormoni, ajutarea rinichilor pentru eliminarea produșilor toxici, îmbunătățirea funcționării sistemului hormonal și imunitar, îmbunătățirea durerii anginei, eliminarea simptomelor disfuncției erectile.

  L-arginina este clasificată ca un aminoacid condițional. Aceasta este condiționată de faptul că fetusii prematuri sunt incapabili să o producă. După naștere, încă din primele clipe ale contactului cu mediul înconjurător,corpul uman începe să sintetizeze tot ceea ce are nevoie pentru numeroasele sale scopuri biologice importante.

Există o gamă largă de alimente care conțin cantități apreciabile de L-arginină: germenii de grâu, semințele și nucile, carnea roșie, fructele de mare , păsările de curte etc. Toate acestea au beneficii asupra sănătății.

  L-arginina este folosită pentru a sintetiza oxidul nitric în organism. NO2 este un neurotransmițător care determină relaxarea vaselor de sânge. Când sunt relaxate, vasele permit să treacă mai mult sânge fără nici o tensiune arterială crescută.

  Unele dovezi clinice arată că tratarea pacienților cu L-arginină poate determina o creștere a fluxului sanguin la nivelul mușchiului cardiac în sine, atenuarea simptomelor cauzate de afecțiunile acestuia , inclusiv a simptomelor provocate de bolile arterei coronare, ateroscleroza și multe altele.

  Nu au fost efectuate suficiente testări clinice pentru ca FDA să aprobe și să recunoască L-arginina ca tratament pentru hipertensiunea arterială, însă există statistici foarte promițătoare în acest sens.

Dacă nu este tratată la timp, HTA, poate provoca spargerea vaselor de sânge . Acesta este cel mai grav scenariu pentru cei afectați de această boală. De asemenea, se pot produce și sângerări interne, șocuri hipovolemice și deces.

  L-arginina determină dilatarea vaselor de sânge, crescând în mod natural și treptat rata de circulație a sângelui, fără a crește tensiunea arterială.

  L-arginina a arătat, de asemenea, ca are capacitatea de a trata claudicația intermitentă (crampe periodice ale picioarelor asociate cu slăbiciune).

  Pe lângă hipertensiune arterială, L-arginina este, de asemenea, folosită ca tratament pentru anumite simptome și complicații ale diabetului zaharat de tip II.

  • Nu ar trebui să vă administrați L-arginină dacă luați medicamente pentru tratarea disfuncțiilor erectile sau hipertensiunii arteriale.
  • Nu asociați L-arginina cu nitroglicerină.
  • De asemenea, niciodată nu utilizați L-arginina cu medicamente prescrise pentru a trata simptomele herpesului. Deoarece acest aminoacid este un constituent esențial al acidului ribonucleic messenger (mRNA), se crede că este capabil să reproducă virusul herpesului și în alte zone ale organismului.

Controlul presiunii sanguine cu L-arginină

Studiile clinice reale care au fost efectuate cu privire la L-arginină pentru reglarea tensiunii arteriale, nu s-au dovedit concludente pănă la punctul de a fi recomandată ca opțiune standard de tratament. Cu toate acestea, au existat mai multe dovezi clinice, suficiente pentru a justifica efectele benefice ale L-argininei.

Tensiunea arterială ridicată (hipertensiunea arterială, HTA) se numește “ucigaș tăcut”. Acest lucru este cauzat de faptul că, în majoritatea cazurilor, simptomele sunt atât de subtile, încât nu sunt sesizabile, dar care provoacă pagube ireparabile.

Când aveți tensiune arterială crescută, se datorează variabilelor care determină constricția în interiorul vaselor de sânge și incapacitatea de a furniza substanțe nutritive, oxigen și alte componente vitale cu succes la structurile celulare.

Calciu, magneziu și L-arginină

Studiile clinice au demonstrat de mult timp că nivelurile adecvate de magneziu și calciu au roluri importante în menținerea tensiunii arteriale sub control. Cu toate acestea, suplimentarea acestor minerale s-a dovedit a fi ineficientă la reglarea cu succes a presiunii arteriale sistolice și diastolice.

Pentru cei care iau în considerare utilizarea L-argininei pentru reglarea tensiunii arteriale, consultați întotdeauna cu medicul dumneavoastră primar sau cu un alt furnizor de asistență medicală înainte de implementare.

Bineînțeles, roluri foarte importante pentru menținerea sănătații minții și a corpului, le au activitățile fizice adecvate, hidratarea constantă și reducerea stresului zilnic . Toate acestea duc la un stil de viață sănătos, reprezentând cheia integrală pentru generarea unei sănătăți de lungă durată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.