Uridina monofosfat: imbunatatire cognitiva, neurotransmisie si memorie

Uridina monofosfat, adesea abreviat la UMP, este o bază nucleotidă care acționează ca un monomer în ARN. Aceasta exista si sub denumirea de acid 5’-uridilic sau uridină 5 monofosfat.

Este un compus chimic derivat din acidul fosforic și nucleozidul uridină și este folosit în organism pentru a crește formarea membranelor celulare.

Atunci când este luată ca supliment, pulberea de uridina monofosfat poate oferi mai multe beneficii potențiale pentru sănătatea cognitivă și fizică.

Există mai multe utilizări ale acesteia, iar organismul o foloseste în diferite procese, cum ar fi sinteza creării sinapselor neurotransmițătorilor și ajută la promovarea reparării ADN-ului și a creșterii celulelor.

Aceasta este unul dintre cele patru componente majore ale ARN-ului împreună cu citidina, guanina și adenozina. Uridina este creată în ficat sub formă de uridina monofosfat, care este apoi secretată în fluxul sanguin.

De fapt, aceasta este destul de concentrat în bere, laptele matern, diverse plante și chiar unele formule pentru sugari conțin uridina monofosfat. Uridina poate fi găsită și sub formă de trifosfat de uridină.

Beneficii și utilizări ale monofosfatului de uridină

  • Ajuta la susținerea funcției cognitive
  • Ajuta la promovarea unor modele de somn sănătoase
  • Ajuta la susținerea memoriei de lucru
  • Ajuta la promovarea neurotransmisiei

Înțelegerea nootropicului Uridina Monofosfat

Se crede că este benefica funcțiilor sinaptice prin creșterea fosfatidilcolinei în creier. Fosfatidilcolina este o componentă critică a membranelor dendritice. Uridina joacă, de asemenea, un rol ca substrat în sinteza fosfatidilcolinei (PC) prin calea CDP-colinei, denumită și ciclul Kennedy.

Fosfatidiletanolamina este, de asemenea, creată în această cale. Acest lucru este important, deoarece fosfatidiletanolamina este o fosfolipidă care contribuie la construirea membranelor celulare ale creierului și joacă un rol cheie în neurotransmisie.

Keltican refacerea fibrelor nervoase deteriorate cumpara nootropice romania

În ciclul Kennedy, colin kinaza catalizează colina în fosfocolină consumând o moleculă de ATP în acest proces. Acest lucru permite ca mai multă colină celulară să fie convertită în fosfocolină.

Cercetările cu uridină pe rozătoare au descoperit că rozătoarele par să arate o funcție cognitivă îmbunătățită atunci când consumă o dietă constând in uridina monofosfat, colină și acid docosahexaenoic (DHA).

Alte studii au descoperit o influență pozitivă asupra cogniției atunci când subiecții luauun complex de Uridina DHA, adică luau împreună un supliment de uridină monofosfat și un supliment de DHA.

Fosfatidilcolina este un fosfolipid esențial pentru funcția sinaptică, precum și benefic pentru sănătatea și funcționarea celulară în general. Producerea fosfatidilcolinei necesită CDP-colină, care necesită uridină și citidină. În mod convenabil, uridina poate fi transformată în citidină în organism, făcând acest proces mult mai ușor.

Cercetarea nootropicului uridina monofosfat

Uridina monofosfat aduce o varietate de beneficii potențiale pentru corp și minte. Studiile au observat că poate promova memoria și învățarea prin creșterea producției de acetilcolină. Acetilcolina este un neurotransmițător proeminent.

Poate ajuta, de asemenea, la promovarea formării de noi sinapse neuronale, care pot sprijini o capacitate mentală mai mare. Rezultatele studiilor cu aceasta sugerează că monofosfatul de uridină poate ajuta la promovarea atenției și a învățării spațiale. Acest lucru poate fi rezultatul impactului compusului asupra anumitor neurotransmițători asociați cu starea de spirit, motivația și durata de atenție.

Deasemenea poate ajuta la un somn odihnitor.

De unde cumparam Uridina Monofosfat ?

Va recomandam complexul nootropic Keltican, care pe langa Uridina Monofosfat contine: Acid Folic si Vitamina B12.

Complexul Keltican poate fi comandat online de aici !

2 COMENTARII

  1. […] Uridină monofosfat este o nucleotidă pirimidină naturală, un activator al diferitelor procese enzimatice. Este important pentru metabolismul carbohidraților și fosforului. Pătrunzând în celulă, acest ingredient activ al complexului Keltican este transformat în derivați polifosfati ai uridinei, care sunt activi în procesul de regenerare a nervilor periferici deteriorați, care ajută la îmbunătățirea structurii țesutului nervos și la reducerea intensității durerii. […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.