Cele mai bune suplimente pentru imbunatatirea memoriei

Care sunt cele mai eficiente pastille pentru memorie pe care le poti folosi in ziua de azi pentru imbunatatirea memoriei si previn “episoadele de uitare” si uitarea? Cand ai pe cineva in familie diagnosticat cu boala Alzheimer sau pur si simplu vrei sa iti imbunatatesti abilitatea de a memora detalii cheie pentru munca sau scoala, exista pastille care te ajuta. Aceste suplimente pot preveni sau reduce pierderile de memorie si te pot face sa te simti mai atent in viata de zi cu zi.

Creierele noastre functioneaza ca un rezultat al unei retele complexe de reactii chimice si fizice. Este absolut posibil sa imbunatatesti aceste functii prin utilizarea atenta de suplimente alimentare. De fapt, unele variante de suplimente pentru creier ar trebui sa exsiste in dieta noastra de zi si cu zi si in regimul de sanatate. Potentialele recompense pentru beneficiul cognitiv imediat si protectia neurala pe termen lung sunt imense. Urmeaza o trecere in revista a celor mai populare si eficiente pastille pentru imbunatatirea memoriei. Exploreaza optiunile si alege varianta care se potriveste cel mai bine nevoilor si stilului tau de viata.

CDP colina romania cumpara pret

Numarul 1 in materie de suplimente pentru imbunatatirea memoriei sunt in categoria cunoscuta sub numele de “colinergice”. Aceasta clasa de compusi organici ofera corpului o sursa bogata de colina. Colina este un nutrient esential de care corpul are nevoie penru a facilita semnalizarea celulelor. Este de asemenea antiinflamor, combate bolile ficatului si previne arteroscreloza, In sistemul nervos central, colina este sintetizata in acetilcolina, neurotransmitatorul care determina si intretine functii cognitive cheie, inclusive formarea memoriei pe termen lung si scurt.

Administrarea unui supliment de colina este singura modalitate eficienta pentru a creste nivelul acetilcolinei din creier. Carentele acestei chimicale pot duce la probleme imediate ca incapacitatea de a te concentra si “ceata cerebrala”. Pe temen lung, niveluri insuficiente de colina si acetilcolina pot duce la deterioararea  creierului care combat dezvoltarea usoara de noi neuroni si sinapse. Cel mai comun colinergic este Colina CDP si capsulele Alpha GDC.

cumpara alpha gpc

Medicamente pentru memorie
Ideea de medicamente inteligente care iti pot imbunatatii inteligenta si memoria poate suna a science-fiction. De fapt, recentul film Limitless prezenta un medicament inteligent fictiv care oferea super-inteligenta utilizatorilor. Compusii sintetici ca medicamentul pe baza de reteta Provigil (Modafinil ) si medicamentul fara reteta, precursorul Modafinil, Adrafinil, creaza o stare mentala de concentrare superioara care favorizeaza invatarea.

In studiile de cercetare recente, pacientii carora li s-au administrat aceste medicamente, s-au dovedit apoi a avea o performanta superioara a memoriei decat pacientilor carora li s-au administrat pastile placebo. Efectul este obtinut prin stimularea hormonilor catecolaminei. Aceste medicamente sunt des folosite pentru tratarea pierderilor de memorie si pentru tratarea semnelor declinului cognitiv legate de imbatranire, dar si in tratarea Alzheimer-ului. Daca crezi ca poti manifesta simptomele ale Alzheimer-ului, este important sa discuti cu un medic pentru a afla ce medicamente sunt potrivite pentru tine. Unele dintre pastilele pentru memorie folosite pentru tratarea acesor boli sunt: Galantamina (Reminyl ER, Razadyne), Donepezil (Aricept), Rivastigmina (Exelon) si Tacrina (Cognex).

adrafinil cumpara nootropice romania suplimente cognitive pret

Aceste medicamente sunt inhibatori de colinesteraza ceea ce inseamna ca previn niveluri extrem de mici ale neutrotransmitatorului acetilcoleina prin contracararea enzimelor care reduc aceasta chimicala. Un exemplu de inhibator de colinestereaza care este disponibil fara reteta este Huperzina.

Nutrienti naturali pentru imbunatatirea memoriei
Nutrientii naturali sunt o categorie de suplimente care sunt derivate exclusiv din surse de plante sau mancare organica. Daca ai o aversiune fata de medicamentele farmaceutice in general, aceste pastile naturale pentru memorie iti pot oferi o imbunatatire similara a memoriei fara chimicale sintetice si cu putine efecte secundare.

Gingko Biloba, extrasa din arborele pagodelor, este probabil cel mai cunoscut supliment natural pentru imbunatatirea memoriei, desi nu se cunoaste cum functioneaza exact. Alti compusi cunoscuti bazati pe plante includ Vinpocetina, o planta alcaloida care ofera efecte de imbunatatire a memoriei prin imbunatatirea specifica a circulatiei creierului.

cumpara vinpocetina nootropice romania suplimente cognitive pret cumpara

Forskolina este un alt supliment natural mai putin cunoscut care ajuta la imbunatatirea memoriei. Prin stimularea nivelurilor de Camp, (Ciclic adenozin monofosfat) Forkolina ajuta la legatura fizica permanenta a diferitilor neuroni  de-a lungul  cailor sinaptice. Acest process este necesar pentru  potentarea pe termen lung sau depozitarea memoriei pe termen lung. Forskalina este frecvent combinata cu extractul de Articoke, un alt nutriet natural folosit pentru a facilia acest proces. Extractul de Articoke inhiba PDE-4, o chimicala care previne functiile CAMP(Ciclic adenozin monofosfat) de imbunatatire a memoriei. 

Care este cea mai buna pastila pentru memorie?
Mentinerea unei stare de sanatare neurale excelente este cheia pentru o functie de memorie puternica acum dar si pe masura ce imbatranim, Memoria este mult mai mult decat retinerea numelor persoanelor pe care le intalnim la petreceri. Capacitatea noastra de invatare si de memorare este centrul identitatii personale si capacitatea de a reusi in viata. In centrul rationamentului logic, abilitate de a retine si de a ne aminti fapte si de a le lega apoi intre ele este un alt mod de a defini inteligenta. Prin administrarea zilnica a unui supliment care include unii din compusii de mai sus pentru a preveni piederile de memorie si pentru a imbunatatii sanatatea creierului este un mod excelent pentru a mentine si imbunatatii aceste functii esentiale. Pastilele pentru memorie nu trebuie sa coste multe, dar ne pot imbunatati considerabil capacitatea de a reusi in viata.

huperzina-a

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.