Vitamine esentiale pentru memorie si concentrare

Noi consumam de obicei vitamine pentru imunitate si digestie, dar ce se intampla cu sanatatea creierului? O stare excelentă a creierului necesită un complex de procese chimice. Atingerea echilibrului potrivit de neurochemicale poate crea condițiile care sunt cele mai favorabile pentru o memorie excelentă, rationament, si o buna dispozitie.

Mulți dintre noi suferă de deficiențe in diferite vitamine si substante nutritive, care sunt cruciale pentru o functionare mentala buna. Avand un regim echilibrat si utilizand suplimente alimentare de înaltă calitate, putem corecta unele dintre aceste probleme.  Suplimentarea corespunzătoare poate preveni dezintegrarea mentală care vine odata cu bătrânețea. Iată o scurtă lista a unora dintre cele mai bune vitamine cognitive care va stau la dispoziție pe piață.

Cele mai bune vitamine cognitive
Există elemente nutritive de care organismul are nevoie pe care nu le poate produce pe cont propriu, pentru funcționarea corectă. Acest lucru este valabil pentru functia cognitiva, precum și pentru toate celelalte sisteme din organism. Ne bazăm pe elementele de baza pe care le primim de la alimente pentru a îndeplini aceste nevoi. Când sursele alimentare nu sunt suficiente, suplimentarea cu nutrientii vizati pot umple golurile.

Phenilpiracetam cumpara nootropice romania pret suplimente

Vitaminele pentru creier sunt pur și simplu suplimente care oferă un impuls compusilor de care creierul nostru are nevoie să funcționeze normal. Ele nu sunt concepute pentru a modifica functionarea normala a sistemelor mentale – dimpotrivă, vitaminele pentru creier sunt esentiale pentru o memorie buna. Prin studierea chimiei creierului, putem: restabili dezechilibrele neurotransmitatorilor, proteja membranele celulare, controla semnalele excitatorii ale celulelor nervoase, îmbunătăți somnul , reduce simptomele de anxietate si depresie, si chiar protejeaza împotriva bolilor degenerative precum Alzheimer si Parkinson.

Vitaminele B pentru reducerea stresului
Cele mai frecvent consumate vitamine pentru creier este cunoscut sub numele de complexul de vitamine B.” Aceste vitamine sunt pur și simplu un grup de cel puțin 8 elemente nutritive solubile in apă. Acestea includ diverși compuși distincti, cum ar fi tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, piridoxina, biotina, și acidul folic. În timp ce fiecare dintre vitaminele B îndeplinesc o funcție unică, aproape fiecare dintre ele sunt cunoscute pentru a reduce stresul. Din acest motiv, vitamina B de multe ori se intalneste proeminent în amestecuri nootropice care luptă impotriva stresului.Vitaminele B reglementeaza eliberarea sănătoasă a serotoninei și dopaminei,doua neurochemicale care generează o buna stare de spirit și energie.

l theanina nootropice romania cumpara

Vitamine pentru memorie
Multe persoane din ziua de astăzi sunt în căutare de a-si stimula memoria cu vitamine care sa  le ajute să se concentreze la școală sau pentru a preveni deficitele de memorie din cauza îmbătrânirii. Una dintre cele mai renumite vitamine ale creierului pentru memorie este colina. Acest compus este solubil în apă și  este considerat o vitamină neoficial a complexului B de vitamine. Colina este produsă de către ficat și este folosita pentru a sintetiza acetilcolina, cel mai important neurotransmițător referitor la funcția cognitivă.

Acetilcolina imbunatateste semnalele nervoasă, sprijină formarea de memorie pe termen lung, și creează un mediu de creștere pozitivă în țesutul neural. Sinapsele si neuronii sunt capabili să se dezvolte, pentru a crea o protectie puternica impotriva multor boli neurologice degenerative. Pentru ca acetilcolina nu poate traversa bariera hemato-encefalică pe cont propriu aceasta trebuie consumat prima data sub formă de colină. Alimente precum ouale si ficatul sunt bogate în compus, dar nepractice și nesănătoase ca sursă zilnica de colină din motive dietetice.  Multi-vitaminele din farmacii vor folosi colina bitartrat in formula lor pentru a satisface nevoile organismului de acest nutrient. Suplimentele de colină ca CDP colina sunt un mod ideal de a menține nivelul de acetilcolina echilibrat.

CDP colina romania cumpara pret

Vitamine pentru Energie
Tiamina este vitamina luata cel mai frecvent pentru a stimula energia. Acest nutrient creste metabolismul celular prelucrand carbohidratii. Aceasta scade tensiunea arterială, reduce nivelul homocisteinei, și asigura o mai mare comunicare nervoasa. Deficiențele de tiamina au fost strans legate de începutul dementei. Cu toate acestea, cei mai mulți oameni consuma acest supliment ca potențiator de energie naturală și pentru o stare buna de spirit. Surse tradiționale de tiamina tind să fie prea slabe pentru a produce rezultate puternice, mulți oameni încearcă sulbutiamină, o formă îmbunătățită de tiamina care are efecte similare, dar cu rezultate mult mai puternice.
Vitamine pentru protejarea creierului
In cazul persoanelor care au deficiențe de lungă durată a compușilor naturali necesari in sanatatea mentala, diferite tulburări se pot dezvolta. Acestea includ depresia clinica si anxietatea, tulburarile de atentie cum ar fi ADHD, precum și condițiile degenerative cum ar fi Alzheimer. Un regim de preempțiune de vitamine naturale  poate fi o alternativă la produsele farmaceutice bazate pe prescriptie medicala costisitoare și cu efecte secundare.
Vitamina C este unul dintre cei mai buni anti-oxidanți naturali disponibili, care poate elimina radicalii liberi, precum și rezidurile care se acumulează în celulele creierului nostru pe masura ce imbatranim. Prin protejarea împotriva acestui prejudiciu și prin eliminarea toxinelor, putem păstra creierul nostru sanatos pe masura ce imbatranim. În timp ce vitaminele nu pot fi în măsură să înlocuiască medicamentele recomandate de medicul dumneavoastră, acestea pot mări eficacitatea lor prin faptul ca asigura creierului tau materialele de care are nevoie pentru a funcționa corect.

sulbutiamina nootropice romania cumpara prospect pret suplimente cognitive
Nootropicele – Ajutor puternic pentru creier
Persoanele care doresc rezultate mai puternice decât ceea ce este posibil cu vitaminele naturale, pe cont propriu, pot apela la suplimente nootropice. Acestea sunt compuși care s-au dovedid eficienti pentru a imbunatati puterea creierului în timp ce  prezintă proprietati neuroprotectoare cu risc extrem de scazut de efecte secundare. Unul dintre cele mai cunoscute suplimente nootropice se numește Piracetam si poate stimula memoria si atentia prin intensificarea semnalelor la receptorii acetilcolinei din creier. Piracetam creeaza, de asemenea efecte anti-depresive atunci cand inhiba receptorii nicotinici ai acetilcolinei.
Există multe alte nootropice care lucrează în diferite moduri de a îmbunătăți și de a proteja funcția creierului.Compușii ca Adrafinil pot calma gândurile hiperactive ale pacientilor cu ADD. Suplimentele bogate in colina, cum ar fi Alpha GPC pot usura simptomele si incetini debutul bolii Alzheimer. Acestea sunt doar câteva exemple de sute de remedii nootropice comune pentru afectiuni cognitive care nu au nevoie de prescriptii sau nu prezinta riscuri mari.

pramiracetam romania cumpara nootropice suplimente cognitive

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.