Ginkgo Biloba si potentarea creierului

Ginkgo Biloba si potentarea creierului

Efectele pe care le are asupra creierului, Ginko Biloba, au fost bine studiate. Acest supliment a aratat o imbunatatire asupra functiilor cognitive atat la batrani cat si la tineri. Este cunoscut ca tratament al lapsusurilor si ca pilula pentru studiu in cazul studentilor. Deasmenea acest supliment trateaza neclaritatea mentala in cazul puterii scazute de concentrare mentala.
Ginkgo Biloba este un remediu pe baza de plante  utilizat de mii de ani precum un tonic pentru energie si ca un notropic. Cercetarile au aratat ca acesta mareste cantitatea de sange ce ajunge la creier prin marirea cantitatii de oxigen la nivel cerebral in timp ce stopeaza problemele sistemului nervos produse de oxidare. De asemenea, Ginkgo Biloba trateaza simptomele de ADHD si confera o stare de bine.

Ginkgo Biloba actioneaza prin cresterea nivelului de oxigen transportat de catre sange la celulele creierului. Acest lucru rezulta in cresterea metabolismului din neuroni, imbunatateste semnalele neuronale si reduce timpul de reactie si de procesare a informatiei .

Indivizii diagnosticati cu Alzheimer, dementa sau alte boli care duc la declinul sistemului cognitiv pot utiliza acest supliment si vor vedea imbunatatiri simtitoare. In timpul cercetarilor s-a observant ca acesta imbunatateste: vederea, problemele cu auzul si cardiovascularitatea .

adrafinil cumpara nootropice romania suplimente cognitive pret
Ginkgo Biloba pentru sanatatea creierului
In 1988, Rudolf Weiss a scris in ghidul Weiss de medicina naturista despre beneficiile Ginkgo Biloba. El relateaza: “O imbunatatire semnificanta a fost raportata in starea mentala, balanta emotionala si tendinta de a obosi repede in timpul studierii” Aceasta declaratie a insiprat enorm medicina naturista si i-a facut pe cercetatori si mai dornici sa afle mai multe despre efectele Ginkgo Biloba asupra creierului.
Ginkgo Biloba este o sursa de flavonoide, care la randul lor sunt o sursa de anti oxidanti naturali gasiti in plante.
Ginkgo de asemenea, pare să crească sinteza de oxid de azot, acesta fiind un compus natural care promovează vasodilatația. Slaba circulație a sangelui este legată de un număr de tulburări cerebrale și poate duce de asemenea la un nivel de energie mai scăzută datorită metabolismului defectuos.

Din Punct de vedere clinic, Ginkgo Biloba este utilizat pentru următoarele condiții neurologice:
deficit de memorie
deficit de concentrare
stare emoțională depresiva
ameţeală
durere de cap

 

Ginkgo Biloba pentru memorie
In mai multe studii, administrarea pe cale orala a acestui supliment  a rezultat in imbunatatirea formarii memoriei si a amintirilor. Aceste beneficii au fost raportate la adultii perfect sanatosi cat si la persoanele cu probleme cognitive.
Dar aceste efecte se pot observa mai bine pe pacientii cu boli precum Alzheimer si dementa.
Studiile amanuntite ne arata ca Ginkgo poate creste frecventa formarii de neuroni si proliferarii din creier. Studiile pe animale ne-au aratat cresterea de neuroni.

Phenilpiracetam cumpara nootropice romania pret suplimente

Ginkgo Biloba și dopamina din creier
Ginkgo Biloba afectează, de asemenea nivelurile de dopamina din creier. Unele dovezi sugerează că flavonoidele din Ginkgo pot lucra ca inhibitori de monoaminoxidază . Acest lucru înseamnă că ele inhibă enzima monoaminoxidazei care descompune dopamina după ce a fost eliberata.

În studiile pe animale, extractul de Ginkgo Biloba EGB 761 a fost folosit pentru a creste nivelurile de dopamina din cortexul pre-frontal. Aceasta este regiunea din creier  implicata  in comportamentul cognitiv, inclusiv in luarea  deciziilor, rezolvarea problemelor, planificare, motivare, etc.Aceste comportamente sunt toate descrise ca functie executiva . Aceasta este o parte a creierului care controleaza comportamentul nostru orientată către obiective și ne permite să ignoram distragerile. Nivelurile scazute de dopamina pot afecta negativ functia executiva. La pacienții cu ADHD, studiile arată că există adesea mai puțina activitate a receptorilor dopaminergici din cortexul prefrontal. Când acești receptori sunt stimulati, simptomele ADHD-ului (cum ar fi impulsivitate și hiperactivitate) sunt adesea reduse.

sulbutiamina nootropice romania cumpara prospect pret suplimente cognitive

Beneficii aditionale ale Ginkgo Biloba
În plus față de influentarea memoriei și energiei mentale, Ginkgo poate impulsiona puterea creierului prin creșterea starii de spirit, calitatea somnului, și prevenirea anxietății.
Cercetările arată că acest supliment poate oferi un sentiment de calm, reducerea anxietatii și hiperactivitateii, și ajuta la reduce sentimentelor de depresie, mai ales la pacienții cu demență sau insuficiență cerebrovasculară.
Ginkgo Biloba poate îmbunătăți calitatea somnului prin reducerea numărului trezirilor în noapte de catre utilizatori. Un somn sanatos poate avea un impact pozitiv asupra nivelului de energie din timpul zilei, precum și starii generală de sănătate.
In concluzie, efectele Ginkgo Biloba asupra creierului par să fie atât de restaurare cat și de prevenire. Se poate îmbunătăți funcția cognitivă și memoria pe termen scurt, cat si plasticitatea creierului in utilizarea pe termen lung.

 

CDP colina romania cumpara pret

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.