Cea mai buna sursa de colina, Alpha GPC !

 

Cum se compara Alpha GPC cu alte suplimente de colină de pe piața? Colina este un nutrient esențial solubil în apă, asemanator cu complexul de vitamine B. De asemenea, este un tip de fosfolipide care constituie membranele celulare, în special în neuronii creierului. Ca principală molecula precursoare a neurotransmițătorului  acetilcolinic, aceasta joacă un rol crucial în dezvoltarea și formarea de memorie, împreună cu o serie de alte procese cognitive. Acest nutrient este implicat mai mult în protejarea neuronilor din creier si mentinerea sanatatii creierului.
Dacă sunteți interesat de utilizarea unui supliment de colină pentru a va îmbunătăți puterea cognitiva, este posibil să fi dat peste Alpha GPC colină. Alpha GPC este una dintre cele mai populare surse de colina in special pentru actiunea lor impreuna cu alte suplimente pentru creier numite Nootropice. Veți găsi Alpha GPC în multe produse, cum ar fi Alpha Brain sau il puteți achiziționa independent sa il utilizati într-un amestec nootropic cu Pramiracetam, Noopept sau Aniracetam. Cum se compara Alpha GPC cu alte suplimente de colină și acetilcolină in acest caz?

pramiracetam romania cumpara nootropice suplimente cognitive
Colina este esențială pentru sanatate:
Se cunoaste de cateva decenii ca Colina este un nutrient esențial, atât pentru creier cat și pentru sănătatea întregului corp. Acest nutrient a fost descoperit în 1864 de către Adolph Strecker și apoi sintetizata chimic doi ani mai târziu. În timpul cercetării timpurii asupra insulinei, Colina a fost descoperită ca fiid necesară pentru a preveni ficatul gras, contribuind la reglarea nivelului de colesterol.
Organismul este capabil de a crea cantități mici de colină, dar trebuie să fie, de asemenea, consumata si din produse alimentare, în scopul de a asigura aportul adecvat. În timp ce pot fi găsite în unele tipuri de alimente, cum ar fi ouă și ficat de carne de vită cantitatile de colina sunt de obicei destul de mici. De fapt, cei mai mulți oameni in ziua de astazi sunt deficitari de colină, ceea ce face suplimentarea foarte importantă.

Colina este importantă pentru toată lumea, dar mai ales pentru femeile gravide. Aportul scazut de Colina creste rata de defecte ale tubului neural la sugari și poate afecta de fapt memoria copiilor. Femeile care consuma un nivel ridicat de colină au riscuri mai mici de cancer de san. Dacă aveți un nivel scazut de colină, acesta poate duce la probleme, inclusiv la boli de ficat, ateroscleroza și eventual unele forme de boli neurologice.

CDP colina romania cumpara pret

În timp ce toate aceste beneficii de colină sunt fără îndoială avantajoase pentru starea generala de sanatate, principalul motiv pentru care oamenii cauta suplimente de colina este de a crește capacitatea intelectuala. Colină a ajuns deosebit de populară in a fi utilizata cu Piracetam si cu alte racetamuri colinergice pentru că amplifica efectele acestora.
Atunci când se utilizează un amestec Piracetam-Colină , este posibil să apară câștiguri semnificative in memorie, învățare, raționament analitic, energia creierului, concentrare, și fluiditate psihică. Acest lucru se datorează faptului că sursele de colină creaza o sinergie cu Piracetam care crește în esență cererea de acetilcolină la anumiti receptori ai creierului. Colina poate fi  capabila de a preveni unele efecte secundare negative asociate cu Piracetamul, cum ar fi durerile de cap.

Surse de colina:
Două dintre cele mai utilizate surse de colina sunt lecitina de soia si Fosfatidilcolina. Acestea se găsesc atât în ​​surse de alimentare cat și in suplimente și in magazine de nutriție locale. Problema este faptul că ambele surse de nutrienti sunt destul de ineficiente. Lecitina, de exemplu, are doar aproximativ 6 până la 10 procente concentrație de colina pură. Fosfatidilcolină e mai buna un pic, dar nu cu mult ,cu o concentrație de 13 la suta de colină. În plus, aceste suplimente nu patrund foarte bine prin bariera hemato-encefalică, ceea ce înseamnă că o mare parte din ceea ce consumati nu va ajunge acolo unde aveti mai multa nevoie.
Ati putea încerca, de asemenea in a schimba dieta dumneavoastră si sa consumati surse de colină exclusiv din alimentele pe care le mancati. Problema cu acest lucru este posibilitatea de reactii adverse nedorite. Consumul de 8 galbenusuri de ou pe zi ar oferi o cantitate solida de colină, dar ar și ridica probabil nivelul de colesterol. Ficatul de vita ar putea fi de asemenea consumat dar necesita o cheltuiala care nu e la indemana oricui. Există cu siguranță moduri în care puteți obține mai multa colina din dieta dvs prin schimbarea a ceea ce mancati, dar pentru cele mai bune rezultate cognitive , administrarea de suplimente este de obicei necesară pentru a vedea efecte notabile.

bitartrat de colina

Bitartrat de colină:
Bitartratul de colina este o altă sursă care ar putea fi luata în considerare. De asemenea, este destul de ieftin de cumparat și de folosit. Multi utilizatori de nootropice vor sa amestece această sursă de Colina cu alt supliment, cum ar fi Aniracetam, Oxiracetam, Piracetam, și chiar Noopept. Acesta conține o concentrație mai mare de colină decât sursele menționate anterior. De asemenea, este mai în măsură să se transforme în neurotransmițătorul Acetilcolinic, ce este esențial pentru îmbunătățirea memoriei și a altor procese cognitive.
Principalul dezavantaj al sursei de Bitartrat de Colină este că nu ofera eficienta la trecerea barierei hemato-encefalice. Din păcate, acest lucru înseamnă că o mare parte din efectul potențial este pierdut, deoarece trebuie să ajungă la sistemul nervos central, în scopul de a fi eficient la îmbunătățirea efectelor nootropice.

oxiracetam romania cumpara nootropice pret
Cele mai bune surse de colină:
Există trei alte principale suplimente de colină, eficiente la trecerea barierei hemato-encefalice și la producerea de efecte nootropice. Toate acestea sunt în mod obișnuit amestecate cu alte suplimente ca Piracetam, deși ele pot fi cu siguranță folosite autonome. Alpha GPC (numit uneori Colina Alfoscerat) este o versiune extrem de concentrată de lecitină de soia, care funcționează ca un precursor eficient al Acetilcolinei.
Centropenoxina este o versiune sintetică, care este derivată din DMAE. De asemenea, este extraordinar de puternică și conduce la niveluri mai ridicate de Acetilcolina, in primul rand ca urmare a transformării fosfolipidice. A treia opțiune este CDP colina, de asemenea, cunoscută sub numele de Citicolina. Aceasta este o altă sursă foarte eficientă, deși suferă o conversie dublă (Colina în intestine și apoi înapoi în Citicolina în creier).

alpha gpc romania

Dintre aceste opțiuni, mulți oameni cred că Alpha GPC poate fi cel mai bun supliment de colină disponibil. Aceasta se datorează faptului că Alpha GPC are de fapt o cale ușor diferită pentru creșterea nivelului de acetilcolină în creier. Cercetările arată că are cea mai buna cale spre creier fata de celelalte suplimente de colină enumerate mai sus. Este mai concentrată decât competitorul sau apropiat CDP colina, care conține aceeași cantitate de colina la o doză de 46%.
Alpha GPC este, de asemenea, considerată ca fiind extrem de sigur dacă îl folositi cum este prescris. Unele persoane pot observa un disconfort usor atunci cand se depășește programul tipic de dozare, dar aceste efecte negative sunt extrem de rare la toate suplimentele de colina.
Cel mai bun sfat cu privire la sursele de colină este de a evita lecitina și sursele bazate pe Fosfatidilcolină. Ele nu sunt concentrate suficient pentru a produce efecte nootropice reale.

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.