Modafinil: tratarea ADHD si ADD

Modafinil: tratarea ADHD si ADD

Modafinil este un nootropic versatil.

Se elibereaza pe baza de reteta medicala si este indeosebi utilizat la tratarea narcolepsiei si a apneei obstructive de somn.
In ultimul deceniu s-a constatat o crestere semnificativa in utilizarea modafinilului ca tratament pentru ADHD deoarece fata de alternativele in tratarea acestui sindrom, modafinil are duce la o rata a dependentei foarte mica !

Este modafinilul eficient in tratarea ADHD ?

ADHD-ul este caracterizat prin deficitul de atentie, comportament impulsiv si hiperactivitate. Este o afectiune obisnuita la copii ce se poate extinde si la varsta adulta !
Conform unui studiu, 6% din copii sufera de ADHD !

ADHD-ul este o tulburare dificila fiind actionata de nenumarati factori !

Exista o componenta genetica majora a ADHD-ului. In 90% din cazurile de ADHD o legatura genetica poate fi identificata cu usurinta.

Un studiu recent compara genele persoanelor cu ADHD pentru a identifica nivelul de dopamina !

Studiul se refera la trei gene specifice :

-DAT 1, gena transportoare a dopaminei
-DRD 4, receptorul patru al dopaminei
-DRD 5, receptorul cinci al dopaminei

Cercetatorii au descoperit astfel variatii genetice comune ale persoanelor cu ADHD pe toate aceste trei gene !

,, Modafinil este un produs excelent, chiar m-a ajutat cand aveam doua locuri de munca, dintre care unul noaptea tarziu. M-a ajutat sa am o stare de buna dispozitie si pofta de viata. Functioneaza fara efecte secundare ca prin magie ! ,,

Desi modafinil este folosit uneori si de medici pentru tratarea ADHD, acesta nu este aprobat pentru tratarea acestui deficit !

In schimb este demostrat ca modafinil creste concentratiile de dopamina din creier. Face acest lucru intr-un mod asemanantor cu alte medicamente ADHD, cum ar fi Ritalin si Aderall, ambele avand o lunga istorie in tratarea ADHD in medicina conventionala !
Modafinil creste concentratia de dopamina in sinapse ! In mod normal dopamina este eliberata pentru a-si exercita efectul, apoi este reabsorbita rapid si descompusa de catre neuroni. Modafinil previne aceste etape de reabsorbtie si descompunere permitand dopaminei sa-si exercite efectele pentru perioade mai lungi de timp.
Dopamina este extrem de importanta pentru ca mintea sa se poata concentra pe un singur lucru la un moment dat ! Acest lucru se datoreaza faptului ca dopamina este implicata in centrul de recompense al creierului !

Centrul de recompena este o zona unica din creier care determina eliberarea de molecule ,,stare de bine,, precum oxitocina, ca o modalitate de a rasplati comportamentele utile. Asa se formeaza obiceiurile !

Creierul nostru isi doreste sa primeasca recompense si va cauta comportamente care sa declanseze acest raspuns !

 

Dopamina si dependenta.

Din pacate centrul de recompensa reglementat de dopamina este responsabil si pentru procesele de dependenta!
Multi compusi iliciti declanseaza centrul de recompensa datorita beneficiilor lor de relaxare sau reducere a durerii. Acest lucru provoaca eliberarea de oxitocina in creier ca parte a recompensei. Dupa un timp mintea incepe sa ravneasca dupa lucrurile care provoaca aceasta eliberare de oxitocina, iar noi devenim dependenti !

Spre exemplu prin aceleasi proces oamenii devin dependenti de exercitii fizice, sex , mancare si nenumarate altele !

ADHD si centrul de recompensa al creierului.

Majoritatea oamenilor au niveluri suficiente de dopamina si pot declansa centrul de recompensa in mod eficient ! In acest caz este foarte usor sa iti construiesti obiceiuri si sa ramai concentrat pe acelasi lucru pentru perioade mai lungi de timp !

Persoanele cu ADHD au probleme cu acest sistem si trebuie sa munceasca din greu pentru a primi un feedback pozitiv in centrul de recompensare al creierului.

Concentrarea pe o sarcina mai mult de cateva minute poate fi dificila, deoarece creierul cauta activitati mai stimulative.

Daca nivelul dopaminei creste, este posibil sa putem reduce pragul pentru activarea centrului de recompensa. Acest lucru ar ajuta la prevenirea slabiciunii si a erozimii asociate cu persoanele ce sufera de ADHD.

Tratarea suprastimularii cu stimulenti !

Poate parea ciudat ca poti trata suprastimularea cu un stimulent. Cu toate acestea exista o explicatie perfect rezonabila pentru acest lucru. Deoarece persoanelor care au ADHD le este greu sa stimuleze sistemul de recompensa in creier, acest lucru cauzeaza autostimularea acestuia prin agitatie si multa miscare.

De unde cumparam modafinil ?

Modafinil este un medicament ce se elibereaza pe baza de reteta medicala dar poate fi achizitionat online din tarile unde nu este restrictionat !

Modafinil se comercializeaza sub numele de Modalert , Waklert , Modvigil .

Este important sa cumparati de la un magazin online de incredere altfel riscati sa cumparati cu totul altceva.

ADD versus ADHD !

ADD si ADHD sunt foarte similare si adesea folosite in mod sinonim. Diferenta dintre cele doua este hiperactivitatea.

Unele persoane cu deficit de atentie au hiperactivitate in timp ce altele raman calme. Diagnosticul de ADD sau ADHD se va axa pe prexenta hiperactivitatii.
Desi tratamentul pentru ambele este aproximativ acelasi, ADHD implica adesea tratamente specifice pe latura afectiunii de hiperactivitate !

Cum se utilizeaza modafinil in tratarea ADHD !

Utilizarea modafinilului in tratarea ADHD este simpla. Dozele de 100-200mg sunt luate de adulti pentru a compensa simptomele ADD sau ADHD.

Exista doua moduri prin care modafinil este utilizat in aceasta afectiune:

1.Utilizarea zilnica. Acesta este cel mai frecvent regim de dozarea pentru pacientii cu ADHD. O doza zilnica de 100-400mg de modafinil poate fi utilizata pentru a reduce simptomele si a creste concentratia!
Problema utilizarii zilnice este ca se dezvolta toleranta.
Daca un medicament este utilizat frecvent pentru perioade mai lungi de timp, organismul incepe sa reziste efectelor sale. Astefel va fi necesara cresterea dozei !
Daca intetionati sa utilizati modafinilul zilnic, va recomandam sa discutati mai intai cu medicul dumneavoastra. Dupa consultarea medicului va recomandam sa cumparati online modafinil generic precum cel prezent la noi pe site. Aceasta este cea mai eficienta metoda disponibila cu sau fara reteta!
2. Utilizarea periodica. Persoanele carea sufera de ADHD aleg sa foloseasca modafinil doar atunci cand au nevoie. Acestia ar consuma doar atunci cand au neaparata nevoie sa fie mai productivi, cum ar fi in timpul examenelor, la locul de munca sau in timpul unor activitati care necesita o concentrare sporita.

Avantajele administrarii periodice de modafinil, de 1.4 ori pe saptamana, sunt ca sansele de a dezvolta toleranta se reduc semnificativ.

Cum ne simtim atunci cand luam modafinil ?

Modafinilul se simte ca o ceasca puternica de cafea.

Arunci cand studiati sau lucrati, devine mult mai usor sa ramaneti concentrati pe ceea ce faceti. Nu mai simtiti nici un fel de dorinta de a va ridica si de a merge in alta parte sau de a deschide facebookul si de a ramane inradacinat in memorii si imagini din vacantele recente ale prietenului tau. Astfel voi o sa detineti controlul asupra a ceea ce doriti sa faceti !

Cat dureaza efectele modafinil ?

Efectele modafinilului pot varia mult de la o persoana la alta in functie de greutate si de cat de mare a fost doza!
Majoritatea vor simti efectele la aproximativ o ora. In urmatoarele 3 ore efectele incep sa creasca si sa atinga treptat apogeul.

Un comprimat de 200mg de modafinil va avea efecte ce dureaza 13 ore. In unele cazuri poate dura pana la 18 de ore.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.